Električna energija

Tender: Tehnička pomoć za WBIF projekte u oblasti energetske, društvene, ekološke, transportne i digitalne infrastrukture

eib-wbif-tender

Slika: Pixabay

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Evropska investiciona banka (EIB) objavila je tender za tehničku pomoć za projekte u oblasti energetske, društvene, ekološke, transportne i digitalne infrastrukture u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan (Western Balkans Investment Framework – WBIF). Projekti će biti sprovedeni u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i na Kosovu*.

Maksimalni budžet za tehničku pomoć je 24 miliona evra, a rok za slanje ponuda na ovom međunarodnom restriktivnom javnom pozivu je 4. april, piše u obaveštenju EIB-a.

Opšti cilj pružanja tehničke pomoći je da se doprinese poboljšanju infrastrukture u zemljama koje su EU kandidati i potencijalni EU kandidati. Tehnička pomoć će podržati pripremu i implementaciju prioritetnih infrastrukturnih investicionih projekata u energetskom, socijalnom, transportnom i digitalnom sektoru, koji će se finansirati kombinacijom grantova i kredita.

Podrška će se odnositi na pomoć timova stručnjaka u izradi studija izvodljivosti, preliminarnih i detaljnih projekata, u pripremi tendera, nadzoru radova, pripremi sektorskih studija, pripremi referenci i izveštavanju u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan, navodi se u obaveštenju EIB-a.

Na osnovu primljenih prijava, između 5 i 8 kandidata će biti pozvano da dostave detaljne ponude za ugovor. Ako je broj kvalifikovanih kandidata, koji ispunjavaju kriterijume, manji od najmanje 5, EIB ima mogućnost da pozove kandidate koji ispunjavaju kriterijume za podnošenje ponuda.

Okvirni početak projekta je novembar 2019. godine.

Trajanje ugovora je procenjeno na 48 meseci, ali, uz prethodno odobrenje EIB-a, ovaj rok se može produžiti.

Investicioni okvir za Zapadni Balkan je zajednička inicijativa EU, međunarodnih finansijskih institucija, bilateralnih donatora i vlada Zapadnog Balkana.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Rumunija 610 miliona evra subvencijama solarne panele domacinstva

Rumunija sprema 610 miliona evra u subvencijama za solarne panele za domaćinstva

1. mart 2019. - Rumunija namerava da odvoji i do 610 miliona evra za predstojeći javni poziv za solarne panele za domaćinstva

EMBER: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

Ember: Vetar i solar proizveli više struje nego gas u EU

1. mart 2019. - Udeo struje iz vetroelektrana i solarnih parkova je prošle godine u EU prvi put prestigao gasne elektrane

mostar solarna elektrana kordic

Grad Mostar želi da instalira solarnu elektranu za sopstvenu potrošnju

1. mart 2019. - Samo pre par nedelja Sarajevo je najavilo nešto slično -  javno preduzeće za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora

hrvatska energetska odobrenja elektrane javni pozivi

Hrvatska objavila javne pozive za gradnju 250 MW iz obnovljivih izvora

1. mart 2019. - Javni pozivi odnose se na dodelu energetskog odobrenja za gradnju 14 solarnih elektrana i jednog vetroparka