x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Upsolar snabdeva tursku elektranu Hilvan solarnim panelima

06.03.2017. | Komentari: 0Autor:

Photo: Upsolar
Upsolar snabdeva tursku elektranu Hilvan solarnim panelima

Međunarodna kompanija Upsolar dobila je ugovor za snabdevanje solarne elektrane Hilvan fotonaponskim panelima. Elektrana će imati kapacitet 23,6 MW i proizvodiće dovoljno električne energije da zadovolji godišnje potrebe 17.500 domaćinstava, saopštio je Upsolar.

Postrojenje Hilvan Enerji biće opremljeno sa 87.639 Upsolar panela marke UP-M270P, a njegova izgradnja će početi u narednim mesecima. Očekuje se da će godišnje proizvoditi približno 40 GWh eletkrične energije i smanjiti emisiju CO2 za 20.000 tona.

“Ovaj projekat znači svetlu budućnost ne samo za Upsolar nego i za Tursku i Bliski Istok, koji nastavljaju da povećavaju svoje solarne energetske kapacitete”, rekao je Joanis Markatatos, direktor Upsolar za Tursku i Bliski Istok. “S obzirom na veliki uspeh u Turskoj, optimistični smo u pogledu naše budućnosti u regionu dok nastavljamo širenje na Bliskom Istoku”, dodao je on.

Upsolar je počeo da posluje u Turskoj 2014. godine i od tada je postao jedan od lidera u razvoju solarne energije u toj zemlji. Inače, turska vlada je postavila ambiciozan cilj koji predviđa da se do 2023. godine čak 30 odsto ukupne energije dobija iz obnovljivih izvora, a sunčeva energija igra veliku ulogu u postizanju tog cilja.

Početkom prošle godine Upsolar je isporučio solarne panele za projekat snage 18,7 MW u okviru sporazuma o prodaji PV panela ukupnog kapaciteta 40 MW. U 2015. godini snabdeo je tursku kompaniju Erikoğlu SunSystem sa više od 11.000 panela.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.