Električna energija

Tender: Tehnička pomoć za WBIF projekte u oblasti energetske, društvene, ekološke, transportne i digitalne infrastrukture

eib-wbif-tender

Slika: Pixabay

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Evropska investiciona banka (EIB) objavila je tender za tehničku pomoć za projekte u oblasti energetske, društvene, ekološke, transportne i digitalne infrastrukture u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan (Western Balkans Investment Framework – WBIF). Projekti će biti sprovedeni u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i na Kosovu*.

Maksimalni budžet za tehničku pomoć je 24 miliona evra, a rok za slanje ponuda na ovom međunarodnom restriktivnom javnom pozivu je 4. april, piše u obaveštenju EIB-a.

Opšti cilj pružanja tehničke pomoći je da se doprinese poboljšanju infrastrukture u zemljama koje su EU kandidati i potencijalni EU kandidati. Tehnička pomoć će podržati pripremu i implementaciju prioritetnih infrastrukturnih investicionih projekata u energetskom, socijalnom, transportnom i digitalnom sektoru, koji će se finansirati kombinacijom grantova i kredita.

Podrška će se odnositi na pomoć timova stručnjaka u izradi studija izvodljivosti, preliminarnih i detaljnih projekata, u pripremi tendera, nadzoru radova, pripremi sektorskih studija, pripremi referenci i izveštavanju u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan, navodi se u obaveštenju EIB-a.

Na osnovu primljenih prijava, između 5 i 8 kandidata će biti pozvano da dostave detaljne ponude za ugovor. Ako je broj kvalifikovanih kandidata, koji ispunjavaju kriterijume, manji od najmanje 5, EIB ima mogućnost da pozove kandidate koji ispunjavaju kriterijume za podnošenje ponuda.

Okvirni početak projekta je novembar 2019. godine.

Trajanje ugovora je procenjeno na 48 meseci, ali, uz prethodno odobrenje EIB-a, ovaj rok se može produžiti.

Investicioni okvir za Zapadni Balkan je zajednička inicijativa EU, međunarodnih finansijskih institucija, bilateralnih donatora i vlada Zapadnog Balkana.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

solarna stara dojkinci temska solarne elektrane elektropionir

Prve zadružne solarne elektrane u Srbiji puštene u rad na Staroj planini

1. mart 2019. - Godišnji prihodi od prodaje električne energije biće iskorišćeni za projekte koje će predložiti lokalna zajednica staroplaninskih sela

slovenija zeleznica solarne elektrane prozjumeri

Slovenija postavlja solarne elektrane pored pruga kako bi domaćinstva u zgradama postala prozjumeri

1. mart 2019. - Posle lokacija pored auto-puteva, Slovenija namerava da za solarne elektrane iskoristi i zemljište koje je u vlasništvu Slovenskih železnica

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan 2030

Srbija usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan do 2030. godine

1. mart 2019. - Srbija se uskladila sa vizijom Evrope, izjavila je ministarka Đedović Handanović nakon što je vlada usvojila Integrisani nacionalni energetski i klimatski plan

Energetski koridor Istok Zapad Turske Crne Gore

Energetski koridor Istok-Zapad proći će od Turske do Crne Gore

1. mart 2019. - Bugarski ESO je od SAD dobio grant za studiju za Energetski koridor Istok-Zapad između Turske i Crne Gore, uz moguće povezivanje sa Italijom