Električna energija

Vasko Stefanov je novi direktor kompanije Elektrani na Severna Makedonija

esm makedonija novi direktor vasko stefanov

Kovačevski i Stefanov (foto: ESM)

Objavljeno

20.04.2023.

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

20.04.2023.

Komentari

comments icon

0

Podeli

Vasko Stefanov zvanično je preuzeo upravljanje državnom elektroprivredom Elektrani na Severna Makedonija.

Bivši direktor Vasko Kovačevski podneo je ostavku na funkciju predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora kompanije Elektrani na Severna Makedonija (ESM) u aprilu. Svoj potez Kovačevski je obrazložio ličnim razlozima, i namerom da se posveti porodici.

Prilikom primopredaje dužnosti predsednika UO i direktora Kovačevski i Stefanov su jedan drugom poželeli uspeh i efikasno suočavanje sa predstojećim izazovima.

Stefanov je rekao da je velika čast biti imenovan za novog direktora ESM-a, kao i da je imao dobar sastanak sa bivšim direktorom Kovačevskim. Transparentno i posvećeno ESM će nastaviti da se priprema za narednu grejnu sezonu, najavio je Stefanov.

ESM je dobio i novu finansijsku direktorku

Inače, Vasko Stefanov je pre ove funkcije bio direktor državnih kompanija Poštа na Severna Makedonija i Vodostopanstvo na Republika Severna Makedonija, kao i zamenik direktora zavoda za zapošljavanje.

Bivši direktor Kovačevski je na mesto direktora došao 2019. sa mesta direktora termoelektrane i rudnika REK Bitola, koja je deo ESM-a.

Osim promene na mestu  generalnog direktora, Vlada Severne Makedonije je imenovala i novu direktorku finansija. Bivša direktorka Dobrila Stefanova je otišla u penziju, a nova je Marija Pejkova.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

20. april 2023. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

koncar siemens energy hrvatska nemacka

Končar formirao zajedničku firmu sa kompanijom Siemens Energy

20. april 2023. - Hrvatski Končar i nemačka kompanija Siemens Energy potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke firme Končar - Transformatorski kotlovi

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

20. april 2023. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

20. april 2023. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta