x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Slovenačka blokčejn platforma za trgovinu energijom SunContract širi se na italijansko tržište

31.10.2018. | Komentari: 0Autor:

Foto: Pixabay
Slovenačka blokčejn platforma za trgovinu energijom SunContract širi se na italijansko tržište

SunContract, slovenačka platforma za trgovinu energijom zasnovana na blokčejnu, nedavno je sklopila strateško partnerstvo sa italijanskom energetskom kompanijom Tecnoapp, saopštila je firma SunContract.

Ugovorom o saradnji koji su potpisali SunContract i Tecnoapp predviđa se zajednički rad na tržišnom prodoru platforme SunContract i decentralizaciji energetskog tržišta u Italiji.

SunContract je platforma za trgovanje energijom koja direktno povezuje proizvođače i potrošače u energetski „bazen“ zasnovan na pametnim ugovorima, navodi se na sajtu aplikacije. SunContract navodi da platforma domaćinstvima u Sloveniji trenutno obezbeđuje za do 40% niže račune za električnu energiju, pri čemu im omogućava da se opredele za zelene izvore energije.

Blokčejn tehnologije se primenjuju na postojeće energetske distributivne sisteme bez izmene opšteg regulatornog okvira, navodi SunContract.

Tecnoapp ima više od 20 godina iskustva u sektoru energetike i razgranatu mrežu italijanskih partnera i izvođača, navodi SunContract i dodaje da Italija, kao četvrto po veličini tržište u Evropskoj uniji, predstavlja ogroman potencijal za širenje platforme i baze klijenata. Italija već ima preko 770.000 instaliranih solarnih sistema, što pokazuje jasnu opredeljenost italijanskih potrošača da se okrenu održivim, obnovljivim izvorima energije i sopstvenoj potrošnji, saopštava SunContract.

„Naš dugoročan cilj je jasan – želimo da SunContract bude globalno rešenje za trgovinu električnom energijom. Zahvaljujući potpisanom ugovoru sa Tecnoapp S.r., ulazimo sa blokčejn tehnologijom u italijanski sektor energetike. Očekujemo velike koristi od ove saradnje. Sa novim korisnicima na tržištu električne energije, novim iskustvima i promocijama, ovo partnerstvo će otvoriti vrata ka novim tržištima“, izjavio je Gregor Novak, suosnivač i izvršni direktor SunContract.

„Veoma smo ponosni na saradnju sa SunContract Energy Marketplace. Očekujemo da decentralizujemo italijansko energetsko tržište obnovljivim izvorima energije. Radimo na različitim poslovnim modelima sa ciljem približavanja fotonaponskih i sistema za skladištenje i razmenu energije italijanskim zajednicama“, izjavio je Alessandro Basilico, izvršni direktor Tecnoapp S.r.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.