Energetska efikasnost

Ansaldo Energia isporučuje opremu za kogeneracijsko postrojenje u Pančevu

Ansaldo Energia isporucuje opremu za kogeneracijsko postrojenje u Pancevu

Photo: Twitter/AnsaldoEnergia

Objavljeno

19.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

19.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Italijanska kompanija Ansaldo Energia saopštila je da je dobila ugovor vredan 40 miliona evra za isporuku gasnih turbina i generatora za kogeneracijsko postrojenje u Srbiji.

Elektrana sa kombinovanom proizvodnjom električne i toplotne energije u Pančevu je u vlasništvu TE-TO Pančevo, zajedničkog preduzeća firme Centroenergoholding, u vlasništvu kompanije Gazprom Energholding, i srpske Naftne industrije Srbije (NIS), u većinskom vlasništvu kompanije Gazprom Neft.

„Ansaldo Energia je potpisala ugovor sa kompanijom Shanghai Electric Group vredan oko 40 miliona evra za isporuku gasnih turbina i generatora za postrojenje u Pančevu u Srbiji“, navodi se u saopštenju italijanske kompanije.

Shanghai Electric Group je odgovorna za projektovanje, nabavku i izgradnju (EPC) elektrane po principu ključ u ruke.

Postrojenje će proizvoditi električnu i toplotnu energiju korišćenjem prirodnog gasa kao goriva.

Prema ugovoru sa Shanghai Electric Group, Ansaldo Energia će isporučiti dve AE64.3A gasne turbine, prateće WY18Z vazdušno-hlađene generatore i pomoćne sisteme.

Ansaldo Energia je 59,9 odsto u vlasništvu Cdp Equity u kompaniji Cassa Depositi e Prestiti Group, koja je u državnom vlasništvu, dok 40 odsto drži Shanghai Electric.

U oktobru 2017. godine kineska kompanija i firma TE-TO Pančevo potpisali su ugovor o izgradnji kogeneracijskog postrojenja u Pančevu.

Proizvedenu električnu i toplotnu energiju koristiće Rafinerija nafte Pančevo, u vlasništvu NIS-a. Početak izgradnje planiran je do sredine godine, a početak proizvodnje očekuje se do kraja sledeće godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

strategija niskougljenicnog razvoja srbije

Usvojena Strategija niskougljeničnog razvoja Republike Srbije za period od 2023. do 2030. sa projekcijama do 2050.

19. mart 2018. - Strategija predviđa da se Akcioni plan za njeno sprovođenje u periodu 2024- 2030. usvoji u roku od godinu dana

CAN Europe Zapadni Balkan nacionalni energetski i klimatski planovi

CAN Europe: Zapadni Balkan uradio malo ili ništa u pripremi nacionalnih energetskih i klimatskih planova

19. mart 2018. - Članice Energetske zajednice imaju manje od mesec dana do isteka roka da dostave nacrte NEKP-ova Sekretarijatu Energetske zajednice

Abazovic Crna Gora 2030 energetski nezavisna

Abazović obećao da će Crna Gora 2030. postati energetski nezavisna

19. mart 2018. - Odlazeći premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da njegova koalicija zalaže za to da Crna Gora 2030. postane energetski nezavisna.

Ovih 18 energetskih kompanija su među 50 najinovativnijih kompanija na svetu

Ovih 18 energetskih kompanija je među 50 najinovativnijih na svetu

19. mart 2018. - Svedoci smo četvrte tehnološke revolucije – inovacije nikada nisu bile važnije. BCG je objavio listu 50 najinovativnijih kompanija na svetu.