Energetska efikasnost

Zumtobel Group investira 30 miliona evra u  fabriku rasvete u Nišu

Zumbotel investicija Nis

Foto: www.zumtobelgroup.com

Objavljeno

30.01.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

30.01.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Austrijska kompanija Zumtobel Group koja se bavi proizvodnjom inovativnih rasvetnih sistema investiraće 30 miliona evra u fabriku u Nišu.

Na sajtu kompanije objavljeno je da je Nadzorni odbor kompanije Zumtobel Group odobrio izgradnju fabrike rasvete u Nišu. Fabrika će biti građena u dve faze, a u nju će u naredne dve i po godine biti uloženo 30 miliona evra. Proizvodnja bi prema najavama iz kompanije trebalo da počne najkasnije 2019. godine.

Primarna uloga fabrike u Nišu biće da prati povećanje proizvodnje koje je planirano u narednim godinama i da snabdeva osnovno tržište u Evropi po optimalnim cenama. Uz to, planirano je da novoizgrađena fabrika u Nišu pojača prisustvo kompanije Zumtobel na tržištu istočne Evrope.

„Fabrika čija je izgradnja planirana u Srbiji pomoći će jačanju naše konkurentnosti i omogućiće nam da kao grupa fleksibilnije odgovorimo na zahteve tržišta. Omogućiće nam da pozicioniramo naše fabrike i iskoristimo njihove kapacitete u skladu sa njihovim prednostima,“ izjavio je glavni operativni direktor Zumtobel Group-e Alfred Felder.

U segmentu proizvodnje inovativne rasvete, Zumtobel Group ima proizvodne pogone širom Evrope uključujući fabrike u Nemačkoj, Austriji, Engleskoj i Francuskoj. Grupa takođe ima proizvodne pogone u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu i Kini.

Fabrika u Nišu biće izgrađena iz temelja. Zumtobel Grupa već je otvorila projektni centar u Beogradu prošle godine. Centar koji je u Srbiju preseljen iz Poljske zapošljava elektroinženjere i arhitekte.

Austrijska kompanija je pre godinu dana donirala pametno ulično osvetljenje za po dve ulice u Nišu i Beogradu.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

crna gora eko fond subvencije energetska efikasnost

Crna Gora pokrenula najveći program subvencija za energetsku efikasnost

30. januar 2017. - Crna Gora raspisala dva javna poziva za dodelu bespovratne pomoći za primenu mera za povećanje energetske efikasnosti

energetska sanacija objekata javnog znacaja 41 gradu opstini Srbiji

Počinje energetska sanacija objekata od javnog značaja u 41 gradu i opštini u Srbiji

30. januar 2017. - Novo ruho dobijaju objekti od javnog značaja uključujući Hemijski fakultet i KBC Dragiša Mišović u Beogradu i 20 škola i vrtića širom zemlje

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan 2030

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan do 2030. godine

30. januar 2017. - Srbija se uskladila sa vizijom Evrope, izjavila je ministarka Đedović Handanović nakon što je vlada usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan

strategija razvoja energetike srbije 2040. javna rasprava

Javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja energetike Srbije do 2040 – kako će izgledati sektor energetike za 16 godina

30. januar 2017. - Objavljen je Nacrt strategije i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja strategije razvoja energetike na životnu sredinu