x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Srbija traži pisma o zainteresovanosti za Energetiku, ponude za Hidrotehniku-Hidroenergetiku

31.07.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
Srbija traži pisma o zainteresovanosti za Energetiku, ponude za Hidrotehniku-Hidroenergetiku

Ministarstvo privrede je raspisalo poziv za dostavljanje pisama o zainteresovanosti za privatizaciju kompanije Energetika, koja pruža usluge daljinskog grejanja u Kragujevcu, četvrtom po veličini gradu u Srbiji.

Pisma o zainteresovanosti, koja se dostavljaju najkasnije 27. avgusta, treba da sadrže predlog modela privatizacije, kao i predlog indikativne cene, investicionog programa, okvirnog plana poslovanja i broja zaposlenih koje je investitor spreman da zaposli na neodređeno vreme, navodi se u pozivu ministarstva.

Dugovi Energetike iznose oko 16 milijardi dinara (približno 135 miliona evra), a kompanija zapošljava 444 radnika, piše infoKG.rs. Energetika je među najvećim dužnicima državnih energetskih kompanija Srbijagas i Elektroprivreda Srbije (EPS) i redovno figurira na listama dužnika koje ove dve kompanije objavjuju na svojim sajtovima, u skladu sa zahtevima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Većina dugova Energetike su stari dugovi iz vremena kada je kompanija radila u okviru bivšeg proizvođača vozila Zastava. Srbija je poznata po tome što takve dugove ili otpisuje pred privatizaciju ili ih rešava kroz stečajne postupke.

Kragujevac, koji je inače sedište proizvođača automobila FCA Srbija, ima 22.000 korisnika daljinskog grejanja, od čega je 1.000 u privredi, javila je ranije Beta.

Traže se ponude za 70% Hidrotehnike-Hidroenergetike

Ministarstvo privrede je takođe objavilo i tender za prodaju udela od oko 70% Hidrotehnike-Hidroenergetike, preduzeća za projektovanje i izgradnju svih vrsta energetskih i hidroobjekata, kao i objekata visokogradnje.

Hidrotehnika-Hidroenergetika, koja je osnovana 1946. godine, je izgradila 52 brane u Srbiji i inostranstvu, ukjlučujući Tunis, Alžir i Libiju.

Ovo preduzeće gradi i kanale, cevovode, tunele i izvodi druge radove. Projekti u Srbiji uključuju izgradnju interceptora za buduće postrojenje za preradu otpadnih voda Beograda u Velikom Selu.

Transakciona dokumenta se mogu kupiti do 27. avgusta, dok je rok za podnošenje ponuda 3. septembar.

Početna cena je 1,93 miliona evra, što je 100% procenjene vrednosti udela od 70% na dan 31. decembar 2017. godine. Potrebno je priložiti depozit u vrednosti od 193.389 evra.

Ponude će biti otvorene 5. septembra.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.