x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Vlada Crne Gore dala koncesije za izgradnju dve male hidroelektrane

17.01.2017. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Vlada Crne Gore dala koncesije za izgradnju dve male hidroelektrane

Vlada Crne Gore odobrila je koncesije za izgradnju malih hidroelektrana (HE) Vinicka i Ljevak.

„Na sednici su usvojeni izveštaji o postupku davanja koncesije na osnovu energetske dozvole za izgradnju male hidroelektrane Vinicka na delu vodotoka Vinicka reka, kao i male hidroelektrane Ljevak na delu vodotoka Rijeka (Ljevak)“, saopšteno je iz Vlade.

Kako se navodi, Vlada je donela odluke o davanju koncesija i prihvatila ugovore o koncesiji sa kompanijom Rudi Energy iz Berana za izgradnju HE Vinicka, i sa kompanijom Simes inženjering iz Podgorice za izgradnju HE Ljevak.

„U diskusiji je konstatovano da će Crna Gora, računajući i zahteve koji su u proceduri, dostići neophodni nivo proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, što je jedna od obaveza u procesu evropske integracije“, navodi se u saopštenju.

Crna Gora ima obavezu prema Evropskoj uniji da poveća udeo energije iz obnovljivih izvora na 33 odsto ukupne potrošnje.

Vlada naglašava da je u toj oblasti postignuta kvalitetna valorizacija prirodnih resursa i ostvarene značajne investicije u trajna dobra koja ostaju u vlasništvu države.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.