OIE

Raspisan konkurs za subvencionisanje korišćenja solarne energije za navodnjavanje

Raspisan-konkurs-za-subvencionisanje-koriscenja-solarne-energije-za-navodnjavanje

Photo: Pixabay

Objavljeno

06.07.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

06.07.2018.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje projekata korišćenja solarne energije za potrebe navodnjavanja.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva moći će da konkurišu za ukupno deset miliona dinara, s tim da je maksimalan iznos sufinansiranja projekta 80 odsto vrednosti investicije ili 800.000 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička i pravna lica sa teritorije AP Vojvodine koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Rok za podnošenje prijava je 13. jul.

“Bespovratna podsticajna sredstva mogu se koristiti za nabavku i montažu novih solarnih pumpnih sistema za navodnjavanje (fotonaponski paneli, solarna pumpa za vodu sa kontrolerom, akumulator) i ostala prateća elektro i mašinska oprema”, navodi se u tekstu konkursa.

Ciljevi projekta, kako se ističe, su ugradnja energetski efikasnije opreme za korišćenje solarne energije u svrhe navodnjavanja kako bi se smanjili troškovi za energente, smanjenje uvozne zavisnosti korišćenja fosilnih goriva, povećanje energetske samostalnosti gazdinstava, smanjenje emisije štetnih gasova, afirmacija korišćenja OIE i revitalizacija postojećih sistema za navodnjavanje.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

6. jul 2018. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

6. jul 2018. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

6. jul 2018. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vetroparkovi prikljucak na mrezu eu windeurope izvestaj

WindEurope: Vetroparkovi snage 500 GW čekaju priključak na mrežu

6. jul 2018. - Pristup mreži je zamenio procedure za dobijanje dozvola kao usko grlo broj jedan za izgradnju vetroelektrana.