OIE

Ministarstvo rudarstva i energetike zapošljava savetnike u oblasti OIE i Energetskog bilansa

Foto: Pixabay

Objavljeno

06.11.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.11.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je javni konkurs za zapošljavanje samostalnog savetnika za pravne poslove u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE) u Odseku za obnovljive izvore energije, u Sektoru za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije, kao i za druga radna mesta. Rok za prijavljivanje ističe 15. novembra.

U tekstu oglasa Ministarstvo rudarstva i energetike navodi da samostalni savetnik za pravne poslove u oblasti OIE izrađuje nacrte zakona, predloge podzakonskih akata i tehničkih propisa iz oblasti OIE i radi na usklađivanju propisa sa propisima Evropske unije (EU).

Između ostalog, samostalni savetnik priprema materijale iz delokruga rada Sektora radi dostavljanja Vladi na razmatranje i usvajanje, kao i mišljenja na nacrte zakona i predloga drugih propisa koje dostavljaju drugi ovlašćeni predlagači; izrađuje rešenja po zahtevima za izdavanje energetske dozvole za izgradnju/rekonstrukciju objekata/postrojenja za spregnutu proizvodnju električne i toplotne energije do 10 MW, kao i rešenja o sticanju statusa povlašćenog proizvođača električne energije za postrojenja za spregnutu proizvodnju električne i toplotne energije koja koriste OIE.

Samostalni savetnik takođe priprema predloge rešenja kad u drugom stepenu odlučuje Vlada; prati propise EU u oblasti energetske efikasnosti i energetskog planiranja radi usklađivanja domaćih propisa sa propisima EU; i učestvuje u pripremi mišljenja o primeni zakona i drugih propisa iz delokruga Sektora i priprema ugovore o finansiranju projekata iz delokruga Sektora.

Radno mesto za poslove izrade Energetskog bilansa

U ministarstvu je takođe otvoreno radno mesto za savetnika za poslove izrade Energetskog bilansa u Grupi za poslove strategije i planova u oblasti razvoja energetskih sektora, u Odseku za strateško planiranje u energetici, u Sektoru za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije.

Savetnik za ove poslove obavlja poslove pripreme predloga godišnjeg Energetskog bilansa Republike Srbije radi dostavljanja Vladi na donošenje; prati realizaciju Energetskog bilansa i objedinjuje predloge mera za otklanjanje poremećaja u njegovoj realizaciji; priprema stručne podloge za predloge podsticajnih mera u Sektoru i prati efekte tih mera na smanjenje energetskog intenziteta; i obavlja druge poslove.

Među uslovima koje kandidati treba da ispune su visoko obrazovanje i poznavanje propisa iz relevantnih oblasti, kao i znanje engleskog jezika.

Oglašena su i četiri radna mesta za inspektore i jedno za programera.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

6. novembar 2018. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

eu nekp solar ciljevi mreze fleksibilnost

Članice EU ažurirale NEKP-ove: Ciljevi za solar uvećani 90 odsto do 2030.

6. novembar 2018. - Povećanje ciljeva ne prati planiranje mreža i razvoj fleksibilnosti, što ugrožava energetsku tranziciju, navodi SolarPower Europe

norveska vetar brod amonijak vodonik arkticki krug p2xfloater

Norvežani pokrenuli projekat za proizvodnju vodonika i amonijaka na plutajućem postrojenju u Arktičkom krugu

6. novembar 2018. - Norveška kompanija H2Carrier podnela je zahtev za dobijanje dozvola za gradnju dva vetroparka velike snage

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

6. novembar 2018. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji