OIE

Na krovu Skupštine Crne Gore proizvodiće se struja

Skupstina Crne Gore krovni fotonaponski sistem

Skupština Crne Gore

Objavljeno

16.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

U Skupštini Crne Gore je u toku unutrašnje renoviranje s merama za povećanje energetske efikasnosti, ali radi se i na projektu krovne solarne elektrane od 90 kilovata.

Glavni grad Podgorica je odobrio instaliranje solarnih panela na krovu zgrade Skupštine Crne Gore. Planirani kapacitet je 90 kilovata, što odgovara potražnji objekta za električnom energijom, prenose Vijesti.

Pogon će moći da se poveže na niskonaponsku mrežu kada Crnogorski elektrodistributivni sistem toj instituciji izda uslove. Krovna solarna elektrana će imati 248 panela, po podacima iz projekta.

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić izrazio je uverenje da će ona pokazati da je najinovativnija i da spremno odgovara izazovima savremenog doba.

Električne, vodovodne i kanalizacione instalacije su dotrajale, kao i podovi i stolarija, a osvetljenje je bilo neefikasno, pa je ta institucija otpočela radove na unutrašnjem renoviranju, koje bi trebalo da se završi sredinom oktobra, kazao je ranije za agenciju MINA.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

16. avgust 2021. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

EU-subvencionise-sedam-projekata-zelenog-vodonika-720-miliona-evra

EU subvencioniše sedam projekata zelenog vodonika sa 720 miliona evra

16. avgust 2021. - Projekti zelenog vodonika odabrani su na prvoj aukciji u okviru inicijative Evropska banka za vodonik

Dubravka Đedović Handanović u novoj vladi ostaje ministarka rudarstva i energetike

16. avgust 2021. - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović zadržaće to mesto, a Irena Vujović će osim ministarke zaštite životne sredine biti vicepremijerka

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

16. avgust 2021. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar