OIE

Na Kosovu* je u razvoju projekat hibridne elektrane Jasenovik od 170 MW

Kosovu hibridne elektrane Jasenovik 170 MW

Slika: Seagul from Pixabay

Objavljeno

04.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.05.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

StubllaEnergy planira da instalira elektranu od 170 megavata. Vetroturbine će imati ukupan kapacitet od 132 megavata, a ostatak će biti solarni paneli.

Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Kosova* zakazalo je javnu raspravu o uticaju projekta hibridne elektrane kod Prištine na životnu sredinu. Skup će se održati 12. maja u Novom Brdu u zgradi opštine, ali zainteresovani mogu da učestvuju i preko platforme Zoom.

Projekat Jasenovik od 170 megavata razvija firma StubllaEnergy iz Gornje Stuble, mesta na krajnjem jugoistoku, u blizini granice sa Severnom Makedonijom. U planu su izgradnja 25 vetroturbina ukupne snage 132 megavata i postavljanje fotonaponskih ploča kapaciteta 38 megavata.

Kosovo.Energy je preneo da će StubllaEnergy instalirati i trafo-stanicu za ovu hibridnu elektranu i da je već poslao zahtev Operatoru sistema, prenosa i tržišta (KOSTT) Kosova* za priključenje na mrežu.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

U planu izgradnja dve agrosolarne elektrane u okolini Kikinde

4. maj 2021. - U okolini Kikinde predviđena je izgradnja dve agrosolarne elektrane: Solar Power Plant Delta i Brankov solar

Beogradski-energetski-forum-platforma-sklapanje-velikih-poslova-zelenoj-energetici-pridruzi-se

Beogradski energetski forum je platforma za sklapanje velikih poslova u zelenoj energetici – pridruži se!

4. maj 2021. - Beogradski energetski forum je mesto za iniciranje velikih partnerstava u Jugoistočnoj Evropi i razgovore o finansiranju i prilika za domaće izvođače

alcazar dfc investicije zapadni balkan

Alcazar obezbedio 50 miliona dolara za investicije, projekti i na Zapadnom Balkanu

4. maj 2021. - Kompanija Alcazar Energy sa sedištem u Luksemburgu obezbedila je 50 miliona dolara za investicije u...

Neda Lazendić

Neda Lazendić – posvećenost, stručnost i liderstvo kao zaštitni znak predsedavajuće WISE Srbija mreže žena 

4. maj 2021. - U svetu energetike, Neda Lazendić je primer posvećenosti, stručnosti i liderstva. Ona je direktorka kompanije Windvision i ima preko deset godina iskustva u sektoru obnovljivih izvora.