x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Srbija poziva konsultante za projekat koji promoviše biomasu

13.01.2017. | Komentari: 0Autor:

Photo: Pixabay
Srbija poziva konsultante za projekat koji promoviše biomasu

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije objavilo je poziv za nezavisne konsultanate na projektu koji promoviše korišćenje biomase u sistemima daljinskog grejanja.

Program pod nazivom “Promocija obnovljivih izvora energije: Razvoj tržišta biomase u Srbiji” pokrenut je da bi omogućio prelazak sa fosilnih goriva na ekološki prihvatljiva rešenja. Projekat finansira nemačka razvojna banka KfW, koja od 2012. godine pokušava da realizuje ovaj projekat u Srbiji, a deo je obezbedila Vlada Švajcarske i SECO kroz donaciju.

Planirane aktivnosti projekta čine glavne investicije (kotlovi, toplotne pumpe, sekundarna oprema, građevinski radovi), komplementarne investicije, obuka i konsultantske usluge. U toku programa u bliskoj budućnosti do 15 sistema daljinskog grejanja može pristupiti programu.

Izabrani konsultant – poželjno inženjerska kompanija – treba da pomogne Ministarstvu i sistemima daljinskog grejanja u pripremi i praćenju sprovođenja investicija. Od konsultanta se očekuje da sprovede sveobuhvatne mere na sistemima daljinskog grejanja (podrška upravljanju, poslovnoj politici, korporativnom i finansijskom planiranju i praćenju, odnosu prema klijentima) i pruži tehničku pomoć i obuku. Faza implementacije procenjuje se na pet godina.

Glavni konsultant treba da ima godišnji promet od 1.500.000 evra u protekle tri godine, dok pridruženi partneri treba da podnesu dokaze o godišnjem prometu od najmanje 100.000 evra. Odgovore na poziv za izražavanje interesa treba dostaviti KfW banci i Ministarstvu rudarstva i energetike najkasnije do 26. januara.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.