Vesti

Schneider Electric instalirao platformu za optimizaciju performansi u hotelu Hilton

Schneider Electric instalirao platformu za optimizaciju performansi u hotelu Hilton

Slika: Schneider Electric

Objavljeno

30.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

30.03.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Kompanija Schneider Electric instalirala je EcoStruxure Building platformu koja omogućava praćenje, merenje i optimizaciju performansi zgrade u nedavno otvorenom hotelu Hilton u Beogradu.

EcoStruxture Building je sistem koji se u svetu uveliko primenjuje. Najsavremenije je rešenje Schneider Electric kompanije kao jednog od lidera digitalne transformacije upravljanja energijom u objektima, infrastrukturnom i energetskom sektoru, i globalnog strateškog partnera lanca Hilton hotela u svetu.

U hotelu Hilton u Beogradu implementirana su inovativna rešenja iz domena srednjeg i niskog napona, kao i sobni kontroleri temperature, veoma jednostavni za upotrebu. Na parkingu hotela instaliran je i EVLink punjač za električna vozila sa dva mesta za punjenje, rečeno je novinarima na predstavljanju platforme ove nedelje.

Primenom EcoStruxure Building rešenja omogućen je nadzor i kontrola elektro-energetskih i termotehničkih sistema u poslovnim ili stambenim objektima, uz razvijenu adekvatnu digitalnu podršku. To garantuje značajne uštede, bolju produktivnost i efikasnost zgrada, što pored komfora doprinosi i smanjenju emisija CO2.

„Istraživanja govore da se 40 odsto svetske energije potroši u zgradama, dok čak 75 odsto troškova zgrade odlazi na njeno održavanje i operativne troškove. Kombinujući višedecenijsko iskustvo i potrebe tržišta i korisnika,razvili smo kolaborativnu Internet of Things (IoT) platformu koja omogućava odgovore na izazove današnjice”, rekao je Dejan Marković , generalni direktor kompanije SchneiderElectric za Srbiju i Crnu Goru na predstavljanju implementiranih rešenja u Hiltonu.

Po njegovim rečima, u hotelima je konkretno najveći izazov kako rešiti probleme pre nego što ih gost primeti. Preventivno održavanje uz konstantno dostupnu analitiku kroz IoT EcoStruxure Building platformu čini službu održavanja sigurnom da u svakom trenutku drži sve pod kontrolom.

Schneider Electric viziju IoT koncepta zasniva na najmanjoj mogućoj emisiji Co2 za upravljanje imovinom i poslovanjem, na bezbednom, sigurnom i efikasnom poslovanju, kao i na optimalnom i dugotrajnom radu uređaja, a automatizacija u zgradama i industriji može dovesti do ušteda od čak 63 odsto.

Rešenja koja doprinose energetskoj efikasnosti gradova ova komapnija je implementirala na više od 250 lokacija širom sveta.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar

Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

energetska zajednica godisnji izvestaj 2020

Godišnji izveštaj Energetske zajednice: Reforme nije zaustavio ni COVID-19

23 November 2020 - Članice Energetske zajednice ove godine povećale su instalirane kapacitete za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora...

HEP grejne mreze Zagrebu sredstava EU

HEP pokrenuo obnovu grejne mreže u Zagrebu pomoću sredstava iz EU

23 November 2020 - HEP će upotrebiti svoj najveći grant do sada iz fondova EU, 55,8 miliona evra, za revitalizaciju 68,5 kilometara grejne mreže u Zagrebu

Bitka za Košutnjak

Bitka za Košutnjak se nastavlja

21 November 2020 - Autor: Tijana Sibinović Iako su početkom septembra mnogi mediji preneli vest da seče šuma na...

solar termal pancevo topla voda

Najveći solarno-termalni sistem za pripremanje sanitarne tople vode na Balkanu nalazi se u Pančevu

20 November 2020 - U pripremi je još napredniji sistem koji će proizvoditi i toplotnu energiju iz solarne energije.