Energetska efikasnost

Schneider Electric takmičenje za studente Go Green

Studentsko takmičenje Go green

Objavljeno

03.11.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

03.11.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Studenti sa inovativnim rešenjima za pametnije, energetski efikasnije i održive gradove i ove godine imaju priliku da se prijave na globalno studentsko takmičenje Go Green.

Takmičenje je ove godine podeljeno u pet kategorija: Pristup energiji, Dom budućnosti, Biljke budućnosti, Mreže budućnosti i Dekodiranje budućnosti.

Pobednički timovi osvojiće nagradna putovanja u Ameriku, Veliku Britaniju, Indiju, Francusku ili Kinu

Konkurs traje do 15. februara 2021, a veliko virtualno finale zakazano je za jun sledeće godine.

Pobednički timovi osvojiće nagradna putovanja u Ameriku, Veliku Britaniju, Indiju, Francusku ili Kinu gde će imati priliku da se umreže sa kolegama i upoznaju sa top menadžmentom kompanije Schneider Electric, koja je organizator takmičenja.

Studenti već mogu da prijave radove na platformi gogreen.se.com

Studenti već mogu da prijave radove na platformi gogreen.se.com i odmere svoje znanje sa kolegama sa svih meridijana, navodi se u saopštenu organizatora. Studenti, kako se naglašava, moraju da budu iz iste zemlje ili regiona tokom trajanja takmičenja, a svaki tim bi trebalo da ima barem jednog ženskog člana.

Organizator takmičenja Go Green je kompanija Schneider Electric, koja je, kako se ističe, lider u održivom razvoju i automatizaciji.

Schneider Electric je u potrazi za finalistima sa idejama koje će više nego ikad preoblikovati našu budućnost, kompanije i industriju, navodi se u saopštenju.

Komentara: (1)
milivoj / 06.12.2020.

Gospodo iz Scheidera dobro je sto ste raspisali Konkurs za mlade za studente Go Green u nadi da naci dobra resenja,medjutim predlozio bih Ekipi Schaidera da isto organizuju i najstariju generaciju koja na slicnu temu ima vec gotovo resenje za takmicenje.
Naime izradio sam primerak elektro grejaca vazduha koji stedi struju sa koeficijentom min=2 kada greje „NEBO“ ,a kada funkcionose u zatvorenom prostoru u sprezi sa sobnim termostatom efikasnost istog grejaca ostvaruje COP 3 i >> nema takvog elektro grejaca na trzistu .

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Energetska zajednica Paket cistu energiju Mapu puta dekarbonizacije

Energetska zajednica usvojila Paket za čistu energiju, Mapu puta dekarbonizacije

30 новембра 2021 - Ministarski savet je usvojio Paket za čistu energiju, Mapu puta dekarbonizacije i Propis za sigurnost snabdevanja gasom

Crna Gora obezbedila 50 miliona evra za zeleni oporavak i dekarbonizaciju kredit EIB IRF

Crna Gora obezbedila 50 miliona evra za zeleni oporavak i dekarbonizaciju

29 новембра 2021 - Investiciono-razvojni fond Crne Gore dobio je pozajmicu koja je namenjena oporavku malih i srednjih preduzeća

Nova vladajuca koalicija Nemackoj prekine korišcenje uglja devet godina

Nova vladajuća koalicija u Nemačkoj planira da prekine korišćenje uglja za devet godina

26 новембра 2021 - Po koalicionom sporazumu, kabinet Olafa Scholza će u idealnom slučaju 2030. ukinuti korišćenje uglja u Nemačkoj, umesto 2038. godine

EUKI sredstva projekte za klimatsku akciju uslovima

EUKI nudi sredstva za projekte za klimatsku akciju – evo pod kojim uslovima

25 новембра 2021 - Neprofitne organizacije i institucije mogu da dobiju i po milion evra od EUKI-ja za projekte za ublažavanje klimatskih promena