Životna sredina

Radionica podkasta na temu klimatskih promena od 14. do 20. oktobra

Radionica-podkasta-na-temu-klimatskih-promena

Foto: StockSnap/Pixabay

Objavljeno

09.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

09.10.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

EU info kutak u Novom Sadu zajedno sa novosadskim ogrankom Francuskog instituta u Srbiji, pod pokroviteljstvom Ambasade Francuske u Srbiji i Delegacije EU u Srbiji, organizuje besplatnu sedmodnevnu radionicu posvećenu podkastu i klimatskim promenama.

Radionica se održava u EU info kutku i Francuskom kulturnom centru, od 14. do 20. oktobra. Program je dostupan na linku.

Od ponedeljka do petka od 10 do 18 časova u EU info kutku (Bulevar Mihajla Pupina 17) biće organizovane sesije, sa pauzom za ručak koji je obezbeđen za sve učesnike.

Subota i nedelja rezervisani su za live show koji će biti organizovan u Francuskom kulturnom centru.

Potrebno je da učesnici imaju između 18 i 35 godina i da su zainteresovani za temu klimatskih promena, s obzirom na to da je ova radionica organizovana u sklopu događaja Karavan za klimu koji se održava u istom periodu u Francuskom kulturnom centru.

Radni jezik radionice je engleski, iako će se podkasti raditi i na srpskom i na francuskom jeziku, u skladu sa pojedinačnim preferencijama učesnika.

Radionicu vode dva francuska novinara sa višegodišnjim iskustvom u sferi radijskog novinarstva i podkasta. Oni će sa učesnicima podeliti znanje o tome kako birati teme za podkast, kako koncipirati priču, kako snimiti, izmontirati i emitovati podkast.

Radonica je namenjena za učesnike koji imaju prethodna znanja iz oblasti novinarstva, klimatskih promena i podkasta, ali i onima koji o tome ne znaju mnogo.

Prijave su obavezne jer je radionica namenjena za maksimalno 15 učesnika. U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, datum rođenja i ukoliko postoji, prethodno iskustvo u oblastima (radijskog) novinarstva i podkasta.

Ove informacije potrebno je poslati na mejl officens@euinfo.rs do petka, 11. oktobra u ponoć.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

9. oktobar 2019. - Naučnici iz Švedske su razvili metod korišćenja veštačke inteligencije za identifikaciju toksičnih hemikalija zasnovan isključivo na poznavanju molekularne strukture

Evropska unija radi na uvođenju novih mera za smajenje ambalažnog otpada

Evropska unija uvodi mere za ograničavanje količine ambalažnog otpada

9. oktobar 2019. - Evropski parlament je usvojio Uredbu o ambalaži i ambalažnom otpadu. Količina ambalaže 2040. godine mora da bude 15 odsto manja nego sada

rec-harlingen spalionica otpada

Hrana koja se uzgaja u blizini spalionica otpada kontaminirana supstancama visokog rizika

9. oktobar 2019. - Biomonitoringom emisija u Slovačkoj i Holandiji otkriveni su visoki nivoi perzistentnih organskih zagađivača (POPs) u hrani i životnoj sredini u blizini spalionica otpada

kvalitet-vazduha-eu

EU uvodi oštrija pravila za najštetnije zagađivače vazduha

9. oktobar 2019. - Novim pravilima postavljaju se stroža ograničenja za 2030. godinu za zagađivače vazduha sa ozbiljnim uticajem na zdravlje