OIE

Upsolar snabdeva tursku elektranu Hilvan solarnim panelima

Photo: Upsolar

Objavljeno

06.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Međunarodna kompanija Upsolar dobila je ugovor za snabdevanje solarne elektrane Hilvan fotonaponskim panelima. Elektrana će imati kapacitet 23,6 MW i proizvodiće dovoljno električne energije da zadovolji godišnje potrebe 17.500 domaćinstava, saopštio je Upsolar.

Postrojenje Hilvan Enerji biće opremljeno sa 87.639 Upsolar panela marke UP-M270P, a njegova izgradnja će početi u narednim mesecima. Očekuje se da će godišnje proizvoditi približno 40 GWh eletkrične energije i smanjiti emisiju CO2 za 20.000 tona.

“Ovaj projekat znači svetlu budućnost ne samo za Upsolar nego i za Tursku i Bliski Istok, koji nastavljaju da povećavaju svoje solarne energetske kapacitete”, rekao je Joanis Markatatos, direktor Upsolar za Tursku i Bliski Istok. “S obzirom na veliki uspeh u Turskoj, optimistični smo u pogledu naše budućnosti u regionu dok nastavljamo širenje na Bliskom Istoku”, dodao je on.

Upsolar je počeo da posluje u Turskoj 2014. godine i od tada je postao jedan od lidera u razvoju solarne energije u toj zemlji. Inače, turska vlada je postavila ambiciozan cilj koji predviđa da se do 2023. godine čak 30 odsto ukupne energije dobija iz obnovljivih izvora, a sunčeva energija igra veliku ulogu u postizanju tog cilja.

Početkom prošle godine Upsolar je isporučio solarne panele za projekat snage 18,7 MW u okviru sporazuma o prodaji PV panela ukupnog kapaciteta 40 MW. U 2015. godini snabdeo je tursku kompaniju Erikoğlu SunSystem sa više od 11.000 panela.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

kina energetska tranzicija

Kina na dobrom putu da dostigne klimatsku neutralnost do 2060.

6. mart 2017. - Kina ostvaruje ogroman napredak u nameri da smanji neto emisije na nulu, navodi se u izveštaju norveške konsultantske firme DNV

Atinska opstina Halandri solarnu energetsku zajednicu gradanima

Atinska Opština Halandri osniva solarnu energetsku zajednicu s građanima

6. mart 2017. - Opština Halandri je pozvala domaćinstva da se priključe njenoj energetskoj zajednici investiranjem do po 3,500 evra u solarnu elektranu

vukovar solarni paneli sunce nad vukovarom

Grad Vukovar solarnim panelima smanjio račun za struju za 90.000 evra

6. mart 2017. - Grad Vukovar instalirao je 12 solarnih elektrana, ukupne instalisane snage 863 kW, na javnim zgradama u svom vlasništvu

Solarne-elektrane-industrijskim-zonama-Severnoj-Makedoniji-fabrike-izvoze-EU

Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji za fabrike koje izvoze u EU

6. mart 2017. - Solarne elektrane u industrijskim zonama u Severnoj Makedoniji snabdevaće fabrike koje izvoze u EU, pa neće morati da plaćaju CBAM na struju.