x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Turska odlučila da privatizuje 10 hidroelektrana tokom leta

10.07.2017. | Komentari: 0Autor:

Slika: Pixabay
Turska odlučila da privatizuje 10 hidroelektrana tokom leta

Turska je odlučila da tokom leta privatizuje 10 hidroelektrana (HE) ukupnog kapaciteta 256,4 MW, koje su u vlasništvu državnog preduzeća za proizvodnju električne energije EUAS.

Konačne ponude za hidroelektrane treba da budu dostavljene tokom avgusta, objavljeno je na sajtu tursko telo za privatizaciju (OIK), javio je Energetski portal agencije Anadolija.

Krajnji rok za konačne ponude za HE Dinar 2, kapaciteta 3 MW, u Afionkarahisaru u centralnoj Anadoliji je 14. avgust, a 21. avgust rok za HE Manijas, kapaciteta 20 MVW, u provinciji Marmara.

Ponude za pet hidroelektrana – Cine, Sučati, Degirmendere, Karačai i Kuzučulu, ukupnog kapaciteta 55,4 MW, treba dostaviti 23. i 24. avgusta.

HE Menzelet i Kilavuzlu, ukupnog kapaciteta 178 MW biće ponovo ponuđene na tenderu, pošto je prošlogodišnji pokušaj privatizacije propao. Najviša ponuda na prošlogodišnjem tenderu iznosila je 1,25 milijardi turskih lira ili 304 miliona evra. Nije zvanično objašnjeno zašto su ove dve HE u jugoistočnoj Turskoj ponovo ponuđene na prodaju.

Od 80.000 MW ukupnih instalisanih kapaciteta u Turskoj 27.000 MW otpada na hidroelektrane.

U Turskoj je prošle godine 25 procenata električne energije proizvedeno u hidroelektranama.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.