OIE

SolarEdge Home – vrhunski solarni sistem sada je još pristupačniji

SolarEdge Home – vrhunski solarni sistem vrlo pristupačan

Foto: SolarEdge

Objavljeno

23.05.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.05.2024.

Država

Komentari

0

Podeli

Vlasnici kuća i stanova traže rešenja za poboljšanje energetske efikasnosti svojih domova i to nije iznenađenje. Za smanjenje troškova na ime električne energije za napajanje rastućeg broja aparata i uređaja gladnih energije najbolji su solarni sistemi. Ali ono što je danas dovoljno možda neće biti dovoljno za sutra. Potrošnju energije u domaćinstvu su ranije diktirali relativno stabilni faktori kao što su vremenske prilike, veličina porodice, veličina kuće i potrošnja uređaja. Gledajući u budućnost, biće novih faktora koji će pogoniti potražnju, a među njima su punjenje električnih vozila, skladištenje energije i elektrifikacija grejanja.

SolarEdge je poznat po tome što nudi najkvalitetniju opremu na tržištu, a ako se pitate da li je SolarEdge DC optimizacija korisna i za stambene objekte, odgovor je „Da, definitivno!“. I to sada i više nego ranije, jer kompanija u okviru nove promocije nudi besplatne optimizatore. Evo i zašto.

Proizvodi koji štite svoje vlasnike

Vlasnici kuća i stanova postavljaju solarne sisteme nad svojom najvrednijom imovinom – porodicom. Stoga je imperativ da sistem koji instalirate bude projektovan tako da štiti ljude i imovinu, sa adekvatnim sigurnosnim merama ugrađenim u sam sistem, bez potrebe za uređajima treće strane.

To je DNK SolarEdge fotonaponskog sistema, koji imaju nekoliko nivoa sigurnosti. Prvi obezbeđuje da su proizvodi sigurni od potencijalno opasnih događaja. Drugi nivo identifikuje potencijalni incident do kojeg može da dođe i ume da ga spreči. U slučaju da dođe do kvara, treći segment štiti fotonaponski sistem i dom tako što u roku od nekoliko minuta isključuje inverter i sistem i obaveštava o kvaru sve koje se on tiče.

Pretvorite više sunčevih zraka u energiju

Postoji samo jedan razlog za instalaciju solarnih sistema: proizvodnja čiste i besplatne energije. Dakle, zar nije logično da vlasnici stambenog prostora generišu najviše energije što je moguće? Proizvodi kompanije SolarEdge, zahvaljujući njenim optimizatorima struje Power Optimizers (koji su do kraja septembra u okviru SolarEdgove promocije besplatni), omogućava proizvodnju još veće količine energije, čak i ukoliko je krov već maksimalno okrenut ka suncu.

Sa SolarEdge sistemom, optimizator snage omogućava svakom pojedinačnom panelu da isporuči maksimalnu količinu energije

Postoji nekoliko razloga zašto su optimizatori snage važni. Čak i kada su svi solarni paneli na direktnoj sunčevoj svetlosti, ona verovatno ne pada na svaki panel ceo dan pod istim uglom. Kao što znate, sa string inverterom vas uvek ograničava onaj modul sa najslabijim performansama. Međutim, sa SolarEdge sistemom, optimizator snage omogućava svakom pojedinačnom panelu da isporuči maksimalnu količinu energije.

Još jedna prednost koju donosi optimizator snage je smanjenje nesklada među modulima. Na primer, na jednom određenom se posle oluje zadržala prljavština. Svaki modul može da radi sa maksimalnim učinkom, što dovodi do veće ukupne proizvodnje. Zato domaćinstva koje koriste SolarEdge rešenja proizvode više energije svaki dan, sat za satom.

Kako operativni sistem može donositi pametne energetske odluke

SolarEdge Home omogućava vlasnicima kuća i stanova ne samo da proizvode solarnu energiju već i da je skladište, koriste i njome upravljaju na načine koji ranije nisu bili mogući. SolarEdgov vlastitit operativni sistem kreira personalizovani energetski program za vlasnika stambenog prostora na osnovu njegovih prioriteta, uređaja, budžeta i energetskog stila života.

Personalizovani energetski program optimizuje potrošnju besplatne solarne energije automatizovanjem brojnih odluka i procesa tokom dana i noći, dodatno smanjujući troškove za električnu energiju.

Na primer, na osnovu preferencija vlasnika kuće, program zna kada i koliko energije da skladišti u bateriji, kako najbolje balansirati energetska opterećenja između solarne energije i mrežne energije, najisplativiji način punjenja električnog automobila i kako osigurati da pri prekidu isporuka iz mreže struja ostane uključena.

SolarEdge app
Foto: SolarEdge app

Vlasnici kuća kontrolišu solarni sistem

Vlasnici kuća kontrolišu SolarEdge Home sistem pomoću mySolarEdge aplikacije. Ona u realnom vremenu prikazuje proizvodnju i potrošnju energije radi praćenja performansi sistema. Takođe omogućava vlasniku kuće da prilagođava postavke i parametre za slučaj promena u stilu života, kao što je punjenje baterije pre ekstremne vremenske nepogode ili prilagođavanje potrošnje električne energije pri odlasku na odmor (na primer, održavanje rada pumpe za bazen i paljenje određenih svetala noću).

SolarEdge Home – sve u jednom, pametan energetski ekosistem

Trenutni trendovi pokazuju da je sve više električnih uređaja u kućama i da se iz godine u godinu troši sve više energije. McKinsey predviđa da će se potrošnja struje najkasnije 2050. godine utrostručiti, uporedo s rastom elektrifikacije životnog standarda. U ovom okruženju, vlasnici kuća i stanova treba da preuzmu kontrolu nad svojom proizvodnjom i potrošnjom energije i istovremeno budu odgovorni globalni građani.

Kupovina električnog vozila (EV) može povećati potrošnju električne energije u domaćinstvu za do 50 odsto. Sa sistemom SolarEdge Home smo spremni za gotovo sve što budućnost donosi. Ovaj skalabilni pametni energetski ekosistem nam omogućava da danas instaliramo inverter i bateriju, a kasnije dodamo EV punjač, regulator za toplu vodu i kompletan niz pametnih energetskih uređaja.

Kontaktirajte odmah svog pouzdanog instalatera kako biste iskoristili promociju sa besplatnim optimizatorima!

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Investitori dostavili EMS-u bankarske garancije za gradnju elektrana snage 4 GW

23. maj 2024. - Bankarske garancije dostavljene su za 28 postrojenja, a investitori su imali rok da to urade do 24. juna odnosno 1. jula

Crna-Gora-agrosolarnom-projektu-Kosanica-120-megavata

Crna Gora dala zeleno svetlo agrosolarnom projektu Kosanica od 120 megavata

23. maj 2024. - Crnogorsko preduzeće Permonte je dobilo urbanističko-tehničke uslove za sprovođenje projekta solarne elektrane Kosanica

hidroelektrane world hydropower outlook iha

World Hydropower Outlook 2024: Reverzibilne hidroelektrane su obezbedile skladištenje 90 odsto struje u svetu

23. maj 2024. - Samo održiva hidroenergija može da pruži fleksibilnost i skladištenje energije u velikim razmerama, izjavio je Brus Daglas

snaga istoka lager posusje

Firma iz BiH preuzela jedan od najvećih projekata za gradnju vetroparka u Srbiji

23. maj 2024. - Vetroelektrana Snaga Istoka je u proceduri dobijanja priključka na prenosni sistem koju sprovodi Elektromreža Srbije (EMS)