Mobilnost

Rimac: Nemačka kompanija gradi fabriku električnih vozila u Srbiji

Rimac Nemacka kompanija gradi fabriku elektricnih vozila u Srbiji

Photo: Pixabay

Objavljeno

01.03.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Objavljeno

01.03.2018.

Država

Komentari

1

Podeli

Mate Rimac, osnivač hrvatske kompanije Rimac automobili, objavio je na društvenim mrežama da će jedna velika nemačka automobilska kompanija izgraditi fabriku za proizvodnju pogonskih sistema za električna vozila u Srbiji.

Vlasnik firme, koja se bavi proizvodnjom električnih automobila, je na svom nalogu na jednoj društvenoj mreži napisao da je nedavno bio na skupu uprave jedne velike nemačke automobilske firme, koja ima prihode gotovo na nivou hrvatskog BDP-a, i tamo je čuo da su tražili lokaciju za gradnju fabrike za električne pogonske sisteme u istočnoj Evropi.

“Nadmetalo se 15 država, u finalu su ostale Makedonija i Srbija. Hrvatska nije bila niti među ovih 15, a na kraju su odabrali Srbiju. Tamo će proizvoditi stotine hiljada pogonskih sistema za električne automobile – sisteme, koji će pokretati mnoge evropske premijum automobile”, napisao je Rimac.

On je naveo i da je dogovoren još jedan veliki projekt, ali nije na njemu da to objavi, kao i da je reč o o kompaniji koja ima 140.000 zaposlenih.

Rimac je, takođe, napisao i nešto o gradu u kojem će biti izgrađena fabrika

„Neki grad u kome su se ranije pravili avioni. Tako su mi bar Nemci rekli – zaboravio sam kako se zove“, dodao je Rimac.

Domaći mediji preneli su da ovaj uslov ispunjavaju Beograd, Pančevo, Kraljevo i Jagodina.

Komentara: (1)
Ljilja Oparnica / 01.01.2019.

Zelim da budem zaposlena u toj kompaniji,

Unesite vaš komentar
Molimo sačekajte... Molimo vas popunite obavezna polja Dogodila se greška, osvežite stranu pa probajte ponovo. Vaš komentar je uspešno poslat na moderaciju.

Slični članci

Croatia Airlines saf odrzivo avio gorivo letovi

Prvi letovi kompanije Croatian Airlines uz održivo gorivo

1. mart 2018. - Upotreba SAF goriva je priprema za obavezu njegove upotrebe koja u Evropskoj uniji stupa na snagu 2025. godine

Evropa uvećala broj punjača za električna vozila tri puta za tri godine

1. mart 2018. - Većina zemalja Evropske unije je već na kraju 2023. ispunila svoje ciljeve za 2024, pokazala je analiza T&E

rio tinto jadar rts debata

Debata o projektu Jadar: Srbija ne treba da se žrtvuje zarad dobrobiti Evrope vs. Dezinformacijama se plaše građani

1. mart 2018. - Široka javnost imala je priliku da od stručnjaka čuje detalje o projektu koji može da promeni život ne samo meštana doline Jadra, nego i cele Srbije

bec-zeleni-vodonik-punjac-autobusi

Beč i Budimpešta dobili prve elektrolizere za proizvodnju zelenog vodonika

1. mart 2018. - Pogon u Beču ima kapacitet od tri megavata, a u predgrađu Budimpešte 10 MW, i kako tvrde u kompaniji MOL najveći je u regionu