Električna energija

Tender: Tehnička pomoć za WBIF projekte u oblasti energetske, društvene, ekološke, transportne i digitalne infrastrukture

eib-wbif-tender

Slika: Pixabay

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

01.03.2019.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Evropska investiciona banka (EIB) objavila je tender za tehničku pomoć za projekte u oblasti energetske, društvene, ekološke, transportne i digitalne infrastrukture u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan (Western Balkans Investment Framework – WBIF). Projekti će biti sprovedeni u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i na Kosovu*.

Maksimalni budžet za tehničku pomoć je 24 miliona evra, a rok za slanje ponuda na ovom međunarodnom restriktivnom javnom pozivu je 4. april, piše u obaveštenju EIB-a.

Opšti cilj pružanja tehničke pomoći je da se doprinese poboljšanju infrastrukture u zemljama koje su EU kandidati i potencijalni EU kandidati. Tehnička pomoć će podržati pripremu i implementaciju prioritetnih infrastrukturnih investicionih projekata u energetskom, socijalnom, transportnom i digitalnom sektoru, koji će se finansirati kombinacijom grantova i kredita.

Podrška će se odnositi na pomoć timova stručnjaka u izradi studija izvodljivosti, preliminarnih i detaljnih projekata, u pripremi tendera, nadzoru radova, pripremi sektorskih studija, pripremi referenci i izveštavanju u okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan, navodi se u obaveštenju EIB-a.

Na osnovu primljenih prijava, između 5 i 8 kandidata će biti pozvano da dostave detaljne ponude za ugovor. Ako je broj kvalifikovanih kandidata, koji ispunjavaju kriterijume, manji od najmanje 5, EIB ima mogućnost da pozove kandidate koji ispunjavaju kriterijume za podnošenje ponuda.

Okvirni početak projekta je novembar 2019. godine.

Trajanje ugovora je procenjeno na 48 meseci, ali, uz prethodno odobrenje EIB-a, ovaj rok se može produžiti.

Investicioni okvir za Zapadni Balkan je zajednička inicijativa EU, međunarodnih finansijskih institucija, bilateralnih donatora i vlada Zapadnog Balkana.

* Ovaj naziv je bez prejudiciranja statusa i u skladu je sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o deklaraciji o nezavisnosti Kosova.
Tagovi: , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Petrol finansiranje mrezu punjaca elektricna vozila Sloveniji Hrvatskoj

Petrol obezbedio finansiranje za mrežu punjača za električna vozila u Sloveniji, Hrvatskoj

1. mart 2019. - Slovenački Petrol planira da instalira sisteme za punjenje baterija električnih vozila na 35 lokacija na domaćem tržištu i u Hrvatskoj

koncar siemens energy hrvatska nemacka

Končar formirao zajedničku firmu sa kompanijom Siemens Energy

1. mart 2019. - Hrvatski Končar i nemačka kompanija Siemens Energy potpisali su ugovor o osnivanju zajedničke firme Končar - Transformatorski kotlovi

federacija bih pravilnik energetske dozvole

U Federaciji BiH nije potrebna energetska dozvola za elektrane snage manje od 1 MW

1. mart 2019. - Ministarstvo energije, rudarstva i industrije Federacije BiH donelo je Pravilnik o izdavanju energetske dozvole

La Kamera IRENA Moramo da instaliramo vise elektrana na obnovljive izvore i brze

La Kamera (IRENA): Moramo da instaliramo više elektrana na obnovljive izvore i brže

1. mart 2019. - Šef agencije IRENA Frančesko la Kamera skrenuo je pažnju na geografsku koncentraciju širenja kapaciteta iz obnovljivih izvora u nekim delovima sveta