Energetska efikasnost

Ansaldo Energia isporučuje opremu za kogeneracijsko postrojenje u Pančevu

Ansaldo Energia isporucuje opremu za kogeneracijsko postrojenje u Pancevu

Photo: Twitter/AnsaldoEnergia

Objavljeno

19.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Italijanska kompanija Ansaldo Energia saopštila je da je dobila ugovor vredan 40 miliona evra za isporuku gasnih turbina i generatora za kogeneracijsko postrojenje u Srbiji.

Elektrana sa kombinovanom proizvodnjom električne i toplotne energije u Pančevu je u vlasništvu TE-TO Pančevo, zajedničkog preduzeća firme Centroenergoholding, u vlasništvu kompanije Gazprom Energholding, i srpske Naftne industrije Srbije (NIS), u većinskom vlasništvu kompanije Gazprom Neft.

„Ansaldo Energia je potpisala ugovor sa kompanijom Shanghai Electric Group vredan oko 40 miliona evra za isporuku gasnih turbina i generatora za postrojenje u Pančevu u Srbiji“, navodi se u saopštenju italijanske kompanije.

Shanghai Electric Group je odgovorna za projektovanje, nabavku i izgradnju (EPC) elektrane po principu ključ u ruke.

Postrojenje će proizvoditi električnu i toplotnu energiju korišćenjem prirodnog gasa kao goriva.

Prema ugovoru sa Shanghai Electric Group, Ansaldo Energia će isporučiti dve AE64.3A gasne turbine, prateće WY18Z vazdušno-hlađene generatore i pomoćne sisteme.

Ansaldo Energia je 59,9 odsto u vlasništvu Cdp Equity u kompaniji Cassa Depositi e Prestiti Group, koja je u državnom vlasništvu, dok 40 odsto drži Shanghai Electric.

U oktobru 2017. godine kineska kompanija i firma TE-TO Pančevo potpisali su ugovor o izgradnji kogeneracijskog postrojenja u Pančevu.

Proizvedenu električnu i toplotnu energiju koristiće Rafinerija nafte Pančevo, u vlasništvu NIS-a. Početak izgradnje planiran je do sredine godine, a početak proizvodnje očekuje se do kraja sledeće godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Uskoro poziv subvencije domacinstva energetsku efikasnost 137 gradova opstina Srbije

Uskoro poziv za subvencije za domaćinstva za energetsku efikasnost u 137 gradova i opština Srbije

19. mart 2018. - Odziv lokalnih samouprava na poziv za subvencije za mere povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima veći je nego prošle godine

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

19. mart 2018. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

19. mart 2018. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

19. mart 2018. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.