OIE

Upsolar snabdeva tursku elektranu Hilvan solarnim panelima

Photo: Upsolar

Objavljeno

06.03.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

06.03.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Međunarodna kompanija Upsolar dobila je ugovor za snabdevanje solarne elektrane Hilvan fotonaponskim panelima. Elektrana će imati kapacitet 23,6 MW i proizvodiće dovoljno električne energije da zadovolji godišnje potrebe 17.500 domaćinstava, saopštio je Upsolar.

Postrojenje Hilvan Enerji biće opremljeno sa 87.639 Upsolar panela marke UP-M270P, a njegova izgradnja će početi u narednim mesecima. Očekuje se da će godišnje proizvoditi približno 40 GWh eletkrične energije i smanjiti emisiju CO2 za 20.000 tona.

“Ovaj projekat znači svetlu budućnost ne samo za Upsolar nego i za Tursku i Bliski Istok, koji nastavljaju da povećavaju svoje solarne energetske kapacitete”, rekao je Joanis Markatatos, direktor Upsolar za Tursku i Bliski Istok. “S obzirom na veliki uspeh u Turskoj, optimistični smo u pogledu naše budućnosti u regionu dok nastavljamo širenje na Bliskom Istoku”, dodao je on.

Upsolar je počeo da posluje u Turskoj 2014. godine i od tada je postao jedan od lidera u razvoju solarne energije u toj zemlji. Inače, turska vlada je postavila ambiciozan cilj koji predviđa da se do 2023. godine čak 30 odsto ukupne energije dobija iz obnovljivih izvora, a sunčeva energija igra veliku ulogu u postizanju tog cilja.

Početkom prošle godine Upsolar je isporučio solarne panele za projekat snage 18,7 MW u okviru sporazuma o prodaji PV panela ukupnog kapaciteta 40 MW. U 2015. godini snabdeo je tursku kompaniju Erikoğlu SunSystem sa više od 11.000 panela.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropska unija ima dovoljno zemljišta za razvoj projekata obnovljivih izvora energije-studija

EU ima dovoljno zemljišta za razvoj projekata obnovljivih izvora energije – studija

6. mart 2017. - EEB tvrdi da Evropa ima dovoljno zemljišta za razvoj projekata obnovljivih izvora energije bez ugrožavanja prirode i proizvodnje hrane

slovenija zeleznica solarne elektrane prozjumeri

Slovenija postavlja solarne elektrane pored pruga kako bi domaćinstva u zgradama postala prozjumeri

6. mart 2017. - Posle lokacija pored auto-puteva, Slovenija namerava da za solarne elektrane iskoristi i zemljište koje je u vlasništvu Slovenskih železnica

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan 2030

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan do 2030. godine

6. mart 2017. - Srbija se uskladila sa vizijom Evrope, izjavila je ministarka Đedović Handanović nakon što je vlada usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan

strategija razvoja energetike srbije 2040. javna rasprava

Javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja energetike Srbije do 2040 – kako će izgledati sektor energetike za 16 godina

6. mart 2017. - Objavljen je Nacrt strategije i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja strategije razvoja energetike na životnu sredinu