Mobilnost

Gradovi pozvani da se prijave za Nagradu Evropske nedelje mobilnosti 2017

Slika: mobilityweek.com

Objavljeno

23.09.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

23.09.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Gradovi koji su ove nedelje učestvovali u kampanji o održivoj mobilnosti u Evropi, pozvani su da se prijave za Nagradu Evropske nedelje mobilnosti.

Nagrada se dodeljuje u cilju promovisanja najboljih praksi i uspešnih kampanja, i podizanja svesti o potrebi lokalnog i individualnog delovanja u oblasti održive mobilnosti u gradovima.

Za pobednika se proglašava lokalna samouprava koja je najviše učinila na podizanju svesti o održivoj mobilnosti tokom Evropske nedelje mobilnosti koja se ove godine obeležavala od 16. septembra do 22. septembra.

Prvi put ove godine Evropska nagrada za mobilnost biće dodeljena u dve kategorije: za opštine sa više od 50.000 stanovnika i za opštine sa manje od 50.000 stanovnika.

Za nagradu mogu da konkurišu gradovi iz ukupno 39 zemalja, uključujući gradove iz zemalja sa statusom kandidata za članstvo u EU, kao i zemalja potencijalnih kandidata.

Pobednike bira nezavisan panel stručnjaka za saobraćaj. Za pobedničke gradove će biti snimljen  video snimak o njihovim dostignućima na engleskom i maternjem jeziku. Pored toga, pobednički grad i finalisti će biti promovisani kroz različite kanala za komunikaciju ove evropske kampanje.

Informacije o proceduri za prijavljivanje mogu se dobiti na sajtu Evropske nedelje mobilnosti.

Rok za dostavljanje prijava je 23. oktobar 2017. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

23. septembar 2017. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

Holandija dobija gradsku cetvrt ciji ce stanovnici morati da dele automobile

Stanovnici nove gradske četvrti u Holandiji će morati da dele automobile

23. septembar 2017. - Utreht, četvrti grad po veličini u Holandiji, dobiće naselje čiji će stanovnici deliti automobile

zeleni celik elektricna vozila studija

Prelazak na zeleni čelik neznatno utiče na cenu električnih vozila

23. septembar 2017. - Prelazak na 100 odsto zelenog čelika do 2040. koštao bi samo osam evra, zbog troškova CO2 emisija, kao i pada troškova proizvodnje čelika

hrvatska punionice elektricna vozila hgk

Hrvatska će u punjače za električna vozila uložiti 200 miliona evra

23. septembar 2017. - Uredba o uvođenju infrastrukture za alternativna goriva stupila je na snagu 13. aprila u EU i donosi brojne obaveze za Hrvatsku