Životna sredina

65 projekata civilnog sektora odabrano na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine

Slika: Pixabay

Objavljeno

29.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

29.09.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ukupno 65 od više od 200 podnetih projekata odabrano je na konkursu za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2017. godini u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine. Među odabranim projektima je i portal Balkan Green Energy News, projekat Centra za promociju održivog razvoja (CPOR) namenjen informisanju i podizanju svesti javnosti o održivom energetskom razvoju i zaštiti životne sredine u region Balkana.

Na javni konkurs koji je bio raspisan u maju ove godine, dostavljeno je 238 projekata organizacija civilnog društva.

Za sufinansiranje projekata organizacija civlnog društva u oblasti životne sredine izdvojeno je ukupno 20 miliona dinara ili 165.000 evra.

„Velika nam je čast što je portal Balkan Green Energy News dobio drugi put za redom podršku Ministarstva zaštite životne sredine. Za kratko vreme, uspeli smo da se pozicioniramo kao najbrže rastući portal u regionu, koji informacije u segmentu zelene ekonomije, održivog energetskog razvoja, klimatskih promena i zaštite životne sredine plasira dvojezično i besplatno“,  izjavila je Branislava Jovičić, predsednica CPOR-a i projektni menadžer portala povodom podrške Ministarstva.

„Naš portal je postao online mesto susreta za donosioce odluka, biznis zajednicu, međunarodne organizacije i institucije, opštine i gradove u regionu, akademsku zajednicu ali i ostale zainteresovane strane iz čitavog sveta. Naši partneri su lideri i pravi promoteri održivog razvoja u regionu i mi zajedno sa njima rastemo i promovišemo ovaj koncept na čitavom Balkanu”, dodala je ona.

Odluka o izboru projekata i konačna lista vrednovanja i rangiranja projekata dostupne su na sajut Ministarstva zaštite životne sredine Srbije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

Veštačka inteligencija može da otkrije toksičnost hemikalija

29. septembar 2017. - Naučnici iz Švedske su razvili metod korišćenja veštačke inteligencije za identifikaciju toksičnih hemikalija zasnovan isključivo na poznavanju molekularne strukture

Evropska unija radi na uvođenju novih mera za smajenje ambalažnog otpada

Evropska unija uvodi mere za ograničavanje količine ambalažnog otpada

29. septembar 2017. - Evropski parlament je usvojio Uredbu o ambalaži i ambalažnom otpadu. Količina ambalaže 2040. godine mora da bude 15 odsto manja nego sada

rec-harlingen spalionica otpada

Hrana koja se uzgaja u blizini spalionica otpada kontaminirana supstancama visokog rizika

29. septembar 2017. - Biomonitoringom emisija u Slovačkoj i Holandiji otkriveni su visoki nivoi perzistentnih organskih zagađivača (POPs) u hrani i životnoj sredini u blizini spalionica otpada

kvalitet-vazduha-eu

EU uvodi oštrija pravila za najštetnije zagađivače vazduha

29. septembar 2017. - Novim pravilima postavljaju se stroža ograničenja za 2030. godinu za zagađivače vazduha sa ozbiljnim uticajem na zdravlje