OIE

EMS najavio novi krug prijava za priključak na mrežu – rok 1.avgust

Foto: Thomas G. from Pixabay

Objavljeno

17.07.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

17.07.2024.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Elektromreža Srbije saopštila je da 1. septembra počinje novi interval za izradu studija priključenja elektroenergetskih postrojenja na prenosnu mrežu. Rok za ivnestitore da učestvuju u ovoj raspodeli je 1. avgust.

U skladu sa Uredbom o uslovima isporuke i snabdevanja električnom energijom, 1. septembra počinje naredni interval za izradu studija priključenja koji traje do 31. decembra ove godine, saopštila je Elektromreža Srbije (EMS).

EMS je istakao da je krajnji rok za podnošenje potpune dokumentacije u okviru predstojećeg intervala 1. avgust.

Tim povodom, kao i zbog velike zainteresovanosti klijenata za procese priključenja i pitanja koja oni postavljaju, EMS je pripremio i uputstvo koje se odnosi na podnošenje zahteva za zaključenje ugovora o izradi studije priključenja objekta na prenosni sistem.

Prethodni interval završen je 20. aprila

U ovoj prezentaciji mogu se pronaći smernice za popunjavanje potrebnih obrazaca, kao i odgovori na pitanja koja su često postavljana u prethodnom intervalu, naveo je srpski operator prenosnog sistema EMS.

Detaljne informacije o priključenju mogu se naći na sajtu EMS-a u delu Korisnička strana/Priključenje na prenosni sistem.

Inače, prethodni interval započeo je 20. decembra 2023, a završen je 20. aprila ove godine.

EMS je nedavno rekao za Balkan Green Energy News da su investitori dostavili bankarske garancije za izgradnju 28 solarnih elektrana, vetroparkova, hidroelektrana i trafo stanica snage 4.000 MW.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EMS najavio novi krug prijava za priključak na mrežu – rok 1.avgust

17. jul 2024. - Elektromreža Srbije najavila je novi interval za izradu studija priključenja elektroenergetskih postrojenja na prenosnu mrežu

Lancana havarija Balkanu 21 juna prekidima dva dalekovoda ENTSO-E

Lančana havarija na Balkanu 21. juna počela je prekidima na dva dalekovoda – ENTSO-E

17. jul 2024. - ENTSO-E je objavio da se regionalni kolaps u snabdevanju strujom 21. juna dogodio po iskakanju dva dalekovoda za 13 minuta

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

17. jul 2024. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

koncar siemens energy hrvatska nemacka

Končar formirao zajedničku firmu sa kompanijom Siemens Energy

17. jul 2024. - Hrvatski Končar i nemačka kompanija Siemens Energy potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke firme Končar - Transformatorski kotlovi