OIE

Završena gradnja solarne elektrane na krovu ProCredit banke

procredit-banka-solarna-elektrana

Slika: ProCredit banka

Objavljeno

05.02.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

05.02.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

ProCredit banka sagradila je solarnu elektranu, kapaciteta 40 kW, na krovu svoje centrale u Beogradu i time osigurala dodatnu energetsku nezavisnost i manji uticaj na zagađenje životne sredine, saopštila je banka.

Solarna elektrana će na godišnjem nivou proizvoditi 41.600 kWh, dok će njenim korišćenjem emisije štetnih gasova u Srbiji biti smanjene 31,5 tonu godišnje.

Solarna elektrana na krovu banke je druga elektrana te vrste koju ProCredit banka ima, jer na platou ispred ulaza u centralu banke već dve godine radi mala solarna instalacija, kapaciteta 5 kW, koja se koristi isključivo za punjenje električnih automobila.

Banka u voznom parku ima više od 70% električnih i hibridnih automobila

ProCredit banka u voznom parku ima više od 70% električnih i hibridnih automobila sa niskom emisijom CO2, dok su kapaciteti solarnih elektrana u vlasništvu banke duplo veći od godišnjih potreba tih vozila.

ProCredit poziva sve vozače da napune svoja električna ili hibridna vozila na punjačima ispred centrale

„Gotovo polovinu zelene energije koju proizvode naše elektrane ProCredit banka će besplatno davati vozačima svih elektro ili hibridnih „četvorotočkaša“, koji u bilo koje doba mogu da svrate do naše centrale i napune svoja vozila čistom i zelenom energijom“, izjavio je Ivan Smiljković, član Izvršnog odbora ProCredit banke,

Banka u saradnji sa svojim poslovnim partnerima, uvoznicima i distributerima solarnih sistema, priprema ponudu za nabavku opreme i postavljanje manjih solarnih elektrana, namenjenu kako preduzećima i poljoprivrednim gazdinstvima, tako i fizičkim licima.

Komentara: (1)
Djordje / 06.02.2020.

Izjava: „da napune svoja vozila cistom i zelenom enrgijom“ mi ipak nekako cudno zvuci. Trebalo bi malo preformulisati. Inicijativa mozda i nije losa, ali elekricna vozila gradjani sebi svakako ne mogu da priuste, a oni koji mogu i ne mare mnogo za ekologiju, tako da ce nazalost ipak trebati mnogo vremena da ovako nesto zazivi.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EMBER: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

Ember: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

5. februar 2020. - Udeo struje iz vetroelektrana i solarnih parkova je prošle godine u EU prvi put prestigao gasne elektrane

mostar solarna elektrana kordic

Grad Mostar želi da instalira solarnu elektranu za sopstvenu potrošnju

5. februar 2020. - Samo pre par nedelja Sarajevo je najavilo nešto slično -  javno preduzeće za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora

ZEZ Sunce: Solarne elektrane u vlasništvu građana

ZEZ Sunce: Solarne elektrane u vlasništvu građana

5. februar 2020. - Zelena energetska zadruga osnovala je prošle nedelje Evropsku zadrugu ZEZ Sunce, sa ciljem da se...

hrvatska energetska odobrenja elektrane javni pozivi

Hrvatska objavila javne pozive za gradnju 250 MW iz obnovljivih izvora

5. februar 2020. - Javni pozivi odnose se na dodelu energetskog odobrenja za gradnju 14 solarnih elektrana i jednog vetroparka