OIE

Na krovu Skupštine Crne Gore proizvodiće se struja

Skupstina Crne Gore krovni fotonaponski sistem

Skupština Crne Gore

Objavljeno

16.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

U Skupštini Crne Gore je u toku unutrašnje renoviranje s merama za povećanje energetske efikasnosti, ali radi se i na projektu krovne solarne elektrane od 90 kilovata.

Glavni grad Podgorica je odobrio instaliranje solarnih panela na krovu zgrade Skupštine Crne Gore. Planirani kapacitet je 90 kilovata, što odgovara potražnji objekta za električnom energijom, prenose Vijesti.

Pogon će moći da se poveže na niskonaponsku mrežu kada Crnogorski elektrodistributivni sistem toj instituciji izda uslove. Krovna solarna elektrana će imati 248 panela, po podacima iz projekta.

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić izrazio je uverenje da će ona pokazati da je najinovativnija i da spremno odgovara izazovima savremenog doba.

Električne, vodovodne i kanalizacione instalacije su dotrajale, kao i podovi i stolarija, a osvetljenje je bilo neefikasno, pa je ta institucija otpočela radove na unutrašnjem renoviranju, koje bi trebalo da se završi sredinom oktobra, kazao je ranije za agenciju MINA.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetska zajednica Paket cistu energiju Mapu puta dekarbonizacije

Energetska zajednica usvojila Paket za čistu energiju, Mapu puta dekarbonizacije

30 новембра 2021 - Ministarski savet je usvojio Paket za čistu energiju, Mapu puta dekarbonizacije i Propis za sigurnost snabdevanja gasom

Akuo solarni park 400 MW Severnoj Makedoniji

Ažurirano: Akuo će izgraditi solarni park snage do 400 MW u Severnoj Makedoniji

29 новембра 2021 - Projekat solarnog parka Stipion od 270 milliona evra kompanije Akuo Energy proglašen je u Severnoj Makedoniji strateškom investicijom.

aukcije vetar solar uredbe

Spremna regulativa za raspisivanje aukcija za premije u Srbiji: kakva su pravila, uslovi?

26 новембра 2021 - Vlada Srbije usvojila je Uredbu o tržišnoj premiji i fid-in tarifi i Uredbu o modelu ugovora o tržišnoj premiji

Nova vladajuca koalicija Nemackoj prekine korišcenje uglja devet godina

Nova vladajuća koalicija u Nemačkoj planira da prekine korišćenje uglja za devet godina

26 новембра 2021 - Po koalicionom sporazumu, kabinet Olafa Scholza će u idealnom slučaju 2030. ukinuti korišćenje uglja u Nemačkoj, umesto 2038. godine