x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

V međunarodni sajam i konferencija RENEXPO BiH održaće se 24-25. oktobra u Sarajevu

08.10.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: REECO Group
V međunarodni sajam i konferencija RENEXPO BiH održaće se 24-25. oktobra u Sarajevu

Peti RENEXPO BiH, internacionalni sajam i konferencija o obnovljim izvorima energije (OIE), zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i energetskoj efikasnosti, fokusiran na unapređenje ulaganja u Bosni i Hercegovini biće održan 24. i 25. oktobra u kongresnom centru hotela Hills u Sarajevu.

Sajam RENEXPO BiH će omogućiti učesnicima modernu i efikasnu promociju, brojne susrete kao i razmenu znanja sa više od 1.500 stručih sajamskih posetilaca i 700 učesnika konferencija, saopštio je organizator sajma nemačka firma REECO Group.

Oko 80 domaćih i stranih kompanija imaće priliku da predstavi napredna rešenja, tehničku opremu, poslovne i finansijske modele u oblastima energetske efikasnosti, korišćenja prirodnih resursa, infrastrukture vodosnabdevanja i otpadnih voda, upotrebe čvrstog otpada i reciklaže, kao i načine za unapređenje ekoloških i ekonomskih standarda.

Konferencijski program 5. RENEXPO BiH ide u korak sa zahtevima tržišta i vesnik je novih trendova, kao što su grupno finansiranje – crowdfunding, održivi transport, sistem energetskog menadžmenta u BiH, navode organizatori.

Prvog dana sajma biće održana konferencija “Male hidroelektrane u BiH”, na kojoj će Miroslav Marence, iz UNESCO-IHE Delft, predstaviti međunarodnu praksu u evropskim okvirima, a predstavnica GIZ ProRE, Naida Taso hidrološki potencijal BiH.

Neki od institucionalnih partnera koji će biti prisutni u sajamskom i u konferencijskom programu su USAID, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, privredne komore BiH, Federacije BiH  i Republike Srpske, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Organizator sajma omogućio je besplatan pristup sajmu i konferencijama uz obaveznu online registraciju.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.