Mobilnost

Rimac potpisao ugovor vredan 80 miliona evra za snabdevanje kompanije Automobili Pininfarina

Slika: Rimac Automobili

Objavljeno

02.10.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Objavljeno

02.10.2018.

Država

Komentari

0

Podeli

Hrvatska kompanija Rimac Automobili snabdevaće tehnologijom za električna vozila (EV) firmu Automobili Pininfarina u okviru razvoja njihovog električnog hypercar vozila, čije je kodirano ime PF0, saopštila je hrvatska kompanija. Vrednost ugovora je 80 miliona evra.

Prema saopštenju Rimac Automobila, ova kompanija će biti vodeći tehnički partner firme Automobili Pininfarina u njihovom poduhvatu.

„Ugovor označava značajan korak za obe strane, pošto Automobili Pininfarina obezbeđuju inovativnog, uspešnog i izuzetno stručnog tehničkog partnera, dok Rimac dobija priliku da sarađuje sa čuvenim brendom i obezbeđuje prvi ugovor o snabdevanju automobilskim sistemima za serijsku proizvodnju“, navodi se u saopštenju Rimac Automobila.

Rimac će obezbediti tehnologiju za baterije i pogone, kao i softver i hardver za razvoj vozila PF0  kompaniji Automobili Pininfarina.

U 2018. godini, Rimac je lansirao novu generaciju svoh hypercar vozila, C_Two, čime je postao mali proizvođač vozila. Ali, zbog velikog znanja kompanije u razvoju visokih performansi električnih vozila, Rimac je tehnološki dobavljač mnogim kompanijama kao što su Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA i sada, Automobili Pininfarina.

Automobili Pininfarina, u vlasništvu indijske kompanije Mahindra Group, osnovani su u aprilu 2018. godine sa ciljem proizvodnje luksuznih električnih hypercar vozila. Prvi samostalni automobil, sa kodnim imenom PF0, pod brendom Pininfarina biće predstavljen 2019. godine.

Otvorena ispostava u Osijeku

Pre nedelju dana Rimac Automobili otvorili su svoje predstavništvo u Osijeku. Kancelarija za istraživanje i razvoj biće zadužena za određene sisteme i komponente, kao što su visokonaponski pretvarači, sistemi za punjenja baterija za električna vozila i napajanje sistema od 12V, preneo je portal jutarnji.hr.

Vlasnik Rimac automobila Mate Rimac izjavio je da je cilj da se razvije odvojena ekipa za određene sisteme i komponente koji se neće proizvoditi u Zagrebu, već samo u Osijeku.

Ovo je samo početak naših aktivnosti u Osijeku, sa trenutno 7 zaposlenih, rekao je Rimac.

Osijek je izabran zbog saradnje sa Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacionih tehnologija (FERIT), koja je rezultirala pokretanjem smera automobilska elektrotehnika u januaru ove godine.

Komentara: (0)

Budite prvi i ostavite komentar na ovaj članak.

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

2. oktobar 2018. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

2. oktobar 2018. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

2. oktobar 2018. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

2. oktobar 2018. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu