OIE

Zorlu Energy ekskluzivan distributer First Solar solarnih panela u 26 zemalja

Photo: Pixabay

Objavljeno

14.02.2017.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

14.02.2017.

Država

Komentari

1

Podeli

Američki proizvođač solarnih panela First Solar je objavio da je sklopio sporazum sa Zorlu Holdingom, turskim poslovnim i industrijskim konglomeratom, o distribuciji tankih fotonaponskih (PV) ćelija visokih performansi na 26 odabranih tržišta.

Ovo je najnoviji u nizu sporazuma o distribuciji koje je First Solar sklopio u kampanji širenja svog globalnog uticaja. Ta firma je 2015. sklopila strateško partnerstvo sa kompanijom Caterpillar oko prodaje solarnih panela marke Cat, koje proizvodi First Solar, kroz svetski distributivnu Cat mrežu.

First Solar od ranije posluje sa Zorlu grupacijom, koja je od njih prošle godine naručila fotonaponske ćelije ukupnog kapaciteta 160 MW. Prethodno je First Solar u Turskoj radio na projektima interkonekcije tri elektrane koje koriste solarnu energiju.

Prema petogodišnjem ugovoru Zorlu će postati distributer PV ćelija Fist Solar-a za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Kosovo*, Kipar, Makedoniju, Rumuniju, Srbiju, Tursku, Avganistan, Gruziju, Pakistan, Turkmenistan, Ukrajinu i Zajednicu nezavisnih država. Pored prodaje PV ćelija na tim tržištima Zorlu Solar će sprovesti sopstvene razvojne projekte u kojima će koristiti First Solar tehnologiju.

“First Solar sa svojom vodećom naprednom tehnologijom značajno doprinosi razvoju industrije solarne energije u Turskoj. Kao glavni distributer ovih ćelija visokih performansi, nadamo se da ćemo proširiti uticaj First Solar-a na tržištima gde Zorlu već ima aktivno učešće”, rekao je generalni direktor Zorlu Energetike Sinan Ak.

“Mi vidimo ovaj sporazum kao nešto što će omogućiti naš rast u regionu. Pružićemo pomoć kompaniji Zorlu da ojača poslovno prisustvo u ovim državama. Na osnovu toga očekujemo da nam se otvore mogućnosti za prodaju PV ćelija na tržištima u razvoju, od kojih neka ranije nisu bila ciljana”, rekao je Stefan Degener, direktor poslovnog razvoja First Solar-a za Evropu, Tursku i Afriku.

Ugovor predviđa da First Solar prebaci resurse svog odeljenja za poslovni razvoj na Zorlu Solar i zatvori svoju kancelariju u Istanbulu. First Solar je bio prisutan u Turskoj od 2014. godine.

Komentara: (1)
Ahmet Krujezi / 01.09.2023.

Da li ste zainteresovani za kupovinu masine liniju za proizvodnju solarnih panela

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

BEF2024-GlavniVizual-840x430-SRP

Beogradski energetski forum 2024 – lideri energetske tranzicije okupljaju se 13-14. maja u Beogradu

14. februar 2017. - Beogradski energetski forum 2024 biće domaćin 13. i 14. maja liderima održive energetske tranzicije u...

IFC kredit najvece kogenerativno postrojenje biomasu Srbiji

IFC odobrio kredit za najveće kogenerativno postrojenje na biomasu u Srbiji

14. februar 2017. - IFC je omogućio proizvođaču papira Drenik ND da ugovori pozajmice od ukupno 106 miliona evra, iz kojeg će finansirati izgradnju CHP pogona

EBRD uvecava investicije dekarbonizaciju Zapadnom Balkanu

EBRD uvećava investicije u dekarbonizaciju na Zapadnom Balkanu

14. februar 2017. - EBRD namerava da proširi svoje aktivnosti na Zapadnom Balkanu, ali upozorava da je za privatne investicije potrebno sprovesti reforme

Severnomakedonski ESM milijardu evra dekarbonizaciju

Viktor Andonov učestvuje na konferenciji BEF 2024 i poručuje: ESM investira milijardu evra u dekarbonizaciju

14. februar 2017. - Jedan od učesnika na Beogradskom energetskom forumu (BEF 2024) biće ESM-ov direktor za razvoj i investicije Viktor Andonov