Energetska efikasnost

Slovenija produžila rok za podnošenje predloga za projekte energetske obnove javnih zgrada

Photo:Pixabay

Objavljeno

23.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

23.08.2017.

Država

Komentari

0

Podeli

Ministarstvo za infrastrukturu Slovenija odlučilo je da odredi dodatni rok za podnošenje predloga za energetsku obnovu zgrada u javnom sektoru. Ministarstvo je saopštilo da je rok za podnošenje predloga produžen do 20. septembra 2017. godine.

Ministarstvo za infrastrukturu je pozvalo zainteresovane kompanije da podnesu predloge za energetsku obnovu i rekonstrukciju zgrada u javnom sektoru tokom 2017., 2018. i 2019. godine. Projekti će biti sufinansirani kroz Operativni program evropske kohezione politike za period od 2014. godine do 2020. godine.

Ministarstvo u saopštenju precizira da predlozi moraju da budu u skladu sa nacionalnom dugoročnom strategijom za stimulisanje investicija u energetsku obnovu zgrada i prateće propise i smernice za javna partnerstva i prateće troškove i u skladu sa uputstvima i tehničkim smernicama za energetsku obnovu javnih zgrada i kulturne baštine.

Predlozi se mogu podnosti za pojedinačne ili grupe zgrada.

Svi projekti moraju da budu u skladu sa Slovenačkim propisima koji se mogu videti na Internet prezentaciji .

Poziv za podnošenje predloga projekata za obnovu javnih zgrada u Sloveniji je prvo objavljen krajem marta ove godine a rokovi za podnošenje projekata su dati u aprilu, junu, avgustu, septembru i oktobru.

Ministarstvo za infrastrukturu Slovenije je objavilo i konkurs za sufinansiranje projekata vetroparkova i malih hidrocentrala kao i projekata podizanja nivoa energetske efikasnosti u skladu sa propisima i smernicama vlade na polju obnovljive energije.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Konferencija RES fondacije Siromasni subvencije ubrza dekarbonizacija grejanja

Konferencija RES fondacije: Siromašni moraju dobiti veće subvencije da se ubrza dekarbonizacija grejanja

03 децембра 2021 - Ugrožena domaćinstva u regionu mahom ne mogu da priušte renoviranje stambenog prostora i zamenu grejnih tela, čak ni uz subvenciju od 50 odsto

Ne-to.-0- konferencija RES Fondacija

Gledajte UŽIVO konferenciju RES Fondacije Grejanje na 0!

02 децембра 2021 - Ne to. 0! Grejanje na 0! je druga godišnja konferencija RES Fondacije na temu balkanskog vazduha “između dve vatre”. Gledajte uživo na našem portalu.

Energetska zajednica Paket cistu energiju Mapu puta dekarbonizacije

Energetska zajednica usvojila Paket za čistu energiju, Mapu puta dekarbonizacije

30 новембра 2021 - Ministarski savet je usvojio Paket za čistu energiju, Mapu puta dekarbonizacije i Propis za sigurnost snabdevanja gasom

Crna Gora obezbedila 50 miliona evra za zeleni oporavak i dekarbonizaciju kredit EIB IRF

Crna Gora obezbedila 50 miliona evra za zeleni oporavak i dekarbonizaciju

29 новембра 2021 - Investiciono-razvojni fond Crne Gore dobio je pozajmicu koja je namenjena oporavku malih i srednjih preduzeća