Klimatske promene

Zelena akcija: prijavite se za regionalni aktivistički kamp Klimatopija

Zelena akcija prijavite se za regionalni aktivisticki kamp Klimatopija

Foto: Zelena akcija

Objavljeno

11.07.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.07.2022.

Država

Komentari

0

Podeli

Nevladina organizacija Zelena akcija (Friends of the Earth Croatia) poziva mlade iz Hrvatske i zemalja Zapadnog Balkana na „Klimatopiju“, regionalni aktivistički kamp koji će se održati od 10. do 16. septembra na održivom imanju Ekodrom.

„Brinu te sve vidljiviji znakovi klimatskih promjena i imaš volje aktivirati se? Smeta ti pasiva oko tebe? Dođi na „Klimatopiju“, pravo mjesto za starije, novije i buduće aktiviste i aktivistkinje. Mjesto za učenje, inspiraciju i povezivanje pojedinaca i grupa koje djeluju za klimatsku pravdu”, navela je u pozivu Zelena akcija.

Kamp će se održati na imanju Ekodrom koje se nalazi u naselju Bukovica Utinjska, na 25 kilometara od grada Karlovca. Celo područje je nenaseljeno, s brežuljcima i velikim šumskim površinama koje se protežu do Petrove gore, pa će učesnici kampa  moći da uživaju u prirodi i svime što nudi, uključujući lokalnu organsku i vegansku hranu.

Rok za prijavljivanje (prijavnica) je 15. jul u ponoć. Za više informacija kontakt mejl je dora@zelena-akcija.hr.

Svi troškovi puta, hrane i smještaja od 10. do 16. septembra, kao i trošak studijskog putovanja, u potpunosti će biti pokriveni od strane Zelene akcije. Radni jezik kampa je engleski.

U Zelenoj akciji pozivaju sve one koji imaju  od 18 do 35 godina i dolaze iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije ili Srbije.

Kamp će, kako ističu u Zelenoj akciji, okupiti tridesetak mladih iz Hrvatske, regiona Zapadnog Balkana i Norveške i pružiti im, kako kažu, priliku da u prekrasnom ambijentu zajedno uče i istražuju šta za njih znači klimatska pravda, kako iskoristiti svoje veštine, talente i interese te postati aktivan deo šireg klimatskog pokreta.

Šta je tema kampa?

Tema kampa je umrežavanje klimatskog pokreta i inovativni klimatski aktivizam, a program će nuditi prostor za diskusije, razmišljanje, zajednički rad te smišljanje strategija, s puno prostora za odmor, druženje i igre.

Stručni tim Zelene akcije i njene Aktivističke grupe, uz norvešku organizaciju mladih „Nature and youth“, preneće učesnicima svoje znanje o klimatskim promenama, planiranju kampanja i akcija, koordiniranju aktivističkih grupa, kao i o stvaranju transformativno vođenih pokreta (leaderful organising).

U sklopu kampa planirano je jednodnevno studijsko putovanje na ostrvo Krk, gdje ćemo posjetiti još jedan primjer organiziranja klimatskih aktivista iz Europe i Hrvatske, kako bismo se dodatno umrežili i isprobali novonaučene vještine!

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

prekogranicnoj vode energetike slivu reke Drine energetske tranzicije klimatskih

Podrška prekograničnoj saradnji u sektorima vode i energetike u slivu reke Drine za postizanje zelene energetske tranzicije i klimatskih obaveza

11. jul 2022. - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, UNECE i Finska su u okviru Sarajevske energetske i klimatske sedmice organizovali diskusiju o razvoju proizvodnje energije iz obnovljivih izvora u slivu reke Drine

Klimatsku politiku moramo razdvojiti od geopolitickih pitanja

Klimatsku politiku moramo razdvojiti od geopolitičkih pitanja

11. jul 2022. - Izvršni direktor IEA Fatih Birol upozorio je države sveta da treba da razdvoje klimatska pitanja od geopolitičkih

WISE konferencija

WISE Srbija: Žene kao liderke energetske tranzicije nisu mit, već realnost

11. jul 2022. - Konferenciju Žene Srbije u održivoj energetici – lidersto za energetsku tranziciju organizovala je WISE Srbija mreža žena

Klimatske promene drugi ljudski faktori pogorsali poplave Libiji Grckoj

Klimatske promene, drugi ljudski faktori pogoršali poplave u Libiji, Grčkoj

11. jul 2022. - Zagrevanje izazvano ljudskim aktivnostima povećalo je verovatnoću obilnih padavina do 10 puta u Grčkoj, Bugarskoj i Turskoj, i do 50 puta u Libiji