Električna energija

Tender: Tehnička pomoć za WBIF projekte u oblasti energetske, društvene, ekološke, transportne i digitalne infrastrukture

eib-wbif-tender

Slika: Pixabay

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

0

Podeli

Evropska investiciona banka (EIB) objavila je tender za tehničku pomoć za projekte u oblasti energetske, društvene, ekološke, transportne i digitalne infrastrukture u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan (Western Balkans Investment Framework – WBIF). Projekti će biti sprovedeni u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i na Kosovu*.

Maksimalni budžet za tehničku pomoć je 24 miliona evra, a rok za slanje ponuda na ovom međunarodnom restriktivnom javnom pozivu je 4. april, piše u obaveštenju EIB-a.

Opšti cilj pružanja tehničke pomoći je da se doprinese poboljšanju infrastrukture u zemljama koje su EU kandidati i potencijalni EU kandidati. Tehnička pomoć će podržati pripremu i implementaciju prioritetnih infrastrukturnih investicionih projekata u energetskom, socijalnom, transportnom i digitalnom sektoru, koji će se finansirati kombinacijom grantova i kredita.

Podrška će se odnositi na pomoć timova stručnjaka u izradi studija izvodljivosti, preliminarnih i detaljnih projekata, u pripremi tendera, nadzoru radova, pripremi sektorskih studija, pripremi referenci i izveštavanju u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan, navodi se u obaveštenju EIB-a.

Na osnovu primljenih prijava, između 5 i 8 kandidata će biti pozvano da dostave detaljne ponude za ugovor. Ako je broj kvalifikovanih kandidata, koji ispunjavaju kriterijume, manji od najmanje 5, EIB ima mogućnost da pozove kandidate koji ispunjavaju kriterijume za podnošenje ponuda.

Okvirni početak projekta je novembar 2019. godine.

Trajanje ugovora je procenjeno na 48 meseci, ali, uz prethodno odobrenje EIB-a, ovaj rok se može produžiti.

Investicioni okvir za Zapadni Balkan je zajednička inicijativa EU, međunarodnih finansijskih institucija, bilateralnih donatora i vlada Zapadnog Balkana.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

1. mart 2019. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

1. mart 2019. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

1. mart 2019. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

Grcki-PPC-Hrvatsku-Italiju-Bugarsku-kupovinom-solarnih-elektrana

Grčki PPC ulazi u Hrvatsku, Italiju, Bugarsku kupovinom solarnih elektrana

1. mart 2019. - Pet godina od početka restrukturisanja, PPC isplaćuje prvu dividendu u poslednjoj deceniji i širi zamah svoje regionalne ekspanzije