OIE

Poziv za postdiplomce, mlade na početku karijere za Letnju školu Energetske zajednice

Poziv postdiplomce mlade pocetku karijere Letnju skolu Energetske zajednice

Foto: Energetska zajednica

Objavljeno

18.01.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

18.01.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Sekretarijat Energetske zajednice prima prijave za šestu Letnju školu Energetske zajednice, koja će se održati u Sarajevu. To je prilika za studente i studentkinje postdiplomskih studija i mlade na početku karijere da se temeljno upoznaju s energetskom tranzicijom.

Postdiplomci, istraživači i istraživačice u energetici i mladi profesionalci iz vladinih institucija, kompanija, nezavisnih instituta i civilnog sektora u Evropskoj uniji i okolnim zemljama imaju pravo da pohađaju Letnju školu Energetske zajednice 2022. u Sarajevu u Bosni i Hercegovini.

Program od 20. do 27. avgusta se sastoji od kursa, predavanja gostujućih stručnjaka i društvenih aktivnosti. Učesnike će na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu podučavati profesori i istraživači visokog ranga kao i eksperti i iskusni profesionalci iz energetskih kompanija, saopštio je Sekretarijat Energetske zajednice.

Učesnici će biti stari do 35 godina – rođeni 1987. ili kasnije

Prijave će biti primane zaključno s 31. martom. U objavi se dodaje da će odabrana grupa steći temeljno znanje o energetskoj tranziciji u svoj svojoj kompleksnosti i dobiti platformu za razmenu i oblikovanje budućnosti tog sektora. Polaznici i polaznice će biti stari do 35 godina – rođeni 1987. ili kasnije.

Kao i proteklih godina, Letnja škola Energetske zajednice stavlja fokus na sektore energetike koji prolaze kroz tranziciju, pogotovo u Jugoistočnoj i Istočnoj Evropi. U programu se u obzir uzima širi geografski kontekst u Evropi i verovatno šire od toga.

U programu se u obzir uzima širi geografski kontekst u Evropi i verovatno šire od toga

Šesta letnja škola će pokriti naučni, pravni, ekonomski, kulturni, politički i tehnički aspekt lanca snabdevanja u energetici, uz teoretske elemente kao i praktični trening preko studija slučaja i zamišljenih slučaja. Najbolja grupa će biti nagrađena.

Besplatno pohađanje je omogućeno za građane sledećih zemalja: Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije, BiH, Gruzije, Kosova*, Severne Makedonije, Norveške, Srbije, Ukrajine, Velike Britanije, Turske i 27 država članica EU. Sekretarijat je saopštio da će biti do pet dodatnih mesta za kandidate koji ne ispunjavaju geografski kriterijum.

Studenti koji budu prošli letnju školu će dobiti tri ECTS poena.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

18. januar 2022. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

Za privredu u Srbiji bice smanjene cene gasa struje

Za privredu u Srbiji biće smanjene cene gasa, struje

18. januar 2022. - Cene struje i gasa za privredu pašće otprilike 20 odnosno 15 odsto, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović

hidroelektrane-drina-most

Poništena ekološka dozvola za hidroelektranu na Drini

18. januar 2022. - Projekat izgradnje velikih hidroelektrana na Drini se suočava sa novim zastojima, nakon što je sud poništio ekološku dozvolu za HE Foča

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

18. januar 2022. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka