Električna energija

Srbija pokrenula proceduru za izbor novog predsednika i članova Saveta AERS-a

Slika: Pixabay

Objavljeno

26.07.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

26.07.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Srbija je pokrenula proceduru za izbor novog predsednika i članova Saveta Agencije za energetiku (AERS) raspisivanjem kokursa za izbor kandidata za tu funkciju.

Ministarstvo energetike i rudarstva je 26. jula objavilo je javni konkurs za izbor kandidata za predsednika i četiri članova Saveta Agencije za energetiku.

Predsednik Saveta se bira na period od sedam godina, dva člana Saveta se biraju na period od šest godina, a dva člana Saveta na period od pet godina.

Predsednika i članove Saveta bira Skupština Srbije, na predlog Vlade, iz redova istaknutih stručnjaka iz oblasti energetike.

Kandidati moraju biti državljani Srbije i da imaju visoko stručno obrazovanje tehničke, pravne ili
ekonomske struke i najmanje deset godina radnog iskustva u oblasti energetike.

Sadašnji predsednik Saveta Agencije je Ljubo Maćić koga je, zajedno sa četiri člana Saveta, izabrala Skupština Srbije u julu 2011. godine.

U nadležnosti Agencije spadaju regulacija cena, licenciranje energetskih subjekata za obavljanje energetskih delatnosti, odlučivanje po žalbama, nadzor nad tržištem energije i sprovođenje međunarodnih sporazum.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

26. jul 2017. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

koncar siemens energy hrvatska nemacka

Končar formirao zajedničku firmu sa kompanijom Siemens Energy

26. jul 2017. - Hrvatski Končar i nemačka kompanija Siemens Energy potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke firme Končar - Transformatorski kotlovi

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

26. jul 2017. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

26. jul 2017. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta