Energetska efikasnost

Schneider Electric takmičenje za studente Go Green

Studentsko takmičenje Go green

Objavljeno

03.11.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

03.11.2020.

Država

Komentari

1

Podeli

Studenti sa inovativnim rešenjima za pametnije, energetski efikasnije i održive gradove i ove godine imaju priliku da se prijave na globalno studentsko takmičenje Go Green.

Takmičenje je ove godine podeljeno u pet kategorija: Pristup energiji, Dom budućnosti, Biljke budućnosti, Mreže budućnosti i Dekodiranje budućnosti.

Pobednički timovi osvojiće nagradna putovanja u Ameriku, Veliku Britaniju, Indiju, Francusku ili Kinu

Konkurs traje do 15. februara 2021, a veliko virtualno finale zakazano je za jun sledeće godine.

Pobednički timovi osvojiće nagradna putovanja u Ameriku, Veliku Britaniju, Indiju, Francusku ili Kinu gde će imati priliku da se umreže sa kolegama i upoznaju sa top menadžmentom kompanije Schneider Electric, koja je organizator takmičenja.

Studenti već mogu da prijave radove na platformi gogreen.se.com

Studenti već mogu da prijave radove na platformi gogreen.se.com i odmere svoje znanje sa kolegama sa svih meridijana, navodi se u saopštenu organizatora. Studenti, kako se naglašava, moraju da budu iz iste zemlje ili regiona tokom trajanja takmičenja, a svaki tim bi trebalo da ima barem jednog ženskog člana.

Organizator takmičenja Go Green je kompanija Schneider Electric, koja je, kako se ističe, lider u održivom razvoju i automatizaciji.

Schneider Electric je u potrazi za finalistima sa idejama koje će više nego ikad preoblikovati našu budućnost, kompanije i industriju, navodi se u saopštenju.

Komentara: (1)
milivoj / 06.12.2020.

Gospodo iz Scheidera dobro je sto ste raspisali Konkurs za mlade za studente Go Green u nadi da naci dobra resenja,medjutim predlozio bih Ekipi Schaidera da isto organizuju i najstariju generaciju koja na slicnu temu ima vec gotovo resenje za takmicenje.
Naime izradio sam primerak elektro grejaca vazduha koji stedi struju sa koeficijentom min=2 kada greje „NEBO“ ,a kada funkcionose u zatvorenom prostoru u sprezi sa sobnim termostatom efikasnost istog grejaca ostvaruje COP 3 i >> nema takvog elektro grejaca na trzistu .

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Dve cetiri Evropske nagrade za odrzivu energiju Jugoistocnu Evropu

Dve od četiri Evropske nagrade za održivu energiju otišle u Jugoistočnu Evropu

27 септембра 2022 - Timea Farkas iz Rumunije i energetska zajednica Minoan Energy Community s Krita su dobili Evropske nagrade za održivu energiju s još dva laureata

11 gradova opstina Srbiji cistije daljinsko grejanje

Čistije daljinsko grejanje za 11 gradova, opština u Srbiji

20 септембра 2022 - U Kragujevcu su sa 11 lokalnih samouprava potpisani memorandumi o razumevanju o projektima dekarbonizacije daljinskog grejanja

Evropski parlament povecanje ciljeva obnovljive izvore stednju energije

Evropski parlament glasao za povećanje cilja za obnovljive izvore za 2030. na 45 odsto

17 септембра 2022 - Evropski parlament je podržao revizije direktiva o obnovljivoj energiji i energetskoj efikasnosti i predložio da se ciljevi povećaju

Svetogorski manastiri solarne elektrane baterije skladistenje energije

Svetogorski manastiri uz solarne elektrane dobijaju baterije za skladištenje energije

16 септембра 2022 - Svetogorski manastiri će ne samo proizvoditi energiju iz obnovljivih izvora, već će koristiti hibridnu tehnologiju – solar s baterijama.