OIE

Na krovu Skupštine Crne Gore proizvodiće se struja

Skupstina Crne Gore krovni fotonaponski sistem

Skupština Crne Gore

Objavljeno

16.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

U Skupštini Crne Gore je u toku unutrašnje renoviranje s merama za povećanje energetske efikasnosti, ali radi se i na projektu krovne solarne elektrane od 90 kilovata.

Glavni grad Podgorica je odobrio instaliranje solarnih panela na krovu zgrade Skupštine Crne Gore. Planirani kapacitet je 90 kilovata, što odgovara potražnji objekta za električnom energijom, prenose Vijesti.

Pogon će moći da se poveže na niskonaponsku mrežu kada Crnogorski elektrodistributivni sistem toj instituciji izda uslove. Krovna solarna elektrana će imati 248 panela, po podacima iz projekta.

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić izrazio je uverenje da će ona pokazati da je najinovativnija i da spremno odgovara izazovima savremenog doba.

Električne, vodovodne i kanalizacione instalacije su dotrajale, kao i podovi i stolarija, a osvetljenje je bilo neefikasno, pa je ta institucija otpočela radove na unutrašnjem renoviranju, koje bi trebalo da se završi sredinom oktobra, kazao je ranije za agenciju MINA.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

16. avgust 2021. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

16. avgust 2021. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

16. avgust 2021. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

16. avgust 2021. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine