Energetska efikasnost

Schneider Electric takmičenje za studente Go Green

Studentsko takmičenje Go green

Objavljeno

03.11.2020.

Država

Komentari

comments icon

1

Podeli

Objavljeno

03.11.2020.

Država

Komentari

comments icon

1

Podeli

Studenti sa inovativnim rešenjima za pametnije, energetski efikasnije i održive gradove i ove godine imaju priliku da se prijave na globalno studentsko takmičenje Go Green.

Takmičenje je ove godine podeljeno u pet kategorija: Pristup energiji, Dom budućnosti, Biljke budućnosti, Mreže budućnosti i Dekodiranje budućnosti.

Pobednički timovi osvojiće nagradna putovanja u Ameriku, Veliku Britaniju, Indiju, Francusku ili Kinu

Konkurs traje do 15. februara 2021, a veliko virtualno finale zakazano je za jun sledeće godine.

Pobednički timovi osvojiće nagradna putovanja u Ameriku, Veliku Britaniju, Indiju, Francusku ili Kinu gde će imati priliku da se umreže sa kolegama i upoznaju sa top menadžmentom kompanije Schneider Electric, koja je organizator takmičenja.

Studenti već mogu da prijave radove na platformi gogreen.se.com

Studenti već mogu da prijave radove na platformi gogreen.se.com i odmere svoje znanje sa kolegama sa svih meridijana, navodi se u saopštenu organizatora. Studenti, kako se naglašava, moraju da budu iz iste zemlje ili regiona tokom trajanja takmičenja, a svaki tim bi trebalo da ima barem jednog ženskog člana.

Organizator takmičenja Go Green je kompanija Schneider Electric, koja je, kako se ističe, lider u održivom razvoju i automatizaciji.

Schneider Electric je u potrazi za finalistima sa idejama koje će više nego ikad preoblikovati našu budućnost, kompanije i industriju, navodi se u saopštenju.

Komentara: (1)
milivoj / 06.12.2020.

Gospodo iz Scheidera dobro je sto ste raspisali Konkurs za mlade za studente Go Green u nadi da naci dobra resenja,medjutim predlozio bih Ekipi Schaidera da isto organizuju i najstariju generaciju koja na slicnu temu ima vec gotovo resenje za takmicenje.
Naime izradio sam primerak elektro grejaca vazduha koji stedi struju sa koeficijentom min=2 kada greje „NEBO“ ,a kada funkcionose u zatvorenom prostoru u sprezi sa sobnim termostatom efikasnost istog grejaca ostvaruje COP 3 i >> nema takvog elektro grejaca na trzistu .

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

Srbija digitalizovala izdavanje dozvola u energetici

3. novembar 2020. - U Srbiji su uvedeni digitalni servisi za izdavanje i produžavanje dozvola u sektoru energetike i postupak izrade ekoloških studija

vinca beo cista energija spaljivanje otpada elektrana postrojenje

Beo Čista Energija zvanično započela proizvodnju energije iz otpada u Vinči

3. novembar 2020. - Prvo spaljivanje otpada Beo Čista Energija sprovela je februara 2023. čime je započela poslednja faza probnog rada postrojenja

Zoran Lajovic Metalfe Group

Zeleni čelik iz Sremske Mitrovice – odgovorna industrija za održivu budućnost

3. novembar 2020. - Proizvodnja čelika može biti održiva i odgovorna pokazuje primer srpske kompanije Metalfer Group u čijem proizvodnom portfoliu se nalazi  i tzv. Metalfer ® Zeleni Čelik

Solari 5000+ prosiruje se i na ugradnju energetski efikasne stolarije

Projekat Solari 5000+ biće proširen na ugradnju energetski efikasne stolarije

3. novembar 2020. - Eletroprivreda Crne Gore predlaže proširenje portfolija projekta Solari 5000+ na ugradnju energetski efikasne stolarije