OIE

Zorlu Energy ekskluzivan distributer First Solar solarnih panela u 26 zemalja

Photo: Pixabay

Objavljeno

14.02.2017.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

14.02.2017.

Država

Komentari

1

Podeli

Američki proizvođač solarnih panela First Solar je objavio da je sklopio sporazum sa Zorlu Holdingom, turskim poslovnim i industrijskim konglomeratom, o distribuciji tankih fotonaponskih (PV) ćelija visokih performansi na 26 odabranih tržišta.

Ovo je najnoviji u nizu sporazuma o distribuciji koje je First Solar sklopio u kampanji širenja svog globalnog uticaja. Ta firma je 2015. sklopila strateško partnerstvo sa kompanijom Caterpillar oko prodaje solarnih panela marke Cat, koje proizvodi First Solar, kroz svetski distributivnu Cat mrežu.

First Solar od ranije posluje sa Zorlu grupacijom, koja je od njih prošle godine naručila fotonaponske ćelije ukupnog kapaciteta 160 MW. Prethodno je First Solar u Turskoj radio na projektima interkonekcije tri elektrane koje koriste solarnu energiju.

Prema petogodišnjem ugovoru Zorlu će postati distributer PV ćelija Fist Solar-a za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Kosovo*, Kipar, Makedoniju, Rumuniju, Srbiju, Tursku, Avganistan, Gruziju, Pakistan, Turkmenistan, Ukrajinu i Zajednicu nezavisnih država. Pored prodaje PV ćelija na tim tržištima Zorlu Solar će sprovesti sopstvene razvojne projekte u kojima će koristiti First Solar tehnologiju.

“First Solar sa svojom vodećom naprednom tehnologijom značajno doprinosi razvoju industrije solarne energije u Turskoj. Kao glavni distributer ovih ćelija visokih performansi, nadamo se da ćemo proširiti uticaj First Solar-a na tržištima gde Zorlu već ima aktivno učešće”, rekao je generalni direktor Zorlu Energetike Sinan Ak.

“Mi vidimo ovaj sporazum kao nešto što će omogućiti naš rast u regionu. Pružićemo pomoć kompaniji Zorlu da ojača poslovno prisustvo u ovim državama. Na osnovu toga očekujemo da nam se otvore mogućnosti za prodaju PV ćelija na tržištima u razvoju, od kojih neka ranije nisu bila ciljana”, rekao je Stefan Degener, direktor poslovnog razvoja First Solar-a za Evropu, Tursku i Afriku.

Ugovor predviđa da First Solar prebaci resurse svog odeljenja za poslovni razvoj na Zorlu Solar i zatvori svoju kancelariju u Istanbulu. First Solar je bio prisutan u Turskoj od 2014. godine.

Komentara: (1)
Ahmet Krujezi / 01.09.2023.

Da li ste zainteresovani za kupovinu masine liniju za proizvodnju solarnih panela

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

14. februar 2017. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

14. februar 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

14. februar 2017. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

14. februar 2017. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine