Životna sredina

Svetski dan reciklaže 18. mart: Lidl staroj plastici daje novi život

lidl reciklirana plastika dan reciklaze mart

Slika: Lidl

Objavljeno

17.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Svetski dan reciklaže ove godine biće obeležen po četvrti put kako bi se još jednom ukazalo na značaj recikliranja za očuvanje resursa i zaštitu planete. Plastika je jedan od materijala koji značajno doprinosi zagađenju životne sredine, pa su proizvodi od reciklirane plastike pravi način da se obeleži 18. mart.

Lidl će od 18. marta svojim potrošačima u Srbiji ponuditi proizvode koji su napravljeni od najmanje 95% reciklirane plastike. Tako će kupci u prodavnicama širom Srbije naći vešalice, kutije za odlaganje, sklopive korpe, kofe, kante za otpatke i korpe za veš u različitim bojama.

Proizvodi su rezultat saradnje sa kompanijom PreZero na strategiji REset Plastic čiji je fokus na smanjenju upotrebe plastike

Visokokvalitetni, ekološki prihvatljiviji proizvodi koji upotpunjuju paletu predmeta za domaćinstvo, rezultat su saradnje sa kompanijom PreZero (Schwarz Gruppe) na strategiji REset Plastic čiji je fokus na smanjenju upotrebe plastike, saopštio je ovaj trgovinski lanac.

lidl reciklirana plastika dan reciklaze

Za proizvodnju ovih održivih alternativa, kako se navodi, koristi se mnogo manje resursa nego za proizvodnju uobičajenih proizvoda napravljenih od nove plastike, a dodatno, doprinosi se rešavanju problema plastičnog otpada i niske stope reciklaže.

Strategija REset Plastic za odgovorno upravljanje plastikom usmerena je na pet oblasti delovanja

Na ovaj način Lidl se, kao društveno odgovorna kompanija, zajedno sa svojim potrošačima približava ostvarenju vizije zatvorenog kruga kretanja plastike u prirodi, navode u ovoj kompaniji.

Lidl Srbija prati strategiju REset Plastic za odgovorno upravljanje plastikom, koja je usmerena na pet oblasti delovanja: od izbegavanja upotrebe plastike, recikliranja i uklanjanja iz prirode, do podsticanja ekoloških inovacija i edukacije u ovoj oblasti.

Kompanija PreZero, odgovorna za upravljanje reciklažom, sakuplja plastični otpad iz privatnih domaćinstava, čisti ga i prerađuje u plastični granulat od koga se prave proizvodi za Lidl, navode u ovom trgovinskom lancu.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Mitsubishi Power EPS u sistem za odsumporavanje TENT u A

Mitsubishi Power predao EPS-u sistem za odsumporavanje u TENT-u A

17. mart 2021. - Nakon Kostolca B, i u Termoelektrani Nikola Tesla A u Obrenovcu konačno je pušten u rad sistem za odsumporavanje, pa će vazduh biti čistiji

Dan planete Zemlje 2024, Planeta protiv plastike

Dan planete Zemlje 2024: Planeta protiv plastike

17. mart 2021. - Dan planete Zemlje obeležava se svakog 22. aprila počev od 1970. godine. Ovogodišnja tema je Planeta protiv plastike.

biodizel od opušaka

Biodizel od opušaka

17. mart 2021. - Biodizel se smatra obećavajućim rešenjem u potrazi za čistijim alternativama fosilnim gorivima, a jedan od izvora mogu da budu opušci

Svetski dan reciklaže

Heroji reciklaže u fokusu ovogodišnjeg Svetskog dana reciklaže

17. mart 2021. - Svetski dan reciklaže 2024. stavlja u centar pažnje ljude, mesta, firme i aktivnosti koji demonstriraju važnost recikliranja