OIE

Sijerić, Luxor Solar: solarni paneli čine 60% investicije, birajte proizvođače prisutne na tržištu (VIDEO)

Nino-Sijeric-solarni-paneli-pristunost

Slika: BGEN

Objavljeno

25.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

25.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Isplativost instaliranja fotonaponskih elektrana zavisi od više faktora, a jedna od veoma bitnih stavki je izbor solarnih panela, koji čine oko 60% troškova investicije, kaže Nino Sijerić, menadžer razvoja poslovanja u nemačkoj kompaniji Luxor Solar. Pri izboru brenda solarnih modula, bitna je prisutnost proizvođača na lokalnom nivou, rekao je Sijerić na panelu ‘Solarna energija u službi privrede – smanji troškove, ozeleni svoj biznis!’, koji je održan u sklopu Prve velike konferencije o solarnoj energiji u Srbiji, u organizaciji portala Balkan Green Energy News.

Sijerić je objasnio da se prisutnost na domaćem tržištu ogleda u tome što potencijalni investitor može da se obrati direktno kompaniji Luxor Solar kao proizvođaču i da dobije savete i uputstva o tome šta je za njega bolje i isplativije.

Takođe, onaj ko planira ulaganje u fotonaponsku elektranu može da ode kod korisnika koji već ima panele određenog brenda i da vidi kako to stvarno radi, da li je on zadovoljan i kako izgleda ta proizvodnja, rekao je on.

Veliki pomak u regionu na polju solarne energije

Sijerić je takođe rekao da je veoma srećan što je u regionu došlo do velikog pomaka u oblasti solara u poređenju sa periodom od pre 10 godina i što je sada moguće organizovati jednu ovakvu konferenciju na tu temu.

Luxor Solar proizvodi solarne module i za kućne fotonaponske sisteme i za velike komercijalne solarne elektrane, a u ponudi su paneli za instaliranje i na krovu i na zemlji.

Luxor Solar proizvodi i tzv. bifacijalne solarne module, koji na istu površinu i instalisanu snagu daju veću iskoristivost, zahvaljujući tome što mogu da proizvode energiju i sa zadnje strane kroz refleksiju svetlosti, rekao je Sijerić na panelu.

Solarni paneli kompanije Luxor Solar instalirani su u preko 70 zemalja

Solarni paneli kompanije Luxor Solar instalirani su u preko 70 zemalja širom sveta, a njen proizvodni kapacitet je 800 MWp godišnje.

Luxor Solar postoji od 2007. godine, a na tržištima Balkana je prisutan od 2011. godine, gde je danas vodeća kompanija po broju prodatih solarnih modula.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

25. maj 2021. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor

uvoz-struje-severna-makedonija

Severna Makedonija: Solar doveo do smanjenja uvoza struje na svega 2,75% potrošnje

25. maj 2021. - Rast instalisanih kapaciteta solarnih elektrana u Severnoj Makedoniji bio je 2023. za 251% veći nego prethodne godine

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

25. maj 2021. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

EU-subvencionise-sedam-projekata-zelenog-vodonika-720-miliona-evra

EU subvencioniše sedam projekata zelenog vodonika sa 720 miliona evra

25. maj 2021. - Projekti zelenog vodonika odabrani su na prvoj aukciji u okviru inicijative Evropska banka za vodonik