x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Turska planira da uvede skladištenje energije u buduće solarne projekte

11.06.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Turska planira da uvede skladištenje energije u buduće solarne projekte

Tursko ministarstvo energetike je angažovalo norvešku globalnu konsultatantsku firmu DNV GL da izradi studiju izvodljivosti o integraciji rešenja za skladištenje energije u projekte korišćenja energije sunca, kako bi utvrdilo da li skladištenje energije u okviru budućih solarnih projekata može dodatno smanjiti troškove proizvodnje energije, javile su svetske agencije pozivajući se na saopštenje iz DNV GL.

Studija, koja će biti sprovedena u naredna tri meseca, treba pruži analizu tehnologije skladištenja energije širom sveta kako bi se utvrdili konkretni pretkvalifikacioni i tehnički kriterijumi koji mogu dovesti do nižih nivelisanih troškova proizvodnje struje iz energije sunca u Turskoj, kaže se u saopštenju DNV GL.

Razmatranje uvođenja rešenja za skladištenje energije u sistem aukcija za solarne projekte u Turskoj je korak za primer, kazao je Andreas Šreter, izvršni potpredsednik DNV GL za region centralne Evrope i Mediterana.

U februaru ove godine, turski ministar energetike Berat Albajrak je rekao da je počeo rad na pripremi konkursa za dva nova projekta za proizvodnju struje iz energije sunca i vetra, oba sa kapacitetom od po 1 GW, izvestila je tada turska novinska agencija Anadolija.

Strateški cilj Turske je da do 2030. godine 30% ukupne proizvodnje električne energije bude iz obnovljivih izvora, a sa ovim novim solarnim projektom turska vlada pokušava da dostigne cilj od 5 GW instalisanih kapaciteta za solarnu energiju do 2023. godine,  navodi se u saopštenju DNV GL.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.