x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Vaša imejl adresa je sigurna kod nas

x
Newsletter Image
NE PROPUSTITE NAŠ NJUZLETER
PRIJAVA

Your email is safe with us

Rimac potpisao ugovor vredan 80 miliona evra za snabdevanje kompanije Automobili Pininfarina

02.10.2018. | Komentari: 0Autor:

Slika: Rimac Automobili
Rimac potpisao ugovor vredan 80 miliona evra za snabdevanje kompanije Automobili Pininfarina

Hrvatska kompanija Rimac Automobili snabdevaće tehnologijom za električna vozila (EV) firmu Automobili Pininfarina u okviru razvoja njihovog električnog hypercar vozila, čije je kodirano ime PF0, saopštila je hrvatska kompanija. Vrednost ugovora je 80 miliona evra.

Prema saopštenju Rimac Automobila, ova kompanija će biti vodeći tehnički partner firme Automobili Pininfarina u njihovom poduhvatu.

“Ugovor označava značajan korak za obe strane, pošto Automobili Pininfarina obezbeđuju inovativnog, uspešnog i izuzetno stručnog tehničkog partnera, dok Rimac dobija priliku da sarađuje sa čuvenim brendom i obezbeđuje prvi ugovor o snabdevanju automobilskim sistemima za serijsku proizvodnju”, navodi se u saopštenju Rimac Automobila.

Rimac će obezbediti tehnologiju za baterije i pogone, kao i softver i hardver za razvoj vozila PF0  kompaniji Automobili Pininfarina.

U 2018. godini, Rimac je lansirao novu generaciju svoh hypercar vozila, C_Two, čime je postao mali proizvođač vozila. Ali, zbog velikog znanja kompanije u razvoju visokih performansi električnih vozila, Rimac je tehnološki dobavljač mnogim kompanijama kao što su Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA i sada, Automobili Pininfarina.

Automobili Pininfarina, u vlasništvu indijske kompanije Mahindra Group, osnovani su u aprilu 2018. godine sa ciljem proizvodnje luksuznih električnih hypercar vozila. Prvi samostalni automobil, sa kodnim imenom PF0, pod brendom Pininfarina biće predstavljen 2019. godine.

Otvorena ispostava u Osijeku

Pre nedelju dana Rimac Automobili otvorili su svoje predstavništvo u Osijeku. Kancelarija za istraživanje i razvoj biće zadužena za određene sisteme i komponente, kao što su visokonaponski pretvarači, sistemi za punjenja baterija za električna vozila i napajanje sistema od 12V, preneo je portal jutarnji.hr.

Vlasnik Rimac automobila Mate Rimac izjavio je da je cilj da se razvije odvojena ekipa za određene sisteme i komponente koji se neće proizvoditi u Zagrebu, već samo u Osijeku.

Ovo je samo početak naših aktivnosti u Osijeku, sa trenutno 7 zaposlenih, rekao je Rimac.

Osijek je izabran zbog saradnje sa Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacionih tehnologija (FERIT), koja je rezultirala pokretanjem smera automobilska elektrotehnika u januaru ove godine.

Komentari (0)

Budite prvi da unesete komentar za ovaj clanak.

Unesi Komentar

Molimo sačekajte... Unesite obavezna polja. Desila se greška, molimo osvežite stranicu i pokušajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat.