Životna sredina

Svetski dan reciklaže 18. mart: Lidl staroj plastici daje novi život

lidl reciklirana plastika dan reciklaze mart

Slika: Lidl

Objavljeno

17.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

17.03.2021.

Država

Komentari

0

Podeli

Svetski dan reciklaže ove godine biće obeležen po četvrti put kako bi se još jednom ukazalo na značaj recikliranja za očuvanje resursa i zaštitu planete. Plastika je jedan od materijala koji značajno doprinosi zagađenju životne sredine, pa su proizvodi od reciklirane plastike pravi način da se obeleži 18. mart.

Lidl će od 18. marta svojim potrošačima u Srbiji ponuditi proizvode koji su napravljeni od najmanje 95% reciklirane plastike. Tako će kupci u prodavnicama širom Srbije naći vešalice, kutije za odlaganje, sklopive korpe, kofe, kante za otpatke i korpe za veš u različitim bojama.

Proizvodi su rezultat saradnje sa kompanijom PreZero na strategiji REset Plastic čiji je fokus na smanjenju upotrebe plastike

Visokokvalitetni, ekološki prihvatljiviji proizvodi koji upotpunjuju paletu predmeta za domaćinstvo, rezultat su saradnje sa kompanijom PreZero (Schwarz Gruppe) na strategiji REset Plastic čiji je fokus na smanjenju upotrebe plastike, saopštio je ovaj trgovinski lanac.

lidl reciklirana plastika dan reciklaze

Za proizvodnju ovih održivih alternativa, kako se navodi, koristi se mnogo manje resursa nego za proizvodnju uobičajenih proizvoda napravljenih od nove plastike, a dodatno, doprinosi se rešavanju problema plastičnog otpada i niske stope reciklaže.

Strategija REset Plastic za odgovorno upravljanje plastikom usmerena je na pet oblasti delovanja

Na ovaj način Lidl se, kao društveno odgovorna kompanija, zajedno sa svojim potrošačima približava ostvarenju vizije zatvorenog kruga kretanja plastike u prirodi, navode u ovoj kompaniji.

Lidl Srbija prati strategiju REset Plastic za odgovorno upravljanje plastikom, koja je usmerena na pet oblasti delovanja: od izbegavanja upotrebe plastike, recikliranja i uklanjanja iz prirode, do podsticanja ekoloških inovacija i edukacije u ovoj oblasti.

Kompanija PreZero, odgovorna za upravljanje reciklažom, sakuplja plastični otpad iz privatnih domaćinstava, čisti ga i prerađuje u plastični granulat od koga se prave proizvodi za Lidl, navode u ovom trgovinskom lancu.

Tagovi: ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Novi zakon stiti potrosace u EU od kvarenja uredjaja odmah nakon isteka garancije

EU će zakonski zaštititi potrošače od kvarenja uređaja odmah nakon isteka garancije

17. mart 2021. - Evropski parlament je podržao nacrt zabrane nedokazanih ekoloških tvrdnji, ugrađenih kvarova i programiranog zastarevanja proizvoda

ers spaljivanje otpada rdf te gacko-procena-uticaja

ERS razmatra spaljivanje otpada u termoelektrani Gacko

17. mart 2021. - Kompanija je Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju dostavila prethodnu procenu uticaja na životnu sredinu

Značaj novih tehnologija u primarnoj selekciji ambalažnog otpada

Pametno recikliraj: pilot-projekat u Zrenjaninu

17. mart 2021. - Pilot-projekat Pametno recikliraj, pokrenut u Zrenjaninu, pomoću savremene tehnologije pomaže građanima u recikliranju ambalažnog otpada

zajedno protiv otpada od hrane

Hrvatska radi na smanjenju otpada od hrane za 30 odsto do 2028.

17. mart 2021. - U Hrvatskoj je potpisan Dobrovoljni sporazum Zajedno protiv otpada od hrane sa ciljem smanjenja količine otpada i razvoja donatorske mreže