Klimatske promene

Zelena akcija: prijavite se za regionalni aktivistički kamp Klimatopija

Zelena akcija prijavite se za regionalni aktivisticki kamp Klimatopija

Foto: Zelena akcija

Objavljeno

11.07.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.07.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Nevladina organizacija Zelena akcija (Friends of the Earth Croatia) poziva mlade iz Hrvatske i zemalja Zapadnog Balkana na „Klimatopiju“, regionalni aktivistički kamp koji će se održati od 10. do 16. septembra na održivom imanju Ekodrom.

„Brinu te sve vidljiviji znakovi klimatskih promjena i imaš volje aktivirati se? Smeta ti pasiva oko tebe? Dođi na „Klimatopiju“, pravo mjesto za starije, novije i buduće aktiviste i aktivistkinje. Mjesto za učenje, inspiraciju i povezivanje pojedinaca i grupa koje djeluju za klimatsku pravdu”, navela je u pozivu Zelena akcija.

Kamp će se održati na imanju Ekodrom koje se nalazi u naselju Bukovica Utinjska, na 25 kilometara od grada Karlovca. Celo područje je nenaseljeno, s brežuljcima i velikim šumskim površinama koje se protežu do Petrove gore, pa će učesnici kampa  moći da uživaju u prirodi i svime što nudi, uključujući lokalnu organsku i vegansku hranu.

Rok za prijavljivanje (prijavnica) je 15. jul u ponoć. Za više informacija kontakt mejl je dora@zelena-akcija.hr.

Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 10. do 16. septembra, kao i trošak studijskog putovanja, u potpunosti će biti pokriveni od strane Zelene akcije. Radni jezik kampa je engleski.

U Zelenoj akciji pozivaju sve one koji imaju  od 18 do 35 godina i dolaze iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije ili Srbije.

Kamp će, kako ističu u Zelenoj akciji, okupiti tridesetak mladih iz Hrvatske, regiona Zapadnog Balkana i Norveške i pružiti im, kako kažu, priliku da u prekrasnom ambijentu zajedno uče i istražuju šta za njih znači klimatska pravda, kako iskoristiti svoje veštine, talente i interese te postati aktivan deo šireg klimatskog pokreta.

Šta je tema kampa?

Tema kampa je umrežavanje klimatskog pokreta i inovativni klimatski aktivizam, a program će nuditi prostor za diskusije, razmišljanje, zajednički rad te smišljanje strategija, s puno prostora za odmor, druženje i igre.

Stručni tim Zelene akcije i njene Aktivističke grupe, uz norvešku organizaciju mladih „Nature and youth“, preneće učesnicima svoje znanje o klimatskim promenama, planiranju kampanja i akcija, koordiniranju aktivističkih grupa, kao i o stvaranju transformativno vođenih pokreta (leaderful organising).

U sklopu kampa planirano je jednodnevno studijsko putovanje na ostrvo Krk, gdje ćemo posjetiti još jedan primjer organiziranja klimatskih aktivista iz Europe i Hrvatske, kako bismo se dodatno umrežili i isprobali novonaučene vještine!

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Na pomolu preokret u klimatskim politikama - Danska prva na svetu preuzela odgovornost za gubitak i štetu zbog klimatskih promena

Na pomolu preokret u klimatskim politikama – Danska prva na svetu preuzela odgovornost za gubitak i štetu zbog klimatskih promena

22 септембра 2022 - Globalni finansijski mehanizam za nadoknadu gubitaka i štete usled klimatskih promena mogao bi da bude...

Marko List Consultare Hrvatska biootpad

Dobar primer upravljanja biootpadom dolazi iz Hrvatske: nova vrednost, ekološka odgovornost

14 септембра 2022 - Kada bi Hrvatska u potpunosti iskoristila potencijal biootpada od 400.000 tona, mogla bi proizvesti 104 gigavat-sati električne energije godišnje, što je ekvivalent od 7.3% ukupno proizvedene električne energije iz obnovljivih izvora u Hrvatskoj 2021.

UNECE izveštaj o statusu obnovljive energije – obnovljivi izvori su rešenje za ublažavanje klimatskih promena

14 септембра 2022 - Obnovljiva energije i štednja energije su ključne za ublažavanje klimatskih promena, istakli su REN21 i UNECE pred objavljivanje izveštaja

Studija: Naftne kompanije daju iskrivljenu sliku o zelenim investicijama

Pet najvećih naftnih kompanija „zelenim“ PR-om pokušavaju da se predstave kao ekološki odgovorne

09 септембра 2022 - Novi izveštaj organizacije Influence Map pokazuje da pet najvećih naftnih kompanija nastavljaju sa širenjem dezinformacija...