Životna sredina

V međunarodni sajam i konferencija RENEXPO BiH održaće se 24-25. oktobra u Sarajevu

Slika: REECO Group

Objavljeno

08.10.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.10.2018.

Komentari

0

Podeli

Peti RENEXPO BiH, internacionalni sajam i konferencija o obnovljim izvorima energije (OIE), zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i energetskoj efikasnosti, fokusiran na unapređenje ulaganja u Bosni i Hercegovini biće održan 24. i 25. oktobra u kongresnom centru hotela Hills u Sarajevu.

Sajam RENEXPO BiH će omogućiti učesnicima modernu i efikasnu promociju, brojne susrete kao i razmenu znanja sa više od 1.500 stručih sajamskih posetilaca i 700 učesnika konferencija, saopštio je organizator sajma nemačka firma REECO Group.

Oko 80 domaćih i stranih kompanija imaće priliku da predstavi napredna rešenja, tehničku opremu, poslovne i finansijske modele u oblastima energetske efikasnosti, korišćenja prirodnih resursa, infrastrukture vodosnabdevanja i otpadnih voda, upotrebe čvrstog otpada i reciklaže, kao i načine za unapređenje ekoloških i ekonomskih standarda.

Konferencijski program 5. RENEXPO BiH ide u korak sa zahtevima tržišta i vesnik je novih trendova, kao što su grupno finansiranje – crowdfunding, održivi transport, sistem energetskog menadžmenta u BiH, navode organizatori.

Prvog dana sajma biće održana konferencija “Male hidroelektrane u BiH”, na kojoj će Miroslav Marence, iz UNESCO-IHE Delft, predstaviti međunarodnu praksu u evropskim okvirima, a predstavnica GIZ ProRE, Naida Taso hidrološki potencijal BiH.

Neki od institucionalnih partnera koji će biti prisutni u sajamskom i u konferencijskom programu su USAID, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, privredne komore BiH, Federacije BiH  i Republike Srpske, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Organizator sajma omogućio je besplatan pristup sajmu i konferencijama uz obaveznu online registraciju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Kosovo ce na aukcijama podeliti premije za solarne elektrane snage 100 MW

Kosovo* raspisuje aukcije za solarne elektrane snage 100 MW

20 маја 2022 - Nadmetanje će biti podeljeno u tri lota, kako bi privuklo ne samo strane, već i domaće investitore, kažu u Ministarstvu ekonomije

EPS zapoceo gradnju prvog vetroparka

Tomašević, EPS: vetropark Kostolac biće pušten u rad najkasnije za 26 meseci

20 маја 2022 - Elektroprivreda Srbije je ugovor o kreditu potpisala novembra 2017, a energetsku dozvolu za vetropark je dobila krajem 2018.

Sloveniju ocekuje skok cena struje u trecem kvartalu

Sloveniju očekuje skok cena struje u trećem kvartalu 2022.

19 маја 2022 - Potrošači struje u Sloveniji zasad nisu osetili cenovni udar, izjavio je Aleksander Mervar, generalni direktor kompanije ELES

Kako razlikovati zeleni vodonik od plavog, sivog ili ruzicastog evo definicije H2 iz obnovljivih izvora

Kako razlikovati zeleni vodonik od plavog, sivog ili ružičastog: ovo je standard za zeleni H2

19 маја 2022 - Organizacija za zeleni vodonik objavila je Standard za zeleni vodonik kojim je definisala šta se smatra zelenim vodonikom