OIE

Zorlu Energy ekskluzivan distributer First Solar solarnih panela u 26 zemalja

Photo: Pixabay

Objavljeno

14.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

14.02.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Američki proizvođač solarnih panela First Solar je objavio da je sklopio sporazum sa Zorlu Holdingom, turskim poslovnim i industrijskim konglomeratom, o distribuciji tankih fotonaponskih (PV) ćelija visokih performansi na 26 odabranih tržišta.

Ovo je najnoviji u nizu sporazuma o distribuciji koje je First Solar sklopio u kampanji širenja svog globalnog uticaja. Ta firma je 2015. sklopila strateško partnerstvo sa kompanijom Caterpillar oko prodaje solarnih panela marke Cat, koje proizvodi First Solar, kroz svetski distributivnu Cat mrežu.

First Solar od ranije posluje sa Zorlu grupacijom, koja je od njih prošle godine naručila fotonaponske ćelije ukupnog kapaciteta 160 MW. Prethodno je First Solar u Turskoj radio na projektima interkonekcije tri elektrane koje koriste solarnu energiju.

Prema petogodišnjem ugovoru Zorlu će postati distributer PV ćelija Fist Solar-a za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Kosovo, Kipar, Makedoniju, Rumuniju, Srbiju, Tursku, Avganistan, Gruziju, Pakistan, Turkmenistan, Ukrajinu i Zajednicu nezavisnih država. Pored prodaje PV ćelija na tim tržištima Zorlu Solar će sprovesti sopstvene razvojne projekte u kojima će koristiti First Solar tehnologiju.

“First Solar sa svojom vodećom naprednom tehnologijom značajno doprinosi razvoju industrije solarne energije u Turskoj. Kao glavni distributer ovih ćelija visokih performansi, nadamo se da ćemo proširiti uticaj First Solar-a na tržištima gde Zorlu već ima aktivno učešće”, rekao je generalni direktor Zorlu Energetike Sinan Ak.

“Mi vidimo ovaj sporazum kao nešto što će omogućiti naš rast u regionu. Pružićemo pomoć kompaniji Zorlu da ojača poslovno prisustvo u ovim državama. Na osnovu toga očekujemo da nam se otvore mogućnosti za prodaju PV ćelija na tržištima u razvoju, od kojih neka ranije nisu bila ciljana”, rekao je Stefan Degener, direktor poslovnog razvoja First Solar-a za Evropu, Tursku i Afriku.

Ugovor predviđa da First Solar prebaci resurse svog odeljenja za poslovni razvoj na Zorlu Solar i zatvori svoju kancelariju u Istanbulu. First Solar je bio prisutan u Turskoj od 2014. godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija Zakon o snabdevanju elektricnom energijomdve godine zakasnjenja

Slovenija usvojila Zakon o snabdevanju električnom energijom s dve godine zakašnjenja

22 октобра 2021 - Državni zbor Slovenije je izglasao Zakon o snabdevanju električnom energijom s amandmanima koji dovode sve krajnje potrošače u jednak položaj

Njujorski startap Air Co pravi votku od ugljen dioksida

Njujorški startap Air Co. pravi votku od ugljen-dioksida

22 октобра 2021 - Air Co. iz Njujorka proizvodi alkohol i parfem od ugljen-dioksida i zelenog vodonika, a svoju votku naziva najodrživijim žestokim pićem na svetu

Zagreb to boost solar rooftops to reach 50 MW until 2024

Zagreb pripremio program Sunčani krovovi za masovnije korišćenje solarnih panela

21 октобра 2021 - Grad Zagreb pripremio je program za podršku instaliranju solarnih panela na krovovima zgrada javnih ustanova, privatnih vlasnika i firmi

EPS solarnu elektranu lokaciji Kolubaru B

Na lokaciji planiranoj za Kolubaru B EPS želi da izgradi solarnu elektranu

20 октобра 2021 - EPS je raspisao poziv za istraživanje lokacije za termoelektranu Kolubara B radi mogućnosti postavljanja solarne elektrane