Vesti

Schneider Electric instalirao platformu za optimizaciju performansi u hotelu Hilton

Schneider Electric instalirao platformu za optimizaciju performansi u hotelu Hilton

Slika: Schneider Electric

Objavljeno

30.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija Schneider Electric instalirala je EcoStruxure Building platformu koja omogućava praćenje, merenje i optimizaciju performansi zgrade u nedavno otvorenom hotelu Hilton u Beogradu.

EcoStruxture Building je sistem koji se u svetu uveliko primenjuje. Najsavremenije je rešenje Schneider Electric kompanije kao jednog od lidera digitalne transformacije upravljanja energijom u objektima, infrastrukturnom i energetskom sektoru, i globalnog strateškog partnera lanca Hilton hotela u svetu.

U hotelu Hilton u Beogradu implementirana su inovativna rešenja iz domena srednjeg i niskog napona, kao i sobni kontroleri temperature, veoma jednostavni za upotrebu. Na parkingu hotela instaliran je i EVLink punjač za električna vozila sa dva mesta za punjenje, rečeno je novinarima na predstavljanju platforme ove nedelje.

Primenom EcoStruxure Building rešenja omogućen je nadzor i kontrola elektro-energetskih i termotehničkih sistema u poslovnim ili stambenim objektima, uz razvijenu adekvatnu digitalnu podršku. To garantuje značajne uštede, bolju produktivnost i efikasnost zgrada, što pored komfora doprinosi i smanjenju emisija CO2.

„Istraživanja govore da se 40 odsto svetske energije potroši u zgradama, dok čak 75 odsto troškova zgrade odlazi na njeno održavanje i operativne troškove. Kombinujući višedecenijsko iskustvo i potrebe tržišta i korisnika,razvili smo kolaborativnu Internet of Things (IoT) platformu koja omogućava odgovore na izazove današnjice”, rekao je Dejan Marković , generalni direktor kompanije SchneiderElectric za Srbiju i Crnu Goru na predstavljanju implementiranih rešenja u Hiltonu.

Po njegovim rečima, u hotelima je konkretno najveći izazov kako rešiti probleme pre nego što ih gost primeti. Preventivno održavanje uz konstantno dostupnu analitiku kroz IoT EcoStruxure Building platformu čini službu održavanja sigurnom da u svakom trenutku drži sve pod kontrolom.

Schneider Electric viziju IoT koncepta zasniva na najmanjoj mogućoj emisiji Co2 za upravljanje imovinom i poslovanjem, na bezbednom, sigurnom i efikasnom poslovanju, kao i na optimalnom i dugotrajnom radu uređaja, a automatizacija u zgradama i industriji može dovesti do ušteda od čak 63 odsto.

Rešenja koja doprinose energetskoj efikasnosti gradova ova komapnija je implementirala na više od 250 lokacija širom sveta.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

30. mart 2018. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

Povelja o solaru drzave firme fabrikama fotonaponskih panela EU

Povelja o solaru okupila države, firme u podršci fabrikama fotonaponskih panela u EU

30. mart 2018. - Povelja o solaru EU je pridobila potpise 23 ministara energetike i stotinak predstavnika ovog sektora. Obećali su da će pomoći proizvođačima opreme.

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

30. mart 2018. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

Klimatske promene ugrožavaju vodne resurse severne Grčke

Reke, jezera severne Grčke nestaju usled klimatskih promena

30. mart 2018. - Sa sve višim temperaturama i nedostatkom padavina, smanjenje vodostaja u rekama i jezerima širom Grčke dobija dramatične razmere.