OIE

Solarni paneli na krovu podižu cenu kuće

Solarni paneli cenu kuća Velika Britanija

Photo: Pixabay/skeeze

Objavljeno

25.08.2020.

Država

Komentari

comments icon

1

Podeli

Objavljeno

25.08.2020.

Država

Komentari

comments icon

1

Podeli

Solarni paneli na krovu ne samo da smanjuju račune za struju i čuvaju životnu sredinu, već mogu i značajno povećati cenu kuće. Vrednost kuća sa fotonaponskim sistemima u Velikoj Britaniji je skočila u proseku za 14% u odnosu na one bez solarnih panela, pokazuju rezultati nedavnog istraživanja.

Imajući u vidu visoke cene nekretnina u Velikoj Britaniji, solarni paneli na krovu povećavaju vrednost kuće u proseku za 32.459 funti (oko 36.000 evra),  a jedan od razloga je upravo očekivana ušteda na računima za električnu energiju, koja iznosi 27.000 funti u periodu od 30 godina.

Takođe, treba imati u vidu i činjenicu da su računi za struju u ovoj ostrvskoj zemlji skočili u proseku za 37% tokom ograničenja kretanja zbog pandemije bolesti COVID-19.

Istraživanje u aprilu je pokazalo da je kriza uticala na 90% britanskih firmi koje se bave ugradnjom solarnih panela na stambenim objektima, ali se oporavak osetio u junu, kada je ugradnja skočila za 185% u odnosu na maj.

Solarni paneli dižu cenu nekretnine u Londonu u proseku za 90.000 funti

Najveći prosečni skok vrednosti kuća zahvaljujući solarnim panelima beleži se Londonu, gde iznosi 90.000 funti. Slede Bristol, sa 45.142 funti, Edinburg, sa 40.095, i Lester, sa prosekom od 31.577 funti.

Kupci žele kuće kod kojih su uzeti u obzir rastuće cene energije, gobalno zagrevanje i životna sredina

Istraživanje je sproveo EffectiveHome, a direktor u toj firmi Dan Graby kaže da je jasno da kupci imaju potrebu za kućama kod kojih su uzeti u obzir rastuće cene energije, gobalno zagrevanje i životna sredina.

Komentara: (1)
GLEDIĆ DRAGAN / 23.02.2021.

Poštovani ! Posedujem kuću u Kragujevcu / naselju „Šumarice“ / ( Pr+I+Po ) ( prizemlje + prvi sprat + potkrovlje ) – 3 x 40 mm2. Zamolio bih Vas da me posavetujete , da li je primena solarnih panela u ovom delu Srbije moguća s obzirom na područje u kome se ugrađuju ? Ukoliko date pozitivno mišljenje , zamolio bih Vas da mi date orjentacionu ponudu za ugradnju ovih solarnih panela na krovu stambenog objekta ( krov je na dve vode ) . Takođe možete da ukalkulišete i grejna tela i razvod instalacionih cevi . S poštovanjem .
Unapred zahvalan
Gledić Dragan , Kragujevac , 064/8540082.
Ukoliko je potrebno da Vam dostavim spoljnji izgled kuće stojim Vam na raspolaganju .
Pozdrav

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

srbija francuska kriticne sirovine nuklearna energija otpad makron vucic

Francuska i Srbija potpisale pet sporazuma za kritične sirovine, otpad i energetiku

25. avgust 2020. - Dogovorena saradnja u vezi sa nuklearnom energijom, potpisani ugovori o kreditu za EMS i gradnji postrojenja za prećišćavanje otpadnih voda

coldplay, odzivost, turneja Music of the Spheres

Coldplay smanjio ugljenični otisak svetske turneje za 59 odsto

25. avgust 2020. - Britanski bend Coldplay pokazao je kroz niz inovativnih poteza i mera da je održivost muzičke industrije moguća

damir miljevic bih solar energetska tranzicija

Država blokira domaćinstva i privredu da koriste solarnu energiju u BiH

25. avgust 2020. - Damir Miljević je naglasio da je veliki problem BiH i što se nije ozbiljno krenulo u dijalog o zatvaranju rudnika i termoelektrana na ugalj

kina solar vetar rekord ciljevi

Kina je 6,5 godina pre roka dostigla ciljeve za solar i vetar

25. avgust 2020. - Do kraja jula dostigla je ukupni instalisani kapacitet za proizvodnju električne energije u vetroparkovima i solarnim elektranama od 1.200 GW