OIE

Srbija poziva konsultante za projekat koji promoviše biomasu

Photo: Pixabay

Objavljeno

13.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

13.01.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije objavilo je poziv za nezavisne konsultanate na projektu koji promoviše korišćenje biomase u sistemima daljinskog grejanja.

Program pod nazivom „Promocija obnovljivih izvora energije: Razvoj tržišta biomase u Srbiji“ pokrenut je da bi omogućio prelazak sa fosilnih goriva na ekološki prihvatljiva rešenja. Projekat finansira nemačka razvojna banka KfW, koja od 2012. godine pokušava da realizuje ovaj projekat u Srbiji, a deo je obezbedila Vlada Švajcarske i SECO kroz donaciju.

Planirane aktivnosti projekta čine glavne investicije (kotlovi, toplotne pumpe, sekundarna oprema, građevinski radovi), komplementarne investicije, obuka i konsultantske usluge. U toku programa u bliskoj budućnosti do 15 sistema daljinskog grejanja može pristupiti programu.

Izabrani konsultant – poželjno inženjerska kompanija – treba da pomogne Ministarstvu i sistemima daljinskog grejanja u pripremi i praćenju sprovođenja investicija. Od konsultanta se očekuje da sprovede sveobuhvatne mere na sistemima daljinskog grejanja (podrška upravljanju, poslovnoj politici, korporativnom i finansijskom planiranju i praćenju, odnosu prema klijentima) i pruži tehničku pomoć i obuku. Faza implementacije procenjuje se na pet godina.

Glavni konsultant treba da ima godišnji promet od 1.500.000 evra u protekle tri godine, dok pridruženi partneri treba da podnesu dokaze o godišnjem prometu od najmanje 100.000 evra. Odgovore na poziv za izražavanje interesa treba dostaviti KfW banci i Ministarstvu rudarstva i energetike najkasnije do 26. januara.

Tagovi: , , ,
Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

h bridges etf drugo mesto tamicenje 2022

Studenti ETF-a osvojili drugo mesto na najvećem svetskom takmičenju za energetsku elektroniku

05 августа 2022 - U finalu su u Sjedinjenim Američkim Državama bili bolji od dva američka, dva nemačka i jednog fakulteta sa Šri Lanke

cena peleta ogranicena srbija

Srbija ograničila cenu peleta na 320 evra

05 августа 2022 - Vlada Srbije je, takođe, produžila zabranu izvoza i odobrila povećanje cene drvnih sortimenata koje prodaju Srbijašume za 15 odsto

Hercegovacka Ravno solara vetra 200 megavata

Hercegovačka Opština Ravno ugovorila solarni i vetropark od ukupno 200 megavata

04 августа 2022 - Ravno na opštinskoj zemlji planira solarni park i vetroelektranu ukupne snage preko 100 megavata i fotonaponski pogon do 100 megavata

Dva-vetroparka-Hrvatskoj-korporativni-PPA-ugovor-sistem-subvencija-Professio-Energia

Professio Energia potpisala PPA ugovor s firmom Danske Commodities za dva vetroparka u Hrvatskoj

03 августа 2022 - Vetroelektrane ZD 6 i ZD 2 i 3 firme Professio Energia su među prvima dobrovoljno izašle iz mehanizma podsticaja kroz fidin tarife