OIE

Upsolar snabdeva tursku elektranu Hilvan solarnim panelima

Photo: Upsolar

Objavljeno

06.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

06.03.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Međunarodna kompanija Upsolar dobila je ugovor za snabdevanje solarne elektrane Hilvan fotonaponskim panelima. Elektrana će imati kapacitet 23,6 MW i proizvodiće dovoljno električne energije da zadovolji godišnje potrebe 17.500 domaćinstava, saopštio je Upsolar.

Postrojenje Hilvan Enerji biće opremljeno sa 87.639 Upsolar panela marke UP-M270P, a njegova izgradnja će početi u narednim mesecima. Očekuje se da će godišnje proizvoditi približno 40 GWh eletkrične energije i smanjiti emisiju CO2 za 20.000 tona.

“Ovaj projekat znači svetlu budućnost ne samo za Upsolar nego i za Tursku i Bliski Istok, koji nastavljaju da povećavaju svoje solarne energetske kapacitete”, rekao je Joanis Markatatos, direktor Upsolar za Tursku i Bliski Istok. “S obzirom na veliki uspeh u Turskoj, optimistični smo u pogledu naše budućnosti u regionu dok nastavljamo širenje na Bliskom Istoku”, dodao je on.

Upsolar je počeo da posluje u Turskoj 2014. godine i od tada je postao jedan od lidera u razvoju solarne energije u toj zemlji. Inače, turska vlada je postavila ambiciozan cilj koji predviđa da se do 2023. godine čak 30 odsto ukupne energije dobija iz obnovljivih izvora, a sunčeva energija igra veliku ulogu u postizanju tog cilja.

Početkom prošle godine Upsolar je isporučio solarne panele za projekat snage 18,7 MW u okviru sporazuma o prodaji PV panela ukupnog kapaciteta 40 MW. U 2015. godini snabdeo je tursku kompaniju Erikoğlu SunSystem sa više od 11.000 panela.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

EMBER: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

Ember: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

6. mart 2017. - Udeo struje iz vetroelektrana i solarnih parkova je prošle godine u EU prvi put prestigao gasne elektrane

mostar solarna elektrana kordic

Grad Mostar želi da instalira solarnu elektranu za sopstvenu potrošnju

6. mart 2017. - Samo pre par nedelja Sarajevo je najavilo nešto slično -  javno preduzeće za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora

ZEZ Sunce: Solarne elektrane u vlasništvu građana

ZEZ Sunce: Solarne elektrane u vlasništvu građana

6. mart 2017. - Zelena energetska zadruga osnovala je prošle nedelje Evropsku zadrugu ZEZ Sunce, sa ciljem da se...

hrvatska energetska odobrenja elektrane javni pozivi

Hrvatska objavila javne pozive za gradnju 250 MW iz obnovljivih izvora

6. mart 2017. - Javni pozivi odnose se na dodelu energetskog odobrenja za gradnju 14 solarnih elektrana i jednog vetroparka