Energetska efikasnost

Schneider Electric takmičenje za studente Go Green

Studentsko takmičenje Go green

Objavljeno

03.11.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

03.11.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Studenti sa inovativnim rešenjima za pametnije, energetski efikasnije i održive gradove i ove godine imaju priliku da se prijave na globalno studentsko takmičenje Go Green.

Takmičenje je ove godine podeljeno u pet kategorija: Pristup energiji, Dom budućnosti, Biljke budućnosti, Mreže budućnosti i Dekodiranje budućnosti.

Pobednički timovi osvojiće nagradna putovanja u Ameriku, Veliku Britaniju, Indiju, Francusku ili Kinu

Konkurs traje do 15. februara 2021, a veliko virtualno finale zakazano je za jun sledeće godine.

Pobednički timovi osvojiće nagradna putovanja u Ameriku, Veliku Britaniju, Indiju, Francusku ili Kinu gde će imati priliku da se umreže sa kolegama i upoznaju sa top menadžmentom kompanije Schneider Electric, koja je organizator takmičenja.

Studenti već mogu da prijave radove na platformi gogreen.se.com

Studenti već mogu da prijave radove na platformi gogreen.se.com i odmere svoje znanje sa kolegama sa svih meridijana, navodi se u saopštenu organizatora. Studenti, kako se naglašava, moraju da budu iz iste zemlje ili regiona tokom trajanja takmičenja, a svaki tim bi trebalo da ima barem jednog ženskog člana.

Organizator takmičenja Go Green je kompanija Schneider Electric, koja je, kako se ističe, lider u održivom razvoju i automatizaciji.

Schneider Electric je u potrazi za finalistima sa idejama koje će više nego ikad preoblikovati našu budućnost, kompanije i industriju, navodi se u saopštenju.

Komentara: (1)
milivoj / 06.12.2020.

Gospodo iz Scheidera dobro je sto ste raspisali Konkurs za mlade za studente Go Green u nadi da naci dobra resenja,medjutim predlozio bih Ekipi Schaidera da isto organizuju i najstariju generaciju koja na slicnu temu ima vec gotovo resenje za takmicenje.
Naime izradio sam primerak elektro grejaca vazduha koji stedi struju sa koeficijentom min=2 kada greje „NEBO“ ,a kada funkcionose u zatvorenom prostoru u sprezi sa sobnim termostatom efikasnost istog grejaca ostvaruje COP 3 i >> nema takvog elektro grejaca na trzistu .

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Zelena energija novu Vladu Crne Gore

Zelena energija je za novu Vladu Crne Gore glavni nosilac privrednog razvoja

30 априла 2022 - Premijer Dritan Abazović je ukazao na turizam i energetiku kao primarne sektore za privredni razvoj i obećao da će i dalje zastupati ideju ekološke države

Mihajlovic Hill strateskog partnerstva Srbije SAD

Mihajlović i Hill nagovestili potpisivanje strateškog partnerstva Srbije sa SAD

19 априла 2022 - Sporazum o strateškom partnerstvu bi olakšao zajedničke projekte, posebno u energetskom sektoru, izjavio je ambasador SAD Christopher Hill

IENE izvestaj jugoistocnu Evropu 11 maja Beogradu

IENE predstavlja najnoviji izveštaj za jugoistočnu Evropu 11. maja u Beogradu

18 априла 2022 - Energetski institutut IENE će 11. maja u PKS održati prezentaciju studije Pregled i perspektive energetike jugoistočne Evrope 2021/2022

Vlada Republike Srpske izmene Zakona o energetici

Vlada Republike Srpske usvojila izmene Zakona o energetici

15 априла 2022 - Izmene Zakona o energetici Republike Srpske treba da ga usklade sa novijim zakonima i Strategijom razvoja energetike