Energetska efikasnost

Uručeni ugovori za ocenu energetske efikasnosti 80 javnih objekata u Vojvodini

ugovori-analiza-energetska-efikasnost-80-objekata-Vojvodina

Slika: Svečano uručenje ugovora (Pokrajinska vlada)

Objavljeno

04.09.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

04.09.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Vlada Pokrajine Vojvodina uručila je predstavnicima 20 lokalnih samouprava ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za izradu analize energetske efikasnosti i potrebnih mera za 80 javnih objekata, pre svega osnovnih škola i predškolskih ustanova.

Ugovori se, kako je saopštila Pokrajinska vlada, odnose na projekat vredan 100.000 evra, koji finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) na osnovu Memoranduma o razumevanju potpisanog u julu ove godine sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Početak analize stanja energetske efikasnosti svih 3.000 objekata u javnoj svojini u Vojvodini

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je da je uručeni ugovori znače početak višegodišnjeg posla, koji podrazumeva analizu stanja energetske efikasnosti svih 3.000 objekata u javnoj svojini u Vojvodini.

Projektom za čiju su realizaciju dodeljena bespovratna sredstva obuhvaćene su 42 obrazovne ustanove, 11 zgrada javne uprave, 11 zdravstvenih ustanova, pet objekata socijalne zaštite, pet objekata kulture, po dva banjska i sportska objekta, jedna autobuska stanica i jedna policijska stanica.

Projekat se sprovodi na teritoriji 20 lokalnih samouprava

Projekat će se sprovesti na teritoriji lokalnih samouprava: Apatin, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bela Crkva, Beočin, Vršac, Vrbas, Zrenjanin, Irig, Kanjiža, Kula, Mali Iđoš, Novi Kneževac, Novi Sad, Pančevo, Senta, Srbobran, Subotica i Šid.

Pokrajinska vlada u protekle tri godine izdvojila 1,2 milijarde dinara za poboljšanje energetske efikasnosti objekata u javnoj svojini

Milićević je naveo da će se ovim projektom obezbediti uštede u troškovima za energiju, manje zagađenje okoline i ugodniji boravak za korisnike tih objekata. On je podsetio da je Pokrajinska vlada u protekle tri godine izdvojila 1,2 milijarde dinara za poboljšanje energetske efikasnosti objekata u javnoj svojini.

Deklaracija o zaštiti životne sredine predviđa i da se do kraja 2029. godine u javnim ustanovama prekine sa korišćenjem uglja i mazuta

U aprilu ove godine Pokrajinska vlada usvojila je Deklaraciju o zaštiti životne sredine koja, između ostalih ciljeva, predviđa i da se do kraja 2029. godine u javnim ustanovama prekine sa korišćenjem uglja i mazuta za grejanje.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Slovenija-Energetskim-zakonom-efikasnost-dekarbonizaciju

Slovenija novim Energetskim zakonom podstiče efikasnost, dekarbonizaciju

4. septembar 2019. - Slovenija novim Energetskim zakonom uređuje podsticaje za zelenu energiju, dekarbonizaciju ugljarskih područja i mere energetske efikasnosti

Domacinstvima Crnoj Gori 8 8 miliona evra subvencija energetsku efikasnost

Domaćinstvima u Crnoj Gori 8,8 miliona evra subvencija za energetsku efikasnost

4. septembar 2019. - Crna Gora otpočinje subvencionisanje energetske efikasnosti u domaćinstvima sa 8,8 miliona evra, od čega je 2,8 miliona za Pljevlja

Otvorene prijave za učešče na EUSEW konferenciji

Otvorene prijave za učešće na EUSEW konferenciji

4. septembar 2019. - Evropska nedelja održive energije (EUSEW) održaće se od 11. do 13. juna u hibridnom formatu. Broj mesta za lično prisustvo u Briselu je ograničen.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

4. septembar 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora