x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Skupština Crne Gore usvojila Aneks ugovora o upravljanju EPCG

10.03.2017. | Komentari: 0Autor:

Photo: Skupstina.me
Skupština Crne Gore usvojila Aneks ugovora o upravljanju EPCG

Skupština Crne Gore usvojila je predlog Aneksa akcionarskog ugovora između države i italijanske kompanije A2A o upravljanju Elektroprivredom Crne Gore (EPCG).

Aneksom je ugovor o upravljanju EPCG produžen do 30. juna ove godine, nakon što je prethodno akcionarski ugovor istekao 31. decembra 2016. Odluka je objavljena na sajtu Skupštine Crne Gore.

Prethodno sklopljeni ugovor utvrdio je pravo preče kupovine, prema kom je A2A u obavezi da obavesti vladu o potencijalnoj nameri da proda svoj udeo, sa jasnom informacijom o kupcu i uslovima transakcije. Ukoliko nije zadovoljna sa kupcem, država bi iskoristila pravo preče kupovine akcija.

U slučaju raskidanja sporazuma ili pojave novih okolnosti koje onemogućavaju njegovo sprovođenje, Vlada Crne Gore preuzela bi udeo italijanskog partnera u EPCG za 250 miliona evra, koje bi isplatila u sedam godišnjih rata.

Crnogorska vlada i A2A imali su nesuglasice po pitanju upravljanja EPCG. Jabuka razdora bila je izgradnja drugog bloga termoelektrane Pljevlja, oko čega je na kraju postignut sporazum. Taj dogovor sklopljen je u junu prošle godine.

A2A je kupila 44 odsto deonica EPCG za 430 miliona evra 2009. godine.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.