Mobilnost

Sofijska transportna kompanija planira nabavku električnih autobusa i stanica za punjenje

Slika: Pixabay

Objavljeno

11.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija za električni transport u Sofiji (SETC) planira da nabavi električne autobuse i postavi infrastrukturu za punjenje električnih vozila u bugarskoj prestonici.

U tom cilju, kompanija koja upravlja transportom tramvajima i trolejbusima u Sofiji, planira nabavku 30 električnih autobusa sa tehnologijom brzog punjenja i 12 stanica za punjenje.

Vrednost projekta se procenjuje na 17,64 miliona evra, a SETC namerava da iskoristi sredstva iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje tog projekta.

Autobusi i stanice za punjenje biće nabavljeni iz dva puta od po 15 autobusa i 6 stanica za punjenje, a očekuje se da tender za njihovu nabakvu bude raspisan u četvrtom kvartalu 2017. godine.

EBRD je 10. avgusta objavio opšte obaveštenja o javnim nabavkama. Datum isteka obaveštenja je, kako se navodi, 10. avgust 2018.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Svetski dan bicikla

Svetski dan bicikla – nosioca održive urbane mobilnosti

11. avgust 2017. - Rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija iz 2018, za Svetski dan bicikla je proglašen 3. jun.

Kalifornija uvela pravilo napredne čiste flote kako bi postigla nula odsto emisija transportnog sektora

Kalifornija će zabraniti kamione s motorima sa unutrašnjim sagorevanjem

11. avgust 2017. - Kalifornija je uvela obavezu postepenog prelaska teretnih vozila srednje i teške kategorije na tehnologiju sa nula emisija

Grčka i Slovenija biće deo jedne od najvećih evropskih mreža za punjenje električnih vozila

11. avgust 2017. - Italijanska kompanija trenutno ima više od 15.000 punjača za električne automobile, a plan je da udvostruči svoju mrežu do 2026.

Križevci u Hrvatskoj primer održive mobilnosti

Križevci u Hrvatskoj napreduju u održivoj mobilnosti – uvedeni javni bicikli

11. avgust 2017. - Mali hrvatski grad Križevci odličan je primer kako građani na lokalnom nivou mogu da se izbore za održiviju mobilnost