OIE

Na krovu Skupštine Crne Gore proizvodiće se struja

Skupstina Crne Gore krovni fotonaponski sistem

Skupština Crne Gore

Objavljeno

16.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

16.08.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

U Skupštini Crne Gore je u toku unutrašnje renoviranje s merama za povećanje energetske efikasnosti, ali radi se i na projektu krovne solarne elektrane od 90 kilovata.

Glavni grad Podgorica je odobrio instaliranje solarnih panela na krovu zgrade Skupštine Crne Gore. Planirani kapacitet je 90 kilovata, što odgovara potražnji objekta za električnom energijom, prenose Vijesti.

Pogon će moći da se poveže na niskonaponsku mrežu kada Crnogorski elektrodistributivni sistem toj instituciji izda uslove. Krovna solarna elektrana će imati 248 panela, po podacima iz projekta.

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić izrazio je uverenje da će ona pokazati da je najinovativnija i da spremno odgovara izazovima savremenog doba.

Električne, vodovodne i kanalizacione instalacije su dotrajale, kao i podovi i stolarija, a osvetljenje je bilo neefikasno, pa je ta institucija otpočela radove na unutrašnjem renoviranju, koje bi trebalo da se završi sredinom oktobra, kazao je ranije za agenciju MINA.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Najavljena izgradnja vetroelektrana kapaciteta 150GW u Severnom moru

Najavljena izgradnja vetroelektrana kapaciteta 150 GW u Severnom moru

18 маја 2022 - Na samitu o energiji vetra na moru, četiri evropske zemlje najavljuju novih 150 GW vetra...

EU predstavila REPowerEU plan za ubrzanje energetske tranzicije

18 маја 2022 - Evropska komisija je predstavila akcioni plan REPowerEU, za ubrzano smanjenje zavisnosti od ruskih fosilnih goriva...

Isplativije je odmah preci sa uglja na obnovljive izvore nego koristiti gas kao prelazno resenje istrazivanje

Isplativije je odmah preći sa uglja na obnovljive izvore nego koristiti gas kao prelazno rešenje – istraživanje

17 маја 2022 - Prelazak na solar, vetar i skladištenje energije bi proizvođačima struje u EU omogućilo uštedu od 90 dolara po toni CO2, kaže TransitionZero

milos loncar prozjumeri altina zemun srbija

Domaćinstva u Srbiji počela da proizvode struju iz sunca, prenosimo iskustva iz Zemuna

16 маја 2022 - Prvih 13 domaćinstava već proizvodi električnu energiju za sopstvenu potrošnju u solarnim panelima na svojim krovovima