x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Uručeni ugovori za ocenu energetske efikasnosti 80 javnih objekata u Vojvodini

04.09.2019. | Komentari: 0Autor:

Slika: Svečano uručenje ugovora (Pokrajinska vlada)
Uručeni ugovori za ocenu energetske efikasnosti 80 javnih objekata u Vojvodini

Vlada Pokrajine Vojvodina uručila je predstavnicima 20 lokalnih samouprava ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za izradu analize energetske efikasnosti i potrebnih mera za 80 javnih objekata, pre svega osnovnih škola i predškolskih ustanova.

Ugovori se, kako je saopštila Pokrajinska vlada, odnose na projekat vredan 100.000 evra, koji finansira Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) na osnovu Memoranduma o razumevanju potpisanog u julu ove godine sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Početak analize stanja energetske efikasnosti svih 3.000 objekata u javnoj svojini u Vojvodini

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević izjavio je da je uručeni ugovori znače početak višegodišnjeg posla, koji podrazumeva analizu stanja energetske efikasnosti svih 3.000 objekata u javnoj svojini u Vojvodini.

Projektom za čiju su realizaciju dodeljena bespovratna sredstva obuhvaćene su 42 obrazovne ustanove, 11 zgrada javne uprave, 11 zdravstvenih ustanova, pet objekata socijalne zaštite, pet objekata kulture, po dva banjska i sportska objekta, jedna autobuska stanica i jedna policijska stanica.

Projekat se sprovodi na teritoriji 20 lokalnih samouprava

Projekat će se sprovesti na teritoriji lokalnih samouprava: Apatin, Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Bela Crkva, Beočin, Vršac, Vrbas, Zrenjanin, Irig, Kanjiža, Kula, Mali Iđoš, Novi Kneževac, Novi Sad, Pančevo, Senta, Srbobran, Subotica i Šid.

Pokrajinska vlada u protekle tri godine izdvojila 1,2 milijarde dinara za poboljšanje energetske efikasnosti objekata u javnoj svojini

Milićević je naveo da će se ovim projektom obezbediti uštede u troškovima za energiju, manje zagađenje okoline i ugodniji boravak za korisnike tih objekata. On je podsetio da je Pokrajinska vlada u protekle tri godine izdvojila 1,2 milijarde dinara za poboljšanje energetske efikasnosti objekata u javnoj svojini.

Deklaracija o zaštiti životne sredine predviđa i da se do kraja 2029. godine u javnim ustanovama prekine sa korišćenjem uglja i mazuta

U aprilu ove godine Pokrajinska vlada usvojila je Deklaraciju o zaštiti životne sredine koja, između ostalih ciljeva, predviđa i da se do kraja 2029. godine u javnim ustanovama prekine sa korišćenjem uglja i mazuta za grejanje.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.