OIE

Srbija poziva konsultante za projekat koji promoviše biomasu

Photo: Pixabay

Objavljeno

13.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije objavilo je poziv za nezavisne konsultanate na projektu koji promoviše korišćenje biomase u sistemima daljinskog grejanja.

Program pod nazivom “Promocija obnovljivih izvora energije: Razvoj tržišta biomase u Srbiji” pokrenut je da bi omogućio prelazak sa fosilnih goriva na ekološki prihvatljiva rešenja. Projekat finansira nemačka razvojna banka KfW, koja od 2012. godine pokušava da realizuje ovaj projekat u Srbiji, a deo je obezbedila Vlada Švajcarske i SECO kroz donaciju.

Planirane aktivnosti projekta čine glavne investicije (kotlovi, toplotne pumpe, sekundarna oprema, građevinski radovi), komplementarne investicije, obuka i konsultantske usluge. U toku programa u bliskoj budućnosti do 15 sistema daljinskog grejanja može pristupiti programu.

Izabrani konsultant – poželjno inženjerska kompanija – treba da pomogne Ministarstvu i sistemima daljinskog grejanja u pripremi i praćenju sprovođenja investicija. Od konsultanta se očekuje da sprovede sveobuhvatne mere na sistemima daljinskog grejanja (podrška upravljanju, poslovnoj politici, korporativnom i finansijskom planiranju i praćenju, odnosu prema klijentima) i pruži tehničku pomoć i obuku. Faza implementacije procenjuje se na pet godina.

Glavni konsultant treba da ima godišnji promet od 1.500.000 evra u protekle tri godine, dok pridruženi partneri treba da podnesu dokaze o godišnjem prometu od najmanje 100.000 evra. Odgovore na poziv za izražavanje interesa treba dostaviti KfW banci i Ministarstvu rudarstva i energetike najkasnije do 26. januara.

Tagovi: , , ,

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

slovenija javni pozivi solar vetar grejanje 30 miliona evra

Slovenija u martu deli 30 miliona evra subvencija za obnovljive izvore energije

02 March 2021 - Ministarstvo infrastrukture planira da podsticaje odobrava samo kompanijama, preduzetnicima i zadrugama.

Solar Energy Group Kosovu solarnu elektranu 150 MW

Solar Energy Group će na Kosovu* podići solarnu elektranu od 150 MW

01 March 2021 - Solar Energy Group je potpisao sporazum s KOSTT-om o povezivanju svoje buduće solarne elektrane od 150 megavata na mrežu

ORSP sprema protest mini hidroelektrana u Rakiti dozvolu

ORSP sprema protest ako mini hidroelektrana u Rakiti ne izgubi dozvolu

01 March 2021 - Pokret Odbranimo reke Stare planine najavljuje protest ukoliko nadležno ministarstvo do 7. marta ne ukine dozvolu za MHE Zvonce u Rakiti

vodonik strategija koncept

Srbija do 2030. može da ima 100 MW kapaciteta za vodonik

26 February 2021 - Koncept za vodoničnu strategiju Srbije pripremila je radna grupa koju čine predstavnici Mašinskog fakulteta, Instituta Mihajlo Pupin i Elektromašinogradnje.