Životna sredina

Prijavite se za letnju školu o velikim zverima u Bosni i Hercegovini

Slika: Pixabay

Objavljeno

20.06.2019.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

20.06.2019.

Komentari

0

Podeli

Centar za životnu sredinu (CZZS) iz Bosne i Hercegovine organizuje sedmodnevnu letnju školu za mlade stručnjake, studente bioloških, šumarskih i drugih prirodnih nauka ili studijskih programa, kako bi se na terenu upoznali sa biologijom i ekologijom velikih zveri (vuk, medved, ris).

Obuku će voditi renomirani stručnjaci, sa međunarodnim iskustvom, a sve troškove za 15 kandidata će snositi organizator – CZZS pod pokroviteljstvom EuroNatura i Bernd Thies fondacije.

Prijavljivanje traje do 1. jula, a obuka će biti održana u drugoj polovini godine

Kako je saopštio CZZS, prijavljivanje za letnju školu traje do 1. jula, a obuka će biti održana u drugoj polovini godine na lokaciji u BiH. Tačan datum i mesto će biti naknadno definisani. Osim teorijskog, obuka će imati terenski i praktični deo.

Organizatori kažu da je ovaj program za one koji se ponalaze u sledećem:

  • Zanima Vas ekologija divljih životinja?
  • Želite da saznate kako izgleda radni dan istraživača koji se bave velikim zverima?
  • Želite da saznate više o ovoj temi i njenoj multidisciplinarnosti kroz ekologiju i biologiju životinja, veterinu, šumarstvo, lovstvo i zaštitu prirode?
  • Želite da se povežete sa iskusnijim kolegama iz oblasti?

Obuka je primarno namenjena mladima (studentima) ili mladim diplomiranim stručnjacima uz napomenu da godine nisu eliminatorni faktor

Po završenoj obuci postoji mogućnost uključivanja najboljih kandidata u rad na projektima koji se bave temom velikih zveri, navodu CZZS.

Obuka je primarno namenjena mladima (studentima) ili mladim diplomiranim stručnjacima uz napomenu da godine nisu eliminatorni faktor. Neophodno je obrazovanje iz prirodnih nauka i osnovno poznavanje engleskog jezika. Za prijavu je potrebno poslati CV i motivaciono pismo, a prednost imaju kandidati koji prijave dostave na engleskom jeziku.

Prijave se šalju na e-mail: anja.dragomirovic@czzs.org, a dodatne informacije se mogu dobiti na telefon +387 051 433 141.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

20. jun 2019. - Naučnici iz Švedske su razvili metod korišćenja veštačke inteligencije za identifikaciju toksičnih hemikalija zasnovan isključivo na poznavanju molekularne strukture

Evropska unija radi na uvođenju novih mera za smajenje ambalažnog otpada

Evropska unija uvodi mere za ograničavanje količine ambalažnog otpada

20. jun 2019. - Evropski parlament je usvojio Uredbu o ambalaži i ambalažnom otpadu. Količina ambalaže 2040. godine mora da bude 15 odsto manja nego sada

rec-harlingen spalionica otpada

Hrana koja se uzgaja u blizini spalionica otpada kontaminirana supstancama visokog rizika

20. jun 2019. - Biomonitoringom emisija u Slovačkoj i Holandiji otkriveni su visoki nivoi perzistentnih organskih zagađivača (POPs) u hrani i životnoj sredini u blizini spalionica otpada

kvalitet-vazduha-eu

EU uvodi oštrija pravila za najštetnije zagađivače vazduha

20. jun 2019. - Novim pravilima postavljaju se stroža ograničenja za 2030. godinu za zagađivače vazduha sa ozbiljnim uticajem na zdravlje