Mobilnost

Sofijska transportna kompanija planira nabavku električnih autobusa i stanica za punjenje

Slika: Pixabay

Objavljeno

11.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

11.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija za električni transport u Sofiji (SETC) planira da nabavi električne autobuse i postavi infrastrukturu za punjenje električnih vozila u bugarskoj prestonici.

U tom cilju, kompanija koja upravlja transportom tramvajima i trolejbusima u Sofiji, planira nabavku 30 električnih autobusa sa tehnologijom brzog punjenja i 12 stanica za punjenje.

Vrednost projekta se procenjuje na 17,64 miliona evra, a SETC namerava da iskoristi sredstva iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje tog projekta.

Autobusi i stanice za punjenje biće nabavljeni iz dva puta od po 15 autobusa i 6 stanica za punjenje, a očekuje se da tender za njihovu nabakvu bude raspisan u četvrtom kvartalu 2017. godine.

EBRD je 10. avgusta objavio opšte obaveštenja o javnim nabavkama. Datum isteka obaveštenja je, kako se navodi, 10. avgust 2018.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

11. avgust 2017. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

11. avgust 2017. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

11. avgust 2017. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

11. avgust 2017. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu