OIE

Solarni paneli na krovu podižu cenu kuće

Solarni paneli cenu kuća Velika Britanija

Photo: Pixabay/skeeze

Objavljeno

25.08.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

25.08.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Solarni paneli na krovu ne samo da smanjuju račune za struju i čuvaju životnu sredinu, već mogu i značajno povećati cenu kuće. Vrednost kuća sa fotonaponskim sistemima u Velikoj Britaniji je skočila u proseku za 14% u odnosu na one bez solarnih panela, pokazuju rezultati nedavnog istraživanja.

Imajući u vidu visoke cene nekretnina u Velikoj Britaniji, solarni paneli na krovu povećavaju vrednost kuće u proseku za 32.459 funti (oko 36.000 evra),  a jedan od razloga je upravo očekivana ušteda na računima za električnu energiju, koja iznosi 27.000 funti u periodu od 30 godina.

Takođe, treba imati u vidu i činjenicu da su računi za struju u ovoj ostrvskoj zemlji skočili u proseku za 37% tokom ograničenja kretanja zbog pandemije bolesti COVID-19.

Istraživanje u aprilu je pokazalo da je kriza uticala na 90% britanskih firmi koje se bave ugradnjom solarnih panela na stambenim objektima, ali se oporavak osetio u junu, kada je ugradnja skočila za 185% u odnosu na maj.

Solarni paneli dižu cenu nekretnine u Londonu u proseku za 90.000 funti

Najveći prosečni skok vrednosti kuća zahvaljujući solarnim panelima beleži se Londonu, gde iznosi 90.000 funti. Slede Bristol, sa 45.142 funti, Edinburg, sa 40.095, i Lester, sa prosekom od 31.577 funti.

Kupci žele kuće kod kojih su uzeti u obzir rastuće cene energije, gobalno zagrevanje i životna sredina

Istraživanje je sproveo EffectiveHome, a direktor u toj firmi Dan Graby kaže da je jasno da kupci imaju potrebu za kućama kod kojih su uzeti u obzir rastuće cene energije, gobalno zagrevanje i životna sredina.

Komentara: (1)
GLEDIĆ DRAGAN / 23.02.2021.

Poštovani ! Posedujem kuću u Kragujevcu / naselju „Šumarice“ / ( Pr+I+Po ) ( prizemlje + prvi sprat + potkrovlje ) – 3 x 40 mm2. Zamolio bih Vas da me posavetujete , da li je primena solarnih panela u ovom delu Srbije moguća s obzirom na područje u kome se ugrađuju ? Ukoliko date pozitivno mišljenje , zamolio bih Vas da mi date orjentacionu ponudu za ugradnju ovih solarnih panela na krovu stambenog objekta ( krov je na dve vode ) . Takođe možete da ukalkulišete i grejna tela i razvod instalacionih cevi . S poštovanjem .
Unapred zahvalan
Gledić Dragan , Kragujevac , 064/8540082.
Ukoliko je potrebno da Vam dostavim spoljnji izgled kuće stojim Vam na raspolaganju .
Pozdrav

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

damir miljevic energetska tranzicija intervju repcons

Energetska tranzicija nije pretnja za Zapadni Balkan, nego razvojna šansa

27 октобра 2021 - Damir Miljević, konsultant u oblasti energetske tranzicije, objasnio je za naš portal šta ova industrijska revolucija donosi i kako da te prilike iskoristimo za privredni razvoj

Dakovica biomasu sistem daljinskog grejanja

Đakovica uvela biomasu u sistem daljinskog grejanja

26 октобра 2021 - U Đakovici na Kosovu* je pušten u rad sistem za kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije za daljinsko grejanje

dobitnici nagrada Nedelje odrzive energetike u EU EUSEW

Evo ko su dobitnici nagrada u okviru Nedelje održive energetike u EU

26 октобра 2021 - Filip Koprčina iz Hrvatske je jedan od nagrađenih učesnika ovogodišnjeg konkursa u okviru Nedelje održive energetike u EU – EUSEW

GEN-I program za gradjane solar

GEN-I ponudio građanima da zajednički proizvode struju iz solara

25 октобра 2021 - Slovenački snabdevač i trgovac električnom energijom ponudio je model namenjen građanima koji nemaju uslove da instaliraju solarne panele na krovove