Životna sredina

8 miliona dinara lokalnim samoupravama AP Vojvodine za projekte zaštite životne sredine

Vojvodina lokalne samouprave zastita zivotne sredine

Slika: Pixabay

Objavljeno

14.10.2016.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

14.10.2016.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Autonomna pokrajina Vojvodine raspisala je konkurs za dodelu ukupno osam miliona dinara bespovratnih sredstava u 2016. godini za realizaciju projekata iz oblasti zaštite životne sredine. Na konkursu mogu učestvovati lokalne samouprave sa teritorije Pokrajine.

Teme koje su navedene u tekstu konkursa jesu: rešavanje problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacija, rekultivacija postojećih deponija i sanacija i rekultivacija degradiranih površina.

Rok za dostavljanje prijava je do 28. oktobra, a za donošenje odluke 2. novembar 2016. godine, kada će rezultati biti objavljeni na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Izvršenje ugovorne obaveze ima rok do 15. decembra, a rok za dostavljanje izveštaja o korišćenju sredstava do 30. decembra 2016. godine.

Javni konkurs sprovode komisije koje će biti obrazovane posebnim rešenjem, a prijave se dostavljaju Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Maksimalan traženi iznos za finansiranje ili sufinansiranje projekata ne može prelaziti dva miliona dinara.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

podgorica deponija spalionica otpada

Mujović: Gradnja spalionice otpada u Podgorici je dobitna kombinacija

14. oktobar 2016. - Podgorica bi mogla da dobije spalionicu otpada što je plan komunalnog preduzeća Deponija koji podržava i Saša Mujović, ministar energetike

Ekonomska steta zagadjenja okeana iznosiće 731 milijardu dolara do 2050. godine

Šteta od zagađenja okeana plastikom do 2050. može da dostigne 731 milijardu dolara

14. oktobar 2016. - Ukoliko se punjenje okeana plastičnim otpadom nastavi, potencijalna ekonomska šteta do 2050. godine iznosi ukupno 731 milijardu dolara

grad zagreb koncesija procistac otpadnih voda tomasevic

Zagreb raskinuo koncesiju za otpadne vode sa firmama E.ON i EVN

14. oktobar 2016. - Gradske vlasti su raskinule ugovor o koncesiji potpisan 2000. godine koji je trebalo da bude na snazi do 2028.

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

14. oktobar 2016. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja