OIE

Srbija poziva konsultante za projekat koji promoviše biomasu

Photo: Pixabay

Objavljeno

13.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije objavilo je poziv za nezavisne konsultanate na projektu koji promoviše korišćenje biomase u sistemima daljinskog grejanja.

Program pod nazivom „Promocija obnovljivih izvora energije: Razvoj tržišta biomase u Srbiji“ pokrenut je da bi omogućio prelazak sa fosilnih goriva na ekološki prihvatljiva rešenja. Projekat finansira nemačka razvojna banka KfW, koja od 2012. godine pokušava da realizuje ovaj projekat u Srbiji, a deo je obezbedila Vlada Švajcarske i SECO kroz donaciju.

Planirane aktivnosti projekta čine glavne investicije (kotlovi, toplotne pumpe, sekundarna oprema, građevinski radovi), komplementarne investicije, obuka i konsultantske usluge. U toku programa u bliskoj budućnosti do 15 sistema daljinskog grejanja može pristupiti programu.

Izabrani konsultant – poželjno inženjerska kompanija – treba da pomogne Ministarstvu i sistemima daljinskog grejanja u pripremi i praćenju sprovođenja investicija. Od konsultanta se očekuje da sprovede sveobuhvatne mere na sistemima daljinskog grejanja (podrška upravljanju, poslovnoj politici, korporativnom i finansijskom planiranju i praćenju, odnosu prema klijentima) i pruži tehničku pomoć i obuku. Faza implementacije procenjuje se na pet godina.

Glavni konsultant treba da ima godišnji promet od 1.500.000 evra u protekle tri godine, dok pridruženi partneri treba da podnesu dokaze o godišnjem prometu od najmanje 100.000 evra. Odgovore na poziv za izražavanje interesa treba dostaviti KfW banci i Ministarstvu rudarstva i energetike najkasnije do 26. januara.

Tagovi: , , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

13. januar 2017. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

Program Beogradskog energetskog foruma paneliste sponzore

Program Beogradskog energetskog foruma spreman – najavljujemo nove paneliste i sponzore

13. januar 2017. - Spisak sponzora za Beogradski energetski forum 2024 raste sa nekima od najpoznatijih svetskih brendova u domenu obnovljivih izvora

federacija bih aukcije kvote vetar solar energetske zajednice

Federacija BiH pripremila plan aukcija za period 2025-2030.

13. januar 2017. - Plan raspodele subvencija pripremilo je Federalno ministarstvo energije rudarstva i industrije u okviru Nacrta Uredbe o kvotama za OIEiEK

INA vodonik vodik biometan ivicom biogest

INA potpisala ugovore o gradnji postrojenja za zeleni vodonik i biometan

13. januar 2017. - Ukupna vrednost investicija u vodonik i biometan je 98 miliona evra, a postrojenja bi trebalo da budu završena tokom 2026. godine