Električna energija

Đokić najavio promenu oblika organizovanja Elektroprivrede RS

Djokic-najavio-promenu-oblika-organizovanja-Elektroprivrede-RS

Photo: vladars.net

Objavljeno

17.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.04.2018.

Komentari

0

Podeli

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) u prvoj polovini sledeće godine mora da prođe proces ozbiljne transformacije kako bi bila još efikasnija u svom radu, najavio je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske (RS).

On je, kako su preneli mediji, istakao da su velika ograničenja ERS to što RS održava politiku izuzetno niskih cena električne energije i što ova kompanija ima veliki broj zaposlenih.

„To su dva ključna faktora koja najdirektnije utiču na finansijski rezultat svih zavisnih preduzeća, ali i ERS u celini“, kaže Đokić.

On smatra da ne treba govoriti o tome da će se smenama u ERS nešto bitno promeniti, već kako da se novom, boljom organizacijom poboljša stanje ovog velikog sistema.

„ERS, posebno u prvoj polovini naredne godine, mora da prođe kroz ozbiljnu transformaciju i novi oblik organizovanja kako bi mogao da bude još efikasniji“, rekao je Đokić.

On je podsetio da ERS složen sistem sa deset zavisnih preduzeća.

„Odgovornost za neko stanje ili teškoće ima matično preduzeće i to se ne može odvojiti od odgovornosti uprava svih zavisnih preduzeća, koja čine ovaj veliki sistem“, rekao je Đokić.

On je istakao da ERS ipak ostvaruje dobre rezultate – svake godine obezbeđuje snabdevanje električnom energijom stanovništva RS i skoro svake godine obezbeđuje značajne količine energije koja se izvozi.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EU-kompletira-Industrijski-plan-zeleni-dogovor-zakonom-dekarbonizaciji-industrije

EU kompletira Industrijski plan za zeleni dogovor zakonom o dekarbonizaciji industrije

17. april 2018. - Zakon o potpunoj dekarbonizaciji industrije bi uskoro mogao da stupi na snagu, čime bi EU zaokružila Industrijski plan za zeleni dogovor

uvoz-struje-severna-makedonija

Severna Makedonija: Solar doveo do smanjenja uvoza struje na svega 2,75% potrošnje

17. april 2018. - Rast instalisanih kapaciteta solarnih elektrana u Severnoj Makedoniji bio je 2023. za 251% veći nego prethodne godine

HEP-izgradi-reverzibilnu-hidroelektranu-Blaca-pola-gigavata

HEP se sprema da izgradi reverzibilnu hidroelektranu Blaca od pola gigavata

17. april 2018. - Kapacitet za turbinski režim rada HEP-ove reverzibilne hidroelektrane Blaca iznosio bi 498 megavata, a pumpe bi radile na najviše 489 megavata

Za privredu u Srbiji bice smanjene cene gasa struje

Za privredu u Srbiji biće smanjene cene gasa, struje

17. april 2018. - Cene struje i gasa za privredu pašće otprilike 20 odnosno 15 odsto, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović