U fokusu

Raspisan konkurs za Elixir Boost stipendije za studente u Srbiji

elixir boost stipendija

Foto: Elixir Group

Objavljeno

02.10.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

02.10.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Elixir Group je raspisao konkurs za dodelu prvih Elixir Boost stipendija. Namenjene su studentima završnih godina osnovnih akademskih i master studija na tehničko-tehnološkim fakultetima u Srbiji za akademsku 2024/2025. godinu.

Elixir Boost stipendija ima za cilj da pruži podršku mladim talentima na njihovom obrazovnom putu i profesionalnom razvoju nudeći finansijsku pomoć tokom studija. Takođe, studentima se pruža mogućnost da odmah nakon završetka studija dobiju zaposlenje. Vrednost godišnje stipendije iznosi 3.150 evra.

Studenti četvrte godine osnovnih akademskih studija kao i studenti master akademskih studija akreditovanih visokoškolskih ustanova i fakulteta u Srbiji tehničko-tehnoloških usmerenja mogu da se prijave za Elixir Boost stipendiju.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti, državljani Srbije, sa ostvarenim minimalnim prosekom ocena od 7.0 u prethodnoj akademskoj godini i osnovnim poznavanjem engleskog jezika.

Prijave su otvorene do 31. oktobra

Prijave se vrše elektronskim putem, slanjem potrebne dokumenatcije. Pored radne biografije koja sadrži akademske i lične podatke, potrebno je dostaviti uverenja o položenim ispitima i prosečnoj oceni i motivaciono pismo ne duže od 500 reči na imejl adresu stipendija@elixirgroup.rs. Prijavu je moguće izvršiti i popunjavanjem formulara na sajtu Elixir grupe. Konkurs je otvoren do 31. oktobra.

Postupak selekcije se sastoji od nekoliko koraka. Deset dana nakon isteka roka za podnošenje prijava, komisija zadužena za dodelu stipendija će doneti odluku o kandidatima sa kojima će obaviti onlajn intervju. Poslednji krug pre potpisivanja ugovora o stipendiranju jeste testiranje.

Proces selekcije i odabira kandidata trajaće do januara 2025. godine

Proces selekcije i odabira kandidata trajaće do januara 2025. godine, nakon čega će biti doneta odluka o izboru korisnika stipendije.

Uslov za dodelu Elixir Boost stipendije je da se stipendista obaveže da će po završetku studija zasnovati radni odnos u jednoj od dve članice Eliksir grupe: Eliksir Prahovo ili Eliksir kraft. Trajanje radnog odnosa mora biti jednako periodu trajanja stipendije. Maksimalno trajanje stipendije je devet meseci u okviru jedne akademske godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

elixir boost stipendija

Raspisan konkurs za Elixir Boost stipendije za studente u Srbiji

2. oktobar 2024. - Elixir poziva studente završnih godina osnovnih i master studija tehničko-tehnološkog usmerenja da se prijave za Elixir Boost stipendije

Beocinska fabrika cementa Lafarge Srbija

Jubilej beočinske fabrike cementa: 185 godina gradimo napredak

2. oktobar 2024. - 185 godina postojanja je značajan i vredan jubilej koji obeležava Beočinska fabrika cementa, kao deo...

Maja Turkovic

Maja Turković – liderka energetske tranzicije

2. oktobar 2024. - Kroz svoj rad u projektima obnovljivih izvora energije i WISE Srbija mrežu žena, Maja Turković ne samo što pomera granice u energetskom sektoru, već i podržava žene, gradeći put ka inkluzivnoj i održivoj budućnosti

Iva Djindjic Cosic

Iva Đinđić Ćosić: energetska tranzicija otvara vrata za veće angažovanje žena

2. oktobar 2024. - Iva Đinđić Ćosić je vodeća stručna saradnica za ugovore u Elektromreži Srbije. Po obrazvoanju pravnica, već 18 godina radi u sektoru energetike