Životna sredina

Takmičenje za Transformative Action Award otvoreno za prijave iz regiona

Takmicenje za Transformative Action Award otvoreno za prijave iz regiona

Slika: sustainablecities.eu

Objavljeno

07.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

07.05.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Evropskim gradovima, regionima i organizacijama civilnog društva (OCD) aktivnim na polju održive urbane transformacije, uključujući onima sa Balkana, je upućen poziv da se prijave za nagradu Transformative Action Award 2018, najavila je Platforma održivih gradova Evrope.

“Ono što tražimo je visoko inovativno transformativno delovanje, na primer, na polju društvenih inovacija i građanske privrede, koje inspiriše druge da ga primene u svojim sredinama. Prednost imaju aktivnosti koje su deo lokalne strategije ili vizije u odnosu na zasebno delovanje”, navodi se na portalu platforme.

Transformative Action Award nagrađuje Transformativno delovanje (Transformative Actions) koje se poklapa sa trasama Baskijske deklaracije u tri kategorije: socio-kulturna transformacija, socio-ekonomska transformacija; i tehnološka transformacija.

U ove tri kategorije spadaju vrste delovanja kao što je decentralizovana proizvodnja energije iz obnovljivih izvora energije (OIE), kao i cirkularna ekonomija i uvođenje inovativnih i održivih tehnologija.

Pravo na podnošenje prijave imaju sve jedinice lokalne i regionalne uprave i OCD iz zemalja članica Evropske unije i Evropskog ekonomskog prostora (EEA), kao i zemalja kandidata za pristupanje EU. Rok za podnošenje prijava je 30. jun.

Takmičenje organizuju partneri Platforme održivih gradova Evrope – danski Grad Olborg, Baskija i Lokalne samouprave za održivost (ICLEI).

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

7. maj 2018. - Naučnici iz Švedske su razvili metod korišćenja veštačke inteligencije za identifikaciju toksičnih hemikalija zasnovan isključivo na poznavanju molekularne strukture

Evropska unija radi na uvođenju novih mera za smajenje ambalažnog otpada

Evropska unija uvodi mere za ograničavanje količine ambalažnog otpada

7. maj 2018. - Evropski parlament je usvojio Uredbu o ambalaži i ambalažnom otpadu. Količina ambalaže 2040. godine mora da bude 15 odsto manja nego sada

rec-harlingen spalionica otpada

Hrana koja se uzgaja u blizini spalionica otpada kontaminirana supstancama visokog rizika

7. maj 2018. - Biomonitoringom emisija u Slovačkoj i Holandiji otkriveni su visoki nivoi perzistentnih organskih zagađivača (POPs) u hrani i životnoj sredini u blizini spalionica otpada

kvalitet-vazduha-eu

EU uvodi oštrija pravila za najštetnije zagađivače vazduha

7. maj 2018. - Novim pravilima postavljaju se stroža ograničenja za 2030. godinu za zagađivače vazduha sa ozbiljnim uticajem na zdravlje