OIE

Ministarstvo rudarstva i energetike zapošljava savetnike u oblasti OIE i Energetskog bilansa

Foto: Pixabay

Objavljeno

06.11.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.11.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike objavilo je javni konkurs za zapošljavanje samostalnog savetnika za pravne poslove u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE) u Odseku za obnovljive izvore energije, u Sektoru za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije, kao i za druga radna mesta. Rok za prijavljivanje ističe 15. novembra.

U tekstu oglasa Ministarstvo rudarstva i energetike navodi da samostalni savetnik za pravne poslove u oblasti OIE izrađuje nacrte zakona, predloge podzakonskih akata i tehničkih propisa iz oblasti OIE i radi na usklađivanju propisa sa propisima Evropske unije (EU).

Između ostalog, samostalni savetnik priprema materijale iz delokruga rada Sektora radi dostavljanja Vladi na razmatranje i usvajanje, kao i mišljenja na nacrte zakona i predloga drugih propisa koje dostavljaju drugi ovlašćeni predlagači; izrađuje rešenja po zahtevima za izdavanje energetske dozvole za izgradnju/rekonstrukciju objekata/postrojenja za spregnutu proizvodnju električne i toplotne energije do 10 MW, kao i rešenja o sticanju statusa povlašćenog proizvođača električne energije za postrojenja za spregnutu proizvodnju električne i toplotne energije koja koriste OIE.

Samostalni savetnik takođe priprema predloge rešenja kad u drugom stepenu odlučuje Vlada; prati propise EU u oblasti energetske efikasnosti i energetskog planiranja radi usklađivanja domaćih propisa sa propisima EU; i učestvuje u pripremi mišljenja o primeni zakona i drugih propisa iz delokruga Sektora i priprema ugovore o finansiranju projekata iz delokruga Sektora.

Radno mesto za poslove izrade Energetskog bilansa

U ministarstvu je takođe otvoreno radno mesto za savetnika za poslove izrade Energetskog bilansa u Grupi za poslove strategije i planova u oblasti razvoja energetskih sektora, u Odseku za strateško planiranje u energetici, u Sektoru za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije.

Savetnik za ove poslove obavlja poslove pripreme predloga godišnjeg Energetskog bilansa Republike Srbije radi dostavljanja Vladi na donošenje; prati realizaciju Energetskog bilansa i objedinjuje predloge mera za otklanjanje poremećaja u njegovoj realizaciji; priprema stručne podloge za predloge podsticajnih mera u Sektoru i prati efekte tih mera na smanjenje energetskog intenziteta; i obavlja druge poslove.

Među uslovima koje kandidati treba da ispune su visoko obrazovanje i poznavanje propisa iz relevantnih oblasti, kao i znanje engleskog jezika.

Oglašena su i četiri radna mesta za inspektore i jedno za programera.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

aleksander mervar eles krsko solar

Mervar: Električna energija iz nuklearke Krško 2 neće biti jeftinija od 125 evra po MWh

6. novembar 2018. - Aleksander Mervar, direktor slovenačkog ELES, savetuje da zemlja što pre započne gradnju gasnih elektrana, kako bi izbegla veliki uvoz struje

Enlight zaokruzio finansijski aranzman vetropark Pupin Kovačice

Enlight zaokružio finansijski aranžman za vetropark Pupin kod Kovačice

6. novembar 2018. - Izraelska kompanija Enlight je potpisala ugovore o zajmu, otkupu električne energije i balansiranju za svoj projekat vetroelektrane Pupin

Rimac Energy velika britanija UK centar skladistenje energije baterije

Rimac Energy otvorio pogon u Velikoj Britaniji

6. novembar 2018. - Rimac Energy, brend firme Rimac Technology, je pionir u razvoju naprednih baterijskih sistema za skladištenje energije

Slovenacki HSE plutajucu solarnu elektranu Termoelektrarne sostanj

Slovenački HSE će postaviti veliku plutajuću solarnu elektranu pored Termoelektrarne Šoštanj

6. novembar 2018. - HSE je objavio da će na Družmirskom jezeru do svoje elektrane na ugalj TEŠ instalirati plutajuću solarnu elektranu