Životna sredina

V međunarodni sajam i konferencija RENEXPO BiH održaće se 24-25. oktobra u Sarajevu

Slika: REECO Group

Objavljeno

08.10.2018.

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

08.10.2018.

Komentari

0

Podeli

Peti RENEXPO BiH, internacionalni sajam i konferencija o obnovljim izvorima energije (OIE), zaštiti životne sredine, upravljanju vodama i energetskoj efikasnosti, fokusiran na unapređenje ulaganja u Bosni i Hercegovini biće održan 24. i 25. oktobra u kongresnom centru hotela Hills u Sarajevu.

Sajam RENEXPO BiH će omogućiti učesnicima modernu i efikasnu promociju, brojne susrete kao i razmenu znanja sa više od 1.500 stručih sajamskih posetilaca i 700 učesnika konferencija, saopštio je organizator sajma nemačka firma REECO Group.

Oko 80 domaćih i stranih kompanija imaće priliku da predstavi napredna rešenja, tehničku opremu, poslovne i finansijske modele u oblastima energetske efikasnosti, korišćenja prirodnih resursa, infrastrukture vodosnabdevanja i otpadnih voda, upotrebe čvrstog otpada i reciklaže, kao i načine za unapređenje ekoloških i ekonomskih standarda.

Konferencijski program 5. RENEXPO BiH ide u korak sa zahtevima tržišta i vesnik je novih trendova, kao što su grupno finansiranje – crowdfunding, održivi transport, sistem energetskog menadžmenta u BiH, navode organizatori.

Prvog dana sajma biće održana konferencija “Male hidroelektrane u BiH”, na kojoj će Miroslav Marence, iz UNESCO-IHE Delft, predstaviti međunarodnu praksu u evropskim okvirima, a predstavnica GIZ ProRE, Naida Taso hidrološki potencijal BiH.

Neki od institucionalnih partnera koji će biti prisutni u sajamskom i u konferencijskom programu su USAID, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, privredne komore BiH, Federacije BiH  i Republike Srpske, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Organizator sajma omogućio je besplatan pristup sajmu i konferencijama uz obaveznu online registraciju.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dve privatne firme izgubice licence za rad jer nisu obezbedile elektricnu energiju za potrosace

Dva snabdevača električnom energijom ostaju bez licence za rad

27 септембра 2021 - Regulatorna komisija za energetiku i vodne usluge pokrenula je postupak za ukidanje dozvola za rad firmama Mist Energy i UPower.

Vetropark Tusnica i solarna elektrana Zvizdan na mrezi u BiH do kraja 2023.

Vetropark Tušnica i solarna elektrana Zvizdan na mreži u BiH do kraja 2023.

24 септембра 2021 - Dve elektrane gradi isti investitor koji je pored Tomislavgrada instalirao i vetropark Jelovača, drugu vetroelektranu u BiH.

Poljski sporazum sa industrijom vetra - dogovor za pravednu energetsku tranziciju

Poljski sporazum sa industrijom vetra – dogovor za pravednu energetsku tranziciju

24 септембра 2021 - Poljska je potpisala sporazum sa predstavnicima industrije vetra kako bi povećala učešće domaćih firmi u gradnji vetroelektrana na moru.

termalna baterija twest e2s srbija surcin test

Termalna baterija TWEST za čuvanje i proizvodnju energije u termoelektranama bez CO2 emisija

23 септембра 2021 - Švajcarsko-nemačka kompanija E2S Power predstavila je u svom test centru u Srbiji inovativnu termalnu bateriju...