x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Švajcarska pomaže povećanje energetske efikasnosti u Trebinju

12.03.2018. | Komentari: 0Autor:

Photo: trebinje.rs.ba
Švajcarska pomaže povećanje energetske efikasnosti u Trebinju

Švajcarska fondacija Ešertek učestvovaće u finansiranju projekta povećanja energetske efikasnosti zgrade Gradske uprave Trebinja koji je vredan oko 280.000 evra.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da će ova fondacija sa oko 128.000 evra u ovom projektu, dok će ostatak novca obezbediti Vlada Republike Srpske.

“Želimo da na ovaj način našu Gradsku kuću modernizujemo, da je opremimo modernim sistemima koji će doprineti povećanju energetske efikasnosti”, rekao je Petrović.

On je istakao da se prvo mora uraditi projektna dokumentacija i analiza isplativosti projekta, pa tek onda radovi. Za ovaj posao, kako je naveo Petrović, biće potrebno najmanje godinu i po dana.

Gradonačelnik Trebinja je podsetio da Ambasada Švajcarske učestvuje u sprovođenju više projekata u BiH vezanih za sistem vodovoda i kanalizacije, energetske efikasnosti, podrške nevladinom sektoru, bezbednosti, porodici.

On je sa ambasadorkom Švajcarske u BiH Andreom Rauber Saxer razgovarao o povećanju energetske efikasnosti zgrade Gradske uprave, ali joj je predstavio i projekat razvoja smart city ili “pametnog grada”, kao i sve procedure koje je potrebno uvesti. On je najavio da će Trebinje aplicirati za podršku ovom projektu.

Andrea Rauber Saxer je pozdravila težnje Grada Trebinja da postane smart city.

“Volela bih kada bi svi gradovi u BiH težili da postanu ‘pametni gradovi’ i da država postane ‘pametna država’”, poručila je ona.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.