Mobilnost

Sofijska transportna kompanija planira nabavku električnih autobusa i stanica za punjenje

Slika: Pixabay

Objavljeno

11.08.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Objavljeno

11.08.2017.

Država

Komentari

comments icon

0

Podeli

Kompanija za električni transport u Sofiji (SETC) planira da nabavi električne autobuse i postavi infrastrukturu za punjenje električnih vozila u bugarskoj prestonici.

U tom cilju, kompanija koja upravlja transportom tramvajima i trolejbusima u Sofiji, planira nabavku 30 električnih autobusa sa tehnologijom brzog punjenja i 12 stanica za punjenje.

Vrednost projekta se procenjuje na 17,64 miliona evra, a SETC namerava da iskoristi sredstva iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje tog projekta.

Autobusi i stanice za punjenje biće nabavljeni iz dva puta od po 15 autobusa i 6 stanica za punjenje, a očekuje se da tender za njihovu nabakvu bude raspisan u četvrtom kvartalu 2017. godine.

EBRD je 10. avgusta objavio opšte obaveštenja o javnim nabavkama. Datum isteka obaveštenja je, kako se navodi, 10. avgust 2018.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

zeleni celik elektricna vozila studija

Prelazak na zeleni čelik neznatno utiče na cenu električnih vozila

11. avgust 2017. - Prelazak na 100 odsto zelenog čelika do 2040. koštao bi samo osam evra, zbog troškova CO2 emisija, kao i pada troškova proizvodnje čelika

hrvatska punionice elektricna vozila hgk

Hrvatska će u punjače za električna vozila uložiti 200 miliona evra

11. avgust 2017. - Uredba o uvođenju infrastrukture za alternativna goriva stupila je na snagu 13. aprila u EU i donosi brojne obaveze za Hrvatsku

minth srbija memorandum elektricna vozila vlada

Kineski Minth planira gradnju fabrike komponenti za električna vozila u Srbiji

11. avgust 2017. - Vlada Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Srbije i privrednog društva Minth Holdings Limited

rimac vern elektricni robotaksi

Rimac predstavio autonomni električni robotaksi Vern

11. avgust 2017. - Mate Rimac predstavio je Vern, autonomni električni robotaksi, koji je ime dobio po francuskom piscu Žilu Vernu